Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam kızlar:)
Birkaç gündür Bursa'daydım sabah evime geldim ve inanılmaz yorgunum Ortak okumalara başlayamadığım gibi Nisan ayının ilk kitabını bile hala bitiremedim Nikah hazırlıkları, mobilya değişimi evin düzeni ve canım migren atakları derken bu ay okuma açısından kötü geçiyor

Ağrıdağı Efsanesi-Yaşar Kemal

Dağlı Ahmet kapısında bir at bulur ve atı sahiplenir. Atın asıl sahibi olan Hanı atını geri ister bu sırada Ahmet Hanın kızına aşık olur ve böylece olaylar gelişmeye başlar. Kitabın konusu Ahmet ve Gülbahar’ın aralarındaki aşkı ve kavuşma mücadelesini anlatsada bence yöreyi ve yaşayışı da güzel özetlemiş.Ben ilk kez Yaşar Kemal okudum hep gözüm korkmuştur betimlemelerinden yöresel anlatımdan dolayı çok ertelemiştim ama severek okudum. Şimdi zamanıymış diye düşünüyorum. Yaşar Kemal okumaya korkan varsa benim gibi bu kitapla başlayabilir.

Kalemine sağlık. yaşar Kemal'in her kitabını okurum. Filler sultanı ile Kırmızı Topal Karınca'yı da okumadıysan okumalısın bence

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli

Bu kitabin konusuna girmeden nasıl anlatsam bilemedim Sakin bir köyde yaşayan Ahmet Bey içine kapanık kimseyle görüşmeyen iletişim kurmayan bir insandır ancak bir cinayet sonucunda gazeteci bir kızla tanışır ve zamanla samimi oldukça ona ikiz kardeşi Mehmetten bahsetmeye başlar.Asıl olaylarda Mehmet’in hikayesiyle başlıyor.Kitap bence bir Serenad değildi ama gerçekten akıcı ve merak uyandıran bir tema işlenmiş. Tavsiye ediyorum kesinlikle

İnce Memed zor şu an benim için önce tek kitapları okuyup sonra serilere geçiyim
Canım ben iki den fazla serisi olan kitaplardan uzak duruyodum sanki zorlama diye dusunuyodum. Sonra noldu bilmiyorum ama yaşar Kemal in hiç kitabını okumadigimi fark ettim bu kadar kitap okurken uluslararası çevirisi olan bir kitabı okumamak olmaz diye düşündüm sanırım. Gerçekten aktı gitti. Şuan evde değilim 3 bitti 4 evde . Yanıma 15 kitap aldım ama 4 ü almadım gerçekten üzüldüm almadığım için. Sonunu merak ediyorum hem de kıvranır şekilde. En iyi TürkEdebiyatı romanı olarak geçiyor. Çok geniş bir perspektifi var. Toplum yönetimi , güce karşı değişen kitleler, gelenekler, ricayetler. ,dedikodular, cehaletin yüzü hiç değişmiyor. Anadolu topraklarından da her dönem İnce memedler fışkırıyor.

Calci de aynı şeyi söyledi akıp gidiyormuş. Ekliyorum sepetime

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…