Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
günaydın herkese

marifetler üçlemesinin ikinci kitabı sesler bitti:) 240 sayfaymis ben uygulamadan okudum.

yıllardır işgal altında olan bı şehir anlatılıyo bu kitapta. işgal edilen yer çok gelişmiş herkesin okuma yazmayı bildiği, demokrasi olan bı yer. işgale gelenler yazılı olan herşeyden korkuyorlar tüm kitapları takip yok etmek istiyolar. şehirdeki bı ev de bilgiyi ve kitapları koruyo.

gry ve orrec de bu şehre geliyolar işgal eden ülkenin yöneticisinin daveti üzerine.
daha fazla detay vermiyorum spoi olmasın diye:)
ben beğendim üçüncü kitabı merakla bekliyorum:)

Bende bu tür okumayı seviyorum not aldım seriyi

Satranç - Stefan Zweıg

Hikaye; öğrenme yetisinin gelişmediği bilinen Mirko'nun, satranca olan ilgisinin keşfedilmesi ve o yönde eğitimler sonucunda dünya şampiyonluğuna kadar giden başarısını anlatıyor ilk bölümde.
Diğer tarafta ise satranç ile son oyunu lise yıllarında olan, suçsuz yere hücreye kapatılması ve şans eseri elde ettiği bir satranç eğitim kitabı ile satrancı öğrenen Dr. B. var. Oyun rakibi olmadığından kendi zihninde iki farklı kişilik oluşturmak zorundan kalır ve adeta kendi ile bir savaş başlatır.
New york'tan hareket eden bir gemide ikili karşı karşıya gelecektir.
Bir tarafta tepeden bakan gözler, diğer tarafta oldukça mütevazı bir adam.
İki oyuncu bana iki ayrı sınıf çatışmasını anımsattı.

Okumakta geç kalmış olduğum bir kitap yine, oldukça kısa ve akıcı olduğundan bir çırpıda okutuyor zaten.
Özellikle yazarın intihar etmeden önce yazdığı son kitap olduğunu öğrendiğimde daha çok etkilendim.

Kumru ile Kumru

Kumru başlık parası karşılığında Haydar ile evlenip İstanbul'a gelin gelmiştir. Köy hayatından şehir hayatına hızlı geçiş yapan Kumru'nun yaşadıkları anlatılmaktadır. Ben çok beğendim ve okuması gereken kitaplardan bence. İnsanların tutkuları, hırsları uğruna nasıl değiştiğini çok güzel anlatmış. Para insanı bozuyor sözünün açılımı olmuş bu kitap

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…