Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam kızlar:)
Ay yorumlarınızı okudukça Aylak Adam ve Huzur'dan daha başlamadan soğudum Calcim ya ısrarlı mıyız bu kitaplarda
C Calcifer
Hala başlamamış olmak bir şans mı yoksaaa
Valla Huzur'a laf edilen çarpılır. 2 kere okudum ben. Tanpınar da ki Türkçe kimsede yok. o nasıl cümle o öyle diye yine okuyordum.

Konu yavaş ilerliyor olabilir... ama sen eleştirelere bakmadan oku bence.. Türkçesi, karakterleri, tavsirleri seni farklı bir döneme, ilişkilerin daha basit, insanların daha şeffaf, hayatın daha sakin aktığı bir zamana çekecek. Gerçekten Huzuru sana aşılıyor. Elimde 30 + kapağı açılmamış kitap olmasa ben 3. kez okurdum her akşam yatmadan.

Çok az eser böyle, olay örgüsü çok da vurgu olmadan yazarın tam da geçirmek istediği duyguyu sana damardan veriyor. Tatar Çölü'de beni çarpmıştı aynı şekilde...Hikayede özetlenecek hiç bir şey yok ama 3 gün etkisinden çıkamıyorsun.

Peki bu kitap üçlemeymiş. Ayrı ayrı okunduğu zaman olay döngüsünde sıkıntı olmuyor dimi

Peki bu kitap üçlemeymiş. Ayrı ayrı okunduğu zaman olay döngüsünde sıkıntı olmuyor dimi
Mahur Besteyi de okudum...o da güzeldi, ama bir Huzur değil. 3. hangisi ki? Ayrı okuma da sıkıntı olacağını sanmıyorum...aksine karakterleri özümsüyorsun ya, bir müddet sonra okuyunca eski bir tanıdıktan yeni haber almış gibi oluyorsun.

Geçen Saatleri Ayarlama Enstitüsünü elime aldım, ya bunun hakkını vermedim, yeniden mi okusam dedim bir baktım.

Adam müthiş ya... bir yerde insanların hatalarına zamanla alıştığından bahsediyor... "ilk cürüm oysa ilk evlilik gibi pişmanlık getirir" demiş, ne güldüm

Saatleri Ayarlama Enstitüsü herkesin aksine benim en sevdiğim kitaplardan. Bu açıklamalar benim için çok iyi oldu. teşekkür ederim

Saatleri Ayarlama Enstitüsü herkesin aksine benim en sevdiğim kitaplardan. Bu açıklamalar benim için çok iyi oldu. teşekkür ederim
Rica ederim canım, ne demek Bence de çok özel bir kitap. Tanpınar bir dahi. Bir olay kurgulayıp romanlaştırmak zor birşey değil, ama içinde besleyip büyüttüğün duyguyu, al artık bu senin diye okuyucuya aktarmak herkesin haddi değil.

O yüzden bu kitaplar klasik oluyor, yazarı da üstad, her dönem hitap edecek okuyucu buluyorlar.

3. Kitap sahnenin dışındakilermiş canım ihsanın gençlik yıllarından bahsediyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…