Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akile Hanım Sokağı bitti. İki bölümden oluşan bir kitaptı. Sinekli Bakkal'dan sonra aynı tatta yazılmış bir kitap okudum diyebilirim. 1950 lerin değişen yüzünü batıya dönen İstanbulunu anlatıyor.

Dikkatimi çeken iki kitapta da Anadoluyu ve insanlarını küçümseyici cümleler. Bir ortamda dans eden insanları anlatırken kafasında takke olan adamı örümcek kafalı,masasının üzernde şapka olan adamı daha aydın görüşlü olarak anlatması can sıkıcı oldu. Şöyle de bakarsak kitabın konusundan biri de insanların içlerinin boşalması ve sadece görünüşe önem verilmesiydi. Belki bunun için yazıldı bu cümleler fakat yine de rahatsız edici buldum. Sinekli bakkalda da Rabia nın dedesinin korkunç anlatılması Rabia nın hafız olması fakat ahlaken bilinçsiz olması Bilali öpmesi meselesini de garipsedim. Günümüzü de anlatıyorlar bir bakıma. Din yönünden bütünüz fakat ahlak yönünden zayıfız.

Önce sipoylıra bakma isteği oluyor yalnız

Canım kızlar kaldım 50 sorudan 40 yapabildim 43 yapmam gerek geçmek için. Soruların zorluğu değil İngilizcemin zayıf olması sıkıntı ama az kaldı. Yeni sınav tarihi aldım. 16 mayısta tekrar dene yapıyorum inşallah sondur. İki kez kalmak benim için büyük trajedi üç olmaz inşallah.

Olsun canım sıkma canını bir daha ki daha iyi olur

Olsun hiç sıkma canını ikinciye halledersin

E-yds ye mi giriyorsun canım ? Ben de zamanında hazırlık okudum (2002) onun üzerine pek bir şey katmadım oysa çok severdim şimdi hem hatırlamak hem geliştirmek adına YDS düşünüyorum ben de ama nasıl hazırlanırım nerden başlamalıyım bile bilmiyorum

Ehliyet sınavıydı değil mi yanlış hatırlamıyorsam eğer öyleyse çıkmış sorulara çok bak bende 1buçuk yıl oldu ve sınırdan 1 2 soru fazla yapmıştım hiç çalışmadan ilk sınavda geçtim. Benim sorunda direksiyondaydı 2.de geçebildim aslında güzel kullanıyordum ama panikten 2kere stop ettirdim

Mayıstakinde daha iyi yaparsın inşallah kılpayı gitmiş 3 soru bişey değil.

Başarısızlıkla yılma sakın. Başarısızlığın seni yenmesine izin verme. Zamanında izin vermiş biri olarak söylüyorum ki bu duyguyla baş etmek daha zor. Defaatle yapman gerekiyorsa defaatle yap. Başarılar diliyorum sana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…