• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoşçakal Sevgilim..

Bir yıllık evlilik, sorumsuz düşüncesiz bir eş, herşeye rağmen onu çok seven ben..
Eşim kadınlarla alakalı hiç birşeyden anlamayan bir adam. Belkide işine böyle geliyordur bilmiyorum, anlamıyorum anlamak istemiyorum tüm bu olanları. Ben ise ; çok naif narin çok ince fikirli ne bileyim tok gözlü baya anlayışlı, manevi değerleri olan bir bayanım. Evlendiğimizden beri hep idare etmeye çalıştım, ne bir özel an ne de hediyesi tatili hiç bir şeye lâyık görülmemiş olmalıyım ki yaşamadım. Evlendikten sonra öğrendiğim büyük maddi sıkıntılar sebebi ile eşimi hiç bir zaman yanımda görmedim, üstelik evlenip yerleştiğim şehirde bir başıma olmama rağmen benim yanımda daha fazla olması gerekirken. Evimizin geçimini bile sağlayamadı. İnsanın saygısı azalmıyor değil zamanla böyle durumlar karşısında..
Hep sustum, hiç bir talebim olmadı bugüne kadar. Ama bir insan eşinin yüzünü güldürmek için ufacıcık bir şey yapmaz mı ? Mesela dün aradığım bir kitabı bulamadım, kredi kartım olmadığı için internetten de alamadım, benim için alabilir bunu, maddi sıkıntısı 15 tl ile alınabilecek bir kitabı almamasına engel değildir diye düşünüyorum. İşin açığı nasıl olsa karım sesini çıkartmıyor diye yapmadığını düşünüyorum.
Hiç değerli hissetmiyorum kendimi, girdiğimiz her ortam da, mesela arkadaşları ve onların eşleri ile görüştüğümüzde eşime hep " ne kadar şanslısın böyle bir eşe sahip olduğun için, eşin çok tatlı, çok anlayışlı olgun " gibi şeyler söylüyorlar, kesinlikle egolu bir insan değilim sadece bunlar söyleniyorsa az da olsa aslı vardır diye düşünüyorum, buna rağmen neden değer görememek.
O kadar çok yoruldum ki ağlayamıyorum bile. Henüz 21 yaşında evlenmiş, maddi sıkıntının içine düşmüş, kimsesi olmadığı bu şehirde işini eşine bile minnet etmeden halleden, bunca duygusal boşluğun arasında kendini teselli eden bir kadın düşünün.
Defalarca pes edip yeniden " hadi bu sefer olacak/larla " ayağa kalmaktan, içime açtığı bunca yarayı yüzü asılmasın diye kendi başıma sarmaktan, o üzülmesin diye içime atmaktan, her gün biraz daha eksilmekten, daha derine düşmekten çok yoruldum.
Soğuyorum, her geçen gün biraz daha fazla. Bazen dokunması bile içimi acıtıyor, düşünsenize sevgi adına paylaştığınız tek şey cinsellik gerisinde eşiniz hiç yok, her acınızı bir başınıza yaşıyorsunuz.
Ve bunların birikiminde ona bugün yazdığım o mesaj, içine bütün acılarımı bıraktığım, sonuna da " üzülme olur mu? " yazdığım.

İçimden uğurladığım onca hayal kırıklığı, çabam, emeklerim, sevdiğim.
Hoşçakalın.

Not : bu arada eşin seni sevmiyor, aldatıyor gibi fikirlere kapılmamanız için, eşim evin içinde bana hayran bir adam, giyimimi duruşumu beni çok beğenip kıskanan, yeri geldiğinde benim için hep şükreden çok seven bir adam. ama aileden görmediğine bağlıyorum dışarıda bunu vurgulamaktan, eline bir çicek alıp gelmekten utanan bir tip. bunun dışında ilgi ile alakalı hiç bir şey görmüyorum diyebilirim.
Benim eşimin de çiçeği böceği yoktur ama bazen tabakta kalan iki kaşık yemeğin bı kaşığını bana ayırıp bak bu senin san ayırdım demesi bile mutlu ediyor bazen senin için sukrediyosa ne mutlu sana

Bunuda yaptım, ailemin yanına gittim sakince. Zaten ben kavga edebilen bir insan değilim çok sakinim çok anlayışlıyım. İşte şu zamana kadar vaadleri hep. Aslında çok varlıklıyız neden bu durumdayız anlamıyorum hep şu borcumda bitsin rahat edicez gibisinden bahaneler. Hep iş hep iş.. Cimri bir insan da değil, neden böyle anlamıyorum gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Olduğu zaman paramız çok oluyor ve hemen ailesi üstüne konuyor. Yani bana bir gün olsun o parayla bişey yapmış olsa ben zaten sesimi çıkaramam ki iyi gününüde gördüm kötüsünüde derim. Ama yok hiç iyi günümüz olmadı. O da sürekli bunu vurguluyor hiç yüzünü güldüremedim diyor ama ufacık bişey yapmıyor.

acaba onu dinlesek bize ne der ki? su an ona evliligin nasil gidiyor desek sence nasil cevap verir?

acaba onu dinlesek bize ne der ki? su an ona evliligin nasil gidiyor desek sence nasil cevap verir?

Benden yana tek şikayeti şu olur " kendisi haklı çok sabretti ondan Allah razı olsun ben onu çok seviyorum, şu vakite kadar ona hiç bir şey yapamadım, ama yapmak için çabaladım, ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik biraz daha dişimizi sıkmamız lazım, şimdi zorluk çıkarmanın bir manası yok. "
Birebir yaşadık.

Benden yana tek şikayeti şu olur " kendisi haklı çok sabretti ondan Allah razı olsun ben onu çok seviyorum, şu vakite kadar ona hiç bir şey yapamadım, ama yapmak için çabaladım, ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik biraz daha dişimizi sıkmamız lazım, şimdi zorluk çıkarmanın bir manası yok. "
Birebir yaşadık.

bosanmak da care degil ki ya. hani ne biliyim böyle bi durumda olsam bosanamazdim sanirim, cünkü senin icindeki ask hala cok büyük :( bence cook acik kartlarla konusmaniz lazim, seni kaybedebilecegini anlamasi lazim..

bosanmak da care degil ki ya. hani ne biliyim böyle bi durumda olsam bosanamazdim sanirim, cünkü senin icindeki ask hala cok büyük :KK43: bence cook acik kartlarla konusmaniz lazim, seni kaybedebilecegini anlamasi lazim..

Boşanmakta değil elbette çünkü siddet hakaret küfür aldatma hiç bir şey yok. Konuştum, yaptım. Demek ki daha kırıcı konuşmam gerek. İnanın bende bilmiyorum. Herşey çok saçma. Yani dediğim gibi maddiyatı sürekli bahane etmek yerine " aşkım sen üzülme ben sana alırım o kitabı " desin bu kadarcık ya çok basit değil mi. Onun yerine ben seni vaktim olursa bi kitapçıya götürürüm diyor. Ki vakti olmaz gitmeyiz lafta kalır.

''Her şeyi kendi halleden bir kadın''
Biliyor musunuz?Salçanın kapağını olsun, konserve kapağı olsun kendisi açabildiği halde kocasına açtıran 20 yıllık evli bir kadın biliyorum.Kocası ağzının içine bakıyor.

Konusu geçince belirtmek istedim sadece..

''Her şeyi kendi halleden bir kadın''
Biliyor musunuz?Salçanın kapağını olsun, konserve kapağı olsun kendisi açabildiği halde kocasına açtıran 20 yıllık evli bir kadın biliyorum.Kocası ağzının içine bakıyor.

Konusu geçince belirtmek istedim sadece..

Neden peki ?

Birde ben bunlara rağmen herşeyini dört dörtlük yapan bir insanım yemeği temizliği ütüsü çok düzenliyimdir istemsizce herşeyi mükemmel yapmak için uğraşıyorum kendim aşırı bakımlıyım yemek yaptığım üstümle asla kapıyı açmam hep temiz felan giyinirim kendime yeterim başarılıyım becerikliyim bilgili devamlı okuyan araştıran bir insanım yani ne olmuyor anlamıyorum. Evet part time bir iş bulabilirim haklısınız bu olabilir..
Nasıl alışırsa öyle gidecek bence...Anası- babasından korktuğu için onlara para yedirmeye, senin için de nasılsa iki duygu sömürüsü yapınca bir süre sesi çıkmıyor diye düşündüğünden tüm isteklerine hayır demeye devam edecek.

Bıraksın maaşlı bir işe girsin. Öyle yüklü tutarlar kazanmasın, kimse üşüşemesin, ama sizin evinize ne girdiği çıktığı belli olsun.

Ben de senin yerinde olsam acil bir işe girerdim sanırım ve yetişemiyorum gerekçesiyle ev işlerini minimuma düşürürdüm.. Karısına 15 tl lik kitap bile alamayan yemeği ütüsünü de kendi yapsın.

Nasıl alışırsa öyle gidecek bence...Anası- babasından korktuğu için onlara para yedirmeye, senin için de nasılsa iki duygu sömürüsü yapınca bir süre sesi çıkmıyor diye düşündüğünden tüm isteklerine hayır demeye devam edecek.

Bıraksın maaşlı bir işe girsin. Öyle yüklü tutarlar kazanmasın, kimse üşüşemesin, ama sizin evinize ne girdiği çıktığı belli olsun.

Ben de senin yerinde olsam acil bir işe girerdim sanırım ve yetişemiyorum gerekçesiyle ev işlerini minimuma düşürürdüm.. Karısına 15 tl lik kitap bile alamayan yemeği ütüsünü de kendi yapsın.

Bende diyorum az kaldı, cefasını çektik sefasını süretim gibi şeyler söylüyor. Çok saçma herşey..

Çünkü kadın aklını kullanıyor ve iktidar olmaktansa gizli iktidar olmanın daha kolay olduğunu biliyor.Bunu da ben demiyorum . Kitaptan bir alintı tamda böyle birşeyden bahsediyor. Size atarım tam kısmını akşam eve gidince.

Bekliyorum. Hangi kitap olduğunu söylerseniz benim içinde faydalı olur okurum.

Bende diyorum az kaldı, cefasını çektik sefasını süretim gibi şeyler söylüyor. Çok saçma herşey..
Ne okuyorsunuz? Hani ayrılık gibi değilde, nasılsa imkanlarımız çok kısıtlı, senin suratını da gördüğüm zaten yok, ben biraz ailemle hasret gidereyim gibilerinden bir süre ailenizin yanına gitseniz, sizsiz kalsa bişeyler tak eder mi?

Ne okuyorsunuz? Hani ayrılık gibi değilde, nasılsa imkanlarımız çok kısıtlı, senin suratını da gördüğüm zaten yok, ben biraz ailemle hasret gidereyim gibilerinden bir süre ailenizin yanına gitseniz, sizsiz kalsa bişeyler tak eder mi?

Ekonomi. Ailemin yanınada gittim biraz özür biraz " iyi şeyler olacak, az kaldı, ben böyle bir insan değildim, yemeyi içmeyi gezmeyi çok severdim, başıma talihsiz şeyler geldi, nolur sabredelim. " gibi şeylerle ikna etti diyebilirim. Aslında durumu şöyle de anlatabilirim; eşim varlıklı bir ailenin oğlu son iki yıla kadar işleri hep iyi gitmiş ve baba oğul aralarında alıp verdiklerinin lafı olmazmış çünkü para bolmuş anlatabildim mi önemsizmiş dönmese bile o para, eşim hâlâ bile yüksek fiyatlı markalardan giyinen bir insan, böyle zor bir duruma hiç düşmemiş ve şuan ne yapacağını bilmez bir şekilde debeleniyor tabiri caizse. Biraz işleri düzelince heh rahat ettik diyoruz, hoop babası hemen bir dert açıyor başımıza ve eşimde babam o benim itibarı söz konusu diye yardım ediyor bu sefer biz onun borcunu ödemekle kendi işimizi aksatıyoruz sonra uğraşıyor toparlamaya bir yıldır bu kısır döngü hep aynı.. ve biz her defasında beş kuruşsuz kalıyoruz nasıl olsa oğulları çalışkan, çalışır bu durumu toparlar. Ben defalarca eşimle, defalarca yüzsüz annesiyle konuştum değişen hiç bir şey yok. Babasıyla konuşsam aralarına küslük gireceğine eminim ve buna ben sebep olmak istemiyorum. Bu durumda da en sessiz olanı en merhametli olanı ben olduğum için bana hiç sıra gelmiyor. Hep işi ve ailesi. Bu zamana kadarda pek flörtü olmamış ailesindede yakın kız akrabası bile yok, bana hatta senden önce hiç bir kıza hediye almadım der, ailede biraz özür dilerim ama geri insanlar olunca mesela işte erkek gezmeye gider kadın evde oturur gibisinden şeyler görerek büyümüş o yüzden bana nasıl yaklaşacağınıda bilmiyor. Sürekli anlatıyorum ama bu kadar derdin arasında buna odaklanamadığını söylüyor.

Back
X