Horozdan adak olurmu?

Adak zaten farz bir ibadet değildir.. kişinin ALLAHA bir işi oldugu takdirde takdim edecegi bağışlayacagı bir canlı yada karşı tarafın ihtiyacını görecek bir bedeldir.. Önemli olan niyettir ALLAHA neyi söz verdi iseniz onu yerine getirin adak olarak adlandırın sadaka olarak adlandırın ne fark eder ALLAH herşeyin en iyisini bilendir sizin kalbinizden geçeni sizin kalbinide düşmeden biliyordu zaten.niyet ettiğiniz her ne ise siz kesin ayrıntılara takılmak gereksizdir..

yani demek istediğim şudur ki .. Siz eger horozu kalbine koyup onu adak olarak kendi içinizde isimlendirdi iseniz Tabi ki horoz keseceksiniz..Kalbinizden neyi geçirdi iseniz onu kesmeniz şart ..

Horoz adak olmaz.Küçük baş hayvanın 6 ayı, büyüğün 2 yılı doldurması gerekir. Horoz keseceğim demek adak değildir, sadece sözdür. Verdiği sözde yerine yerine getirilmelidir.

o levhayı asanlar zekeriya beyazı dinlemiş olmalılar.

alıntıyla cevap:

Adağın bedelini vermek
Sual: Horoz adayan kimsenin, horozu kesmesi şart mı?
CEVAP
Hayır, kesmesi şart değildir. Horozu diri olarak bir fakire verebilir; çünkü horozdan kurban olmaz. Koyun kesmek adansaydı bedeli verilmez, herhangi bir zamanda kesmek gerekirdi.

Ben fıkıh eğitimi aldım.sen şimdi horozu kestir. Pilavla beraber gelen misafirlerine ikram et. Kendinde yiyebilirsin adak olmaz ondan.mesela şu işim olursa adak adıyorum falan dersen zaten horoz tarzı gelenektir, dinde yeri yoktur. o zaman işin olduğunda kurban hükümlerinde birşey kesersin. Kendin yemez dağıtırsın. 118 den öğrenebilirsin diyanetin ALO FETVA HATTI vardı. Ordan öğrenirsin, tamam

Ben de yorum yaptım gerçi, ama KK'da dini içerikli konular açmak çok doğru değil.
Yukarıdaki yorum gibi, aslında iyi niyetle yazılmış, fakat içeriği doğru-gerçek olmayan, okuyanı yanıltabilecek yorumlarda gelebiliyor. İnsanlar vebal altında kalıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…