- 21 Temmuz 2015
- 6.685
- 6.068
- 198
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
Bennsık kullanmıyorum özel günlerde sadece, o bana nazaran daha sık kullanıyorEvime gelen hicbir erkek arkadasima ilk gelisinde yemek yapmadim
Soyleyen olmustur belki sarap ve pizza ikilisi her daim iyidir , yada raki , meze , peynir
Alkol almiyorsaniz yorumsuz kaldim
Yaa çok teşekkür ederim yordum sizi deBen erkek arkadaşım evime ilk kez geldiğinde yemek yapmıştım çünkü çocukcağız nöbetten çıkmıştı.O yüzden yemek hazırlamıştım ama anne yemeği gibi değil tabi. Soslu biftek, yanına patates püresi, yeşil yapraklı salata, dolapta her daim bulundurduğum közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber konservelerinden sallamasyon iki tane meze, arkasından da yine her daim dolapta bulundurduğum, evdeki meyvelere çikolatalara göre falan yaptığım günün uyduruk parfesi. Üzerine de şu tek sıkımlık hazır çikolata sosundan. Çocuğun dibi düşmüştü haha. Ama siz bence bu kadar uğraşmayın, öyle aç bilaç gelecek olmasa ben de yapmazdım sanırım.
Şarap içerseniz güzel bir şarap, yanına şık bir peynir tabağı. Eski kaşar, Bergama tulumu, bulabilirseniz Kars gravyeri, bütçe elverirse kimyonlu gouda... Zevkinize kalmış. Tabakta kalan boşluklara da küçük bir salkım üzüm, ikiye bölünmüş incir, yine bütçe elverirse füme et, füme somon falan, varsa 1-2 grissini falan da koyarsınız al sana mis gibi havalı peynir tabağı. Küçük kaselere ceviz, fındık, badem falan koyabilirsiniz. Kühne'nin Alman tipi hafif tatlı turşuları var, her markette bulunuyor. O da çok güzel gidiyor şarapla. Yok ben istemem alkol falan derseniz de bir fondü seti alın. Peynir fondüsü yapın. İstediğiniz eriyen peynirlerden azar azar alıp rendeleyin, biraz sarımsak rendesi ve süt ile karıştırın mis gibi fondü. Yanına lokmalık kıtır ekmekler, haşlanmış sebzeler, sucuk, salam dilimleri koyabilirsiniz. Adam müthiş etkilenir bence ehehe. Gerçi fondü de şarapla güzel gider ama yanında şarap olması şart değil.
Edit: Destan yazmışım yav.
Kuru fasulye pilav ıvır zıvır yapmaktan daha zor sanki :/Yemek yapmayı bilmeyen hatuna menüler döktürmüşler :) yap bi kurufasulye bulgur pilavı, yanına da kelle soğan ohhh :) erkekler karınlarının doyduğuna bakarlar. Evde erkek arkadaş ağırlamadım ama evlendiğimizde alengirli menüler çıkarmaya çalışmıştım başlarda. Boşverbunları bana ev yemeği yap dediğinde oh bee demiştim :)))
Hahaha yoook aşırı kolay soğanları doğra kaçır üzerine biber doğra kavur üzerine salça at baharat at kavur üzerine fasulyeleri at biraz su tamamdır düdüklünün ağzını kapat bak sana yemek olduKuru fasulye pilav ıvır zıvır yapmaktan daha zor sanki :/
önceden ıslatmıyor muyuz kuru fasülyeyiHahaha yoook aşırı kolay soğanları doğra kaçır üzerine biber doğra kavur üzerine salça at baharat at kavur üzerine fasulyeleri at biraz su tamamdır düdüklünün ağzını kapat bak sana yemek oldu
He bak doğru sabahtan ıslatsın akşama kadar suda Dursun. Benim düdüklü 15 dk da pişiriyor fasulye nohutönceden ıslatmıyor muyuz kuru fasülyeyi
sonra olmamış olmasın kızın yemeği
gerçi kimi insanlar ıslatmadan yapıyormuş
Hic ugrasmam islatmam. 3-4 dk duduklude haslarim aci suyu icin. Sonrada yemegimi koyarim gene dudukluye. Ben 1 gun onceden karar vermiyorumki genelde ne yemek yapacagima:)He bak doğru sabahtan ıslatsın akşama kadar suda Dursun. Benim düdüklü 15 dk da pişiriyor fasulye nohut
Bende hiç haşlamam haşlasam herhalde 3 dk da pişer benim yemekHic ugrasmam islatmam. 3-4 dk duduklude haslarim aci suyu icin. Sonrada yemegimi koyarim gene dudukluye. Ben 1 gun onceden karar vermiyorumki genelde ne yemek yapacagima:)
Zaten suda bekletme yerine o ilk haslama. Ben onu yapmiyorum onun yerine hasliyorum canimBende hiç haşlamam haşlasam herhalde 3 dk da pişer benim yemek
Ben hiç haşlamadım ama deneyeyim biZaten suda bekletme yerine o ilk haslama. Ben onu yapmiyorum onun yerine hasliyorum canim
Islatmasan mı 15 dk :s ne markaymış o düdüklü?He bak doğru sabahtan ıslatsın akşama kadar suda Dursun. Benim düdüklü 15 dk da pişiriyor fasulye nohut
Yok ıslatsam ıslatmasam daha çok kısa süre ıslatsam 25 dk filan olabilir . FisshlerIslatmasan mı 15 dk :s ne markaymış o düdüklü?
Birkaç denemek istediğim menü var burdaki arkadaşlar sayesinde, bi denemek istiyorum :)Bence yemek yapma kendin:) illa yemek olcaksa yoldan geliyosa vs. Lokantada mis gibi yemek oluyo cogu zaman:) ordan al isit hop koy onune:)
Bence alkol alinmaz ilk geliste, tabii aliyosaniz normalde duruma bagli.
Valla cok zorlama derim tavsiyem bu yani:) bazi seyler ilk denemede tutar bazisi ise zamanla 10-15 defada tutturabilecegin seyler olur mesela.Birkaç denemek istediğim menü var burdaki arkadaşlar sayesinde, bi denemek istiyorum :)
Ben alkolü özel günlerde alırım o herhangi bigün ertesi günü uçuşu yoksa içebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?