Hocam izinsiz çantamı karıştırmış!...

bak bunu eleştir tabiki de
ama disipline gerek yok vb yaklaşım hiç doğru gelmiyo bana
disiplin olmazsa başarı olmaz
ayrıca okullar sadece öğretim diil aynı zamanda eğitim yeridir.
ha bi de şunu diyim ben matematik öğretmeniyim öyle azıcık sözel azıcık sayısal yaparak gelmedim bu konuma.

öğretmenmişsiniz size sorayım. arkadaşın da dediği gibi artık okullarda dersler boşmu geçiyor? herşey lakayıtlaştımı? eğer öyleyse vay bizim çocukların haline...

bak bunu eleştir tabiki de
ama disipline gerek yok vb yaklaşım hiç doğru gelmiyo bana
disiplin olmazsa başarı olmaz
ayrıca okullar sadece öğretim diil aynı zamanda eğitim yeridir.
ha bi de şunu diyim ben matematik öğretmeniyim öyle azıcık sözel azıcık sayısal yaparak gelmedim bu konuma.

ya ben zaten disiplini eleştirmiyorum. ama öğretmenin derste telefonu çalıyor ben öğretmenim diyor. bu zihniyet bana yanlış geliyor. ya da bu başlıktaki gibi bir öğretmenin kız öğrencisinin çantasını ulu orta dökmesi. bunlar zaten disiplinden uzak şeyler. bu egolarını tatmin etmek istiyorlar dememin sebebi buydu. genel bir arama olur çantasını karıştırırsın. ama koridorda görüp ulu orta çantasını masaya dökme olayı tamamen yanlış . benim ego tatmin etmekten kastım buydu.

Birde bu fen lisesi anadolu lisesi gayırmasını anlamıyorum. Orada okuyan türkiyenin geleceği de diğer tarafta okuyan laneti mi?
tabiki de diil ama malesef artık öyle liseler var ki öğrenci reddediyo eğitimi öğretimi canı derse girmek isterse geliyo defter kitap yok kavga ediyo sorun çıkartıyo hepsinin aklı bi karış havada okul kıyafeti bile yok üstlerinde saygısız kuralsız düzensiz bu tür öğrencileri kazanmak neredeyse imkansız olmaya başladı. sence çok mu haksızız böyle bi ayrım yapmakta?

makyaj yapar yada yapmaz taşır yada taşımaz beni ilgilendirmez orası.. ama senden izinsiz sen yokken çantanı karıştrıması çok ayıp... birde böyle insanlar çocuklara hayatı öğretiyolar.. bu şekildemi?

Kesinlikle eleme yapılmalı. Öğretmenler psikolojik testlere sokulmalı. Ben en kıymetlimi tanımadığım birine emanet edicem onun elinde şekillenecek. Yanlış şekillenmesini kimse istemez

Eğitim fakültelerinde verilen eğitimin -öğretimden bahsetmiyorum- kaliteli olduğuna emin olun. Eski öğretmenler arasında izinsizce çanta karışıtırabilecek kadar psikopat olanlar elbette vardır. Ama yenileri o şekilde yetişmiyor. Güven gerekiyo...

tabiki de diil ama malesef artık öyle liseler var ki öğrenci reddediyo eğitimi öğretimi canı derse girmek isterse geliyo defter kitap yok kavga ediyo sorun çıkartıyo hepsinin aklı bi karış havada okul kıyafeti bile yok üstlerinde saygısız kuralsız düzensiz bu tür öğrencileri kazanmak neredeyse imkansız olmaya başladı. sence çok mu haksızız böyle bi ayrım yapmakta?
İşte bu saydıklarınız belki sizin değil ama sizden öncekilerin suçudur benm gözümde, gerekli disiplin uygulanmadığı için.. Bu ayrım yapmaya hak vermiyorum öğretmenlere. Öğretmenin görevidir topluma kazandırmak sadece öğretim değil eğitimde verilmeli. Bunu siz yapamayabilirsiniz tek başınıza üstüne bayanda olduğunuz için ama idare bunu yapmalı..
Eğitim fakültelerinde verilen eğitimin -öğretimden bahsetmiyorum- kaliteli olduğuna emin olun. Eski öğretmenler arasında izinsizce çanta karışıtırabilecek kadar psikopat olanlar elbette vardır. Ama yenileri o şekilde yetişmiyor. Güven gerekiyo...
Eğitim fakültelerinde verilen eğitim değil zaten mesele o eğitim fakültelerinde okuyan insanlar

Son düzenleme:
makyaj yapar yada yapmaz taşır yada taşımaz beni ilgilendirmez orası.. ama senden izinsiz sen yokken çantanı karıştrıması çok ayıp... birde böyle insanlar çocuklara hayatı öğretiyolar.. bu şekildemi?

Birde o öğretmene sormak lazım. Neden okadar kişi arasında onun çantasını aldı karıştırdı...

Niye öğretmenlerin üstüne bu kadar geliniyor anlamadım. Arkadaşlar genelleme yapmak istemiyorum ama yhaa yhoo shekeerr falan diye konuşan bir gençliğimiz hızla büyüyor. Ben ilkokulda sırf yazıya paragrafla başlamadım diye öğretmen beni gelip geçip dövmüştü. hatırladığım şeye bakın. Şimdi o öğretmenin aldığı eğitimle şimdi aynı mı? Aferdersiniz çantasınızı arayabilir miyim diye mi sorsaydı.
lisedeki kızlarımız makyaj yapmasın bi zahmet.

Niye öğretmenlerin üstüne bu kadar geliniyor anlamadım. Arkadaşlar genelleme yapmak istemiyorum ama yhaa yhoo shekeerr falan diye konuşan bir gençliğimiz hızla büyüyor. Ben ilkokulda sırf yazıya paragrafla başlamadım diye öğretmen beni gelip geçip dövmüştü. hatırladığım şeye bakın. Şimdi o öğretmenin aldığı eğitimle şimdi aynı mı? Aferdersiniz çantasınızı arayabilir miyim diye mi sorsaydı.

sanırım aynı dili konustuğum biri ile karsılastım. evet eski öğretmenler öyleydi. ama yenileri öyle yetişmiyor. güvensinler ve DEĞER VERSİNLER.

Haklısınız Hanımefendi..

sanırım aynı dili konustuğum biri ile karsılastım. evet eski öğretmenler öyleydi. ama yenileri öyle yetişmiyor. güvensinler ve DEĞER VERSİNLER.

kesinlikle ya. çok zor değil sabah çıkalım duraklara otobüs bekleyen servis bekleyen öğrencilere bakalım. hepsi birden büyümek istiyor. herşey zamanında güzel. liseli olmak acayip saçlar yapıp emolar gibi makyaj yapmak değil. disiplin kesinlikle onların iyiliği için. yoksa bir öğretmen neden öğrencisinin saçına makyajına taksın. kıskandığı için mi yani.

Haklısınız.. Fakat siz yhaa yhoo diye neden konuşamıyordunuz? Siz konuşamazmıydınız öyle?

kesinlikle ya. çok zor değil sabah çıkalım duraklara otobüs bekleyen servis bekleyen öğrencilere bakalım. hepsi birden büyümek istiyor. herşey zamanında güzel. liseli olmak acayip saçlar yapıp emolar gibi makyaj yapmak değil. disiplin kesinlikle onların iyiliği için. yoksa bir öğretmen neden öğrencisinin saçına makyajına taksın. kıskandığı için mi yani.

Disiplin yok zaten hanımefendi.. Benim fakültelerde gördüğüm o kişiler istediği eğitimi alsın o tarzla duruşla o kafa yapısıyla nekadar eğitebilirler..

Disiplin yok zaten hanımefendi.. Benim fakültelerde gördüğüm o kişiler istediği eğitimi alsın o tarzla duruşla o kafa yapısıyla nekadar eğitebilirler..

bence derhal 2sözel 5sayısal yapıp eğitim fakültesi öğrencisi ol. istersen çarşafla gidersin istersen paris hilton modunda. sonra ne kadar eğitebildigini kendin görürsün.

nacizane fikrimi söylüyorum. bu kadar güvensiz olma gelecek nesile.

Ya biz şimdi eğitim fakültelerinde olan gençlerden mi bahsediyoruz. O gençler oraya o liselerden çıkıp gidiyorlar. Bunları birisi eğitecek değil mi? Öğretmenlerimiz liselerde düzeltemiyorsa bu durumu onlarda üniversiteye öyle başlayacak. Ama yaş geçtikçe ilerledikçe olgunlaşacaklar bunun başka bir çaresi yok. Bende lisedeyken saçımı toplamamı isteyen öğretmeni aşırı sert bulurdum. ama artık öyle düşünmüyorum...

Biz konuşamıyoruz değil konuşmak istemiyoruz değilim. w kullanmaya ihtiyaç duymadım v vardı. q kullanmaya ihtiyaç duymadım k var. çok shuqur diyelim...

O zamanlar sizin tercihleriniz sorulmuyordu zaten. Kural neyse o yapılıyordu uyulmakta zorundaydı. Saçma ufak tefek şeyler için dövülsün rencide edilsin demiyorum zaten ama şimdiki gibide umursamaz bi tavır olmamalı. Görüyorum ten çorap mine etek basenlerden oturtmalı eteklerle okula gidiliyor saaç baş zaten o biçim. Bu okulların idareleri hiçmi demiyor sen okula nasıl geliyorsun? Bizim Saçımız açık olsun ceketimiz olmasın eve yollarlardı. Göz yumuluyor bu tür şeylere..

Ya biz şimdi eğitim fakültelerinde olan gençlerden mi bahsediyoruz. O gençler oraya o liselerden çıkıp gidiyorlar. Bunları birisi eğitecek değil mi? Öğretmenlerimiz liselerde düzeltemiyorsa bu durumu onlarda üniversiteye öyle başlayacak. Ama yaş geçtikçe ilerledikçe olgunlaşacaklar bunun başka bir çaresi yok. Bende lisedeyken saçımı toplamamı isteyen öğretmeni aşırı sert bulurdum. ama artık öyle düşünmüyorum...

Çelişkili cevaplar veriyorsunuz az önce öğretmenlerin suçu ne derken şimdi öğretmen eğitememiş diyorsunuz. Ne düşündüğünüze karar verin önce..

Son düzenleme:
Back
X