Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
uzun süredir hoşlandığım tabiri caizse crushım bir hafta önce yakın bir arkadaşımı kendisiyle konuşturup konuşturamayacağımı sordu ve ben o zamandan beri çok ezikçe bir komplekse girdim çıkamıyorum. çocukla başta biz konuşmaya başlamıştık, o dönem gelgitli bir flört durumum olduğu için ben bu çocuğu o gözle görmemiştim. son zamanlarda hayatımda da bir şey olmadığı için bu çocuğa o gözle bakabildim, normalde de objektif olarak iyi dediğim birisiydi ama birkaç haftadır baya arttı bu durum ve hoşlanmaya başladım.
kendisi beni başlarda beğendiğini ve bu sebeple muhabbet başlattığını söylemişti, ama sonra herhalde benden bir ışık göremedi zaten dediğim gibi o zamanlar biri vardı kafamda, bu çocukla bizim durumumuz tam ben ondan hoşlanmaya başlamışken arkadaşlığa döndü gibi oldu yani. şimdi de yakın bir arkadaşımla göz göze gelmişler beğenmiş falan onla tanıştırmamı istedi.
hayır bi de işin kötü yanı ondan hoşlandığımı da anladı herhalde. çünkü o böyle deyince ben saçma tepkiler verdim falan bir türlü bir uyum yakalayamadık ya neyiz ben de anlamadım ama tercih edilmedim gibi hissettim.
arkadaşlar çok kötü anlattım valla kusura bakmayın bir haftadır ezik bir psikolojideyim ama anlaşılmıştır umarım kısaca benim ilgimi belli ettiğim dönemde yakın bir arkadaşımdan hoşlandığını söyledi vee kafamda baya romantize etmiştim bile kendisini...fazlasıyla yıkık ve side character hissediyorum bunla başa çıkılır mı![]()
Ee gitiniz mi tiyatroya pekiHoşlanmalar arkadaşlığa dönebilir ya, ben birkaç ay önce zamanında begendigim bir çocukla tesadüfen aynı ortamda denk geldim. Çocuk da bana zarf attı, teee fi tarihindeki bir konusmamiza atıfta bulunup "sen beni tiyatroya davet edecektin, hatırladın mi? Var mı güzel oyunlar" falan dedi, böylece gelecekteki bulusmamizin temelini attı. Ben de o an gaza geldim, açılır açılmaz harika bir oyuna iki bilet aldım ama sapik gibi bir ay onceden bilet almış olmayayım diye, son hafta davet ederim diye düşündüm.
Sonuc olarak oyun zamanı geldiğinde çocukla çoktan ilişkimizin flört evresini kapatıp arkadaş evresine geçmiştik, oyuna da davet etmedim. Artık bana çekici de gelmiyor , çarşısı pazar olsun , yakın arkadaşımla bile çıksa çok da önemli değil .
Üniversitede de vardı bri çocuk, hatta evime gelmeye bahane olsun diye bana bir muzik aleti ogretirdi. Ben çocuktan çok hoşlanırdim. Öyle ki zamanında ablama mektup atmışım önlü arkalı iki sayfa çocuktan bahetmisim. Ama ustunden kısa bir süre geçti,biz arkadaşa döndük. Hatta o biriyle tanisti,evlendi, esli mesli bulustuk. Gayet de Dünya ahret baci/gardaş modundayiz.
Ohoo düşününce o kadar var ki, hatta gayet romantik atraksiyonlara girdiğimiz bir tatil flörtümle yıllar içinde iki arkadaş olduk, şimdi karısı benim kankam, her gittiği yerden bana mektup atıyorlar :) telefonumda hiç yoksa yirmi tane karısıyla sarildigim fotoğraf var,okey oynarken bile karısıyla es oluyorum. Çocuk vesilesiyle kızla tanışmıştım ama çocuk benim için çok uzun zamandır 'arkadasimin kocasi'
Yani ne bileyim, bana çok doğal geldi
İnsan insana hisler besleyebilir, çok alakasız insanların bir oluru varmış gibi gelebilir, bazen de öyle iyi anlaşırsin ki sevdiğin illüzyonuna düşersin,oysa aslında sevginin arkadaş sevgisi olduğunu anlarsın.
Bunun senin değerli ya da değersiz olmanla bir alakası yok ki , neden yıkık hissedesin?
"bile" ve "daha" aynı cümle içinde anlatımı bozmuş cümle düşmüş. Kuş öldü beybiYa yetmesin mi artık anladık hepiniz tdk sözlüğü sayfaları yalıyosunuz her gün. Kelimeyi doğru yazsan ne ayrıca çoğunuzun akıcı bi Türkçesi bile yok bi olayı anlatırken bile daha.
Ben başkasını davet ettimEe gitiniz mi tiyatroya peki![]()
sizin bahsettiginiz insanlar is icin ingilizce ogrenmisler, is icin kullaniyorlar galiba. o yuzden turkcelerinin daha iyi olmasi normal.Nerdeyse tüm arkadaşlarım tercüman, hatta simultane 2 tanesi, kardeşim 3 yıl canada'da yaşadı ve yabancı bi firmada çalışıyor yani ingilizcenin kitabını yazmış insanlar, Hiç türkçe konuşurken araya ingilizce kelime kattıklarını görmedim. Onu yapanlar bence bazı şeyleri özümseyememiş insanlar. Havalı olduğunu falan düşünüyorlar. Ama sadece komik geliyor dışarıdan biline![]()
Sizin için durum farklı bence, bahsettiğim insanlar konu sahibiyle kıyas yaptığım insanlar, ve böyle bir dili bilip (şüpheli) de göstermeye çalışmaları özümseyememekten kaynaklanıyor. Ana dillerini unutmuş gibi davranıyorlar falan. Sanırsın 20 yıl amerikada yaşadısizin bahsettiginiz insanlar is icin ingilizce ogrenmisler, is icin kullaniyorlar galiba. o yuzden turkcelerinin daha iyi olmasi normal.
kendimden ornek vermem gerekirse ben multilingual buyudum, ingilizcem turkcemden iyi. ben 1.siniftayken dahi matematik dersim bile ingilizceydi. yani ingilizceyi herhangi bir amac icin ogrenmedim o yuzden en iyi bildigim dil ingilizce, dogal gelisen bir sey. belli bir yastan sonra dili ogrenip is icin kullanmaktan farkli yani, yurt disinda yasamakla da cok alakali degildir hani anlatabildim mi bilmiyorum. ingilizce konusurken de karsimdaki kisi turkse bazen araya turkce katiyorumhavali gorundugumu zannetmiyorum sahsen hatta babamin ben konusurken kahrolusunu gorunce biraz uzuluyorum
konu sahibinin bu sekilde olmadigi konusunda katiliyorum o cevre etkisiyle konusuyordur. ama “boyle yapanlar havali olduklarini dusunuyorlar” deyince yazmadan gecemedimturkceyi ozumseyemedigim kismi dogrudur ama.
![]()
Olay anlatımı kolay olmasına rağmen onda bile akıcı Türkçe kullanamiosunuz, anlamı var orda. +espri de yapmayın o da bi ayrı tuhaf oluyor. Vala z kuşağının bayıcı bulduğu kadar var bazısı. Konu haricinde her sey konuşuldu gene."bile" ve "daha" aynı cümle içinde anlatımı bozmuş cümle düşmüş. Kuş öldü beybi![]()
o dogru evet ben de bazen yazdiklarimi gondermeden okuyorum ingilizce yazdiysam turkcelerine bakiyorum veya ugrasamiyorsam aman ya yazmasam da olur diyip yazmiyorum hicSizin için durum farklı bence, bahsettiğim insanlar konu sahibiyle kıyas yaptığım insanlar, ve böyle bir dili bilip (şüpheli) de göstermeye çalışmaları özümseyememekten kaynaklanıyor. Ana dillerini unutmuş gibi davranıyorlar falan. Sanırsın 20 yıl amerikada yaşadıBazı terimlerin tam türkçe karşılığı yok (iyi dercede ingilizcem var) evet ama burada kullanılanların hepsinin var. Ayrıca tam karşılığı olmasa bile en azından kısa bir cümleyle söylemek istediğini ifade edebilir diye düşünüyorum sonuçta burada yazarken bir kelime kısıtlaması falan yok yani
![]()
18 diyor ve bahsi açıyorumyaşlar 20-22 bu arada soran olur kesin yazayım şimdiden
Kesinlikle öyle, bir de şöyle bir olay var; burası arkadaş ortamı değil, yani konuyu okuyanların yarısından fazlasının o kelimelerin anlamını bilmediğine yemin edebilirim ama ıspatlayamamo dogru evet ben de bazen yazdiklarimi gondermeden okuyorum ingilizce yazdiysam turkcelerine bakiyorum veya ugrasamiyorsam aman ya yazmasam da olur diyip yazmiyorum hicyazarken bu sekilde filtrelemis oluyorum yani bence de yazida dikkat etmek konusmaktan daha kolay.
18 diyor ve bahsi açıyorum![]()
![]()
Hala 18 diyorumAlıntıladığınız mesaj , konu sahibesinin zaten. Kendisi 20 , bahsettiği çocuk 22 yaşında.
Aşk olsun "bayıcı" mı buldun beni? Oysa tanısan cok renkli ve eğlenceliyimdir.Her konuya da aynı resmiyette yaklaşılmaz ki arada ironi de olur kinaye de.Ara sıra sohbet edelim kuşağımın renklerinden kısmetlen sen deOlay anlatımı kolay olmasına rağmen onda bile akıcı Türkçe kullanamiosunuz, anlamı var orda. +espri de yapmayın o da bi ayrı tuhaf oluyor. Vala z kuşağının bayıcı bulduğu kadar var bazısı. Konu haricinde her sey konuşuldu gene.
Hangi kusaktansin? :) seni diye genelleyemem tanımıyorum tabi, yaşlı esprilerini bayıcı buluorum ondan genel yazdım. Kuş öldü beybi ne mesela ya su stil yarismasindaki kaknem tiplerin lafı miAşk olsun "bayıcı" mı buldun beni? Oysa tanısan cok renkli ve eğlenceliyimdir.Her konuya da aynı resmiyette yaklaşılmaz ki arada ironi de olur kinaye de.Ara sıra sohbet edelim kuşağımın renklerinden kısmetlen sen de![]()
30 yaş ve üstüsün o halde :)Konuyu okuyunca tek aklıma gelen candy crush saga oldu.![]()
Müg benim hoşuma gitmeye başladı kullanasım var ama daha hiç olmadıBenim kiz da "müg" yazıyor deliriyorum.
Samantaaa ahh samanta kaknem falan aaaHangi kusaktansin? :) seni diye genelleyemem tanımıyorum tabi, yaşlı esprilerini bayıcı buluorum ondan genel yazdım. Kuş öldü beybi ne mesela ya su stil yarismasindaki kaknem tiplerin lafı miözgünlük ihtiva eden her türlü sohbete varım tabi neden olmasın.
Candy crush diye bir oyun var ya, ondan işte. aaa neyi anlamıyorsunuz hanımlar beraber oturup Candy crush oynuyorlarmış bestie gibiNeyin ?