Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Huzur'un bol spolierli yorumu geldi hağğnnııımm
Okumak isteyen tıklasın

Kitabın genel olarak havasına hayran kaldım. Yazarın İstanbul tasvirleri o kadar ayrıntılıydı ki o zamanda yaşayıp kayıkla gezmek istiyorsunuz ya da saatlerce yürüyerek Emirgan'a gitmek istiyorsunuz. Yalılarda oturmak da ayrı bir zevk olurdu benim için sanırım
kitaba gelirsek Nuran ve Mümtaz aşkının başlangıcı bana Anna Karenina ile Kont Vronski'nin ilk karşılaşma anını hatırlattı. Nuran eşinden boşanmış ve boşanma nedeni aldatma olduğu halde bu kadar kolay başkasına kapılması ve evlilik hayalleri kurması bana eski eşine ve evliliğine yapılmış bir inat gibi geldi. Çünkü bu evlilikte değersizleştirilmiş sevgisiz bırakılmış bir kadın var. Mümtaz'ın sevgisinin gerçek olduğunu hissedebildim bana o hissiyatı verdi. Çünkü Mümtaz gerçek Nuran'ı değil de hayalindeki gibi tasvir ediyordu. Onu bilim ve sanat (özellikle musiki ) bağdaştırıyordu.
kişileri tek tek ele alırsak;

Mümtaz
anne ve babasını kaybettikten sonra amcasının oğlu olan İhsan'ın yanına yerleşir. Bir kuzen gibi değil de bir amca gibi hayrandır ona. Büyürken kişiliğinin ve karakterini şekillenmesinde büyük rol oynar İhsan. Mümtaz çok sanatçı bir kişiliğe sahip. Boğaza bakarken mest olabilirken başka bir yerde kötü bir olayda üzülebiliyor. Sanat ve doğa aşığı olduğu için aşkını da bu ikisiyle tasvir ettiği için aşkını bu kadar yoğun yaşadı. Bu yüzden ayrılık sonrası aklını kaçırtması çok doğal geldi bana
Nuran
Eşinden ayrılıp kızı ile akrabasının yanına yerleşmiştir. Mümtaz ile tanışınca evliliğinde göremediği ilgi ve şefkati görünce kendini bu aşka bırakmıştır. Mümtaz'ı sevdiğini düşünmüyorum sadece ona verilen değerin hoşuna gittiğin düşünüyorum. onları ayırmak isteyenlerin planlarına uyan Nuran sevgilisine bahaneler bulup partiden partilere gidebiliyordu. ciddi olarak başka biri çıksaydı karşısına Mümtaz'dan ayrılırdı. eğer gerçekten sevseydi ona hiç bir etkisi olmayan sevgi beslemediği Suat'ın intiharından sonra Mümtaz'dan ayrılmazdı. Sonunda kızını bahane edip eski eşine dönmesi de tamamen yalnız kalmamak içindi. Kızını düşünseydi kızını bırakıp sevgilisiyle fink atmazdı
Suat
O da Nuran'ı sevdiği halde yine de evlenip çocuk sahibi olmuştur. Onunki sevgiden başka intikam duygusu gibiydi. Çünkü ikisi bekarken Nuran ile evlenebilirdi. Suat bedenen olan hastalığı ruhuna da geçmiş ve içini büyük bir karanlık doldurmuştur. Nuran ve Mümtaz'ın birlikte olduğunu bildiği halde hasta yatağında Nuran'a aşk mektubu yazmıştır. Mümtaz'ı huzursuz eden bu eylemin sonunda da yapabileceği en büyük kötülüğü yapıp Mümtaz'ın evinde kendini asmıştır. ayrılmaya bahane arayan Nuran'da bunu fırsat bilip Mümtazdan ayrılmıştır.
Suat romanda çok lanse edilmese de en başından beri gölge gibi Mümtaz'ın peşindeydi. Ben ayrılmalarının nedeninin o olacağını tahmin etmiştim. Romanın sonunda bir anda çıkmadı aslında ortaya.

Son düzenleme:
Ben de konudan ziyade diline hayran kaldım. Onu okurken gerçekten içimi bir huzur kapladı. Evet dili ağırdı ama yavaş okumak da ayrı bir zevk verdi bana
Kesinlikle bu. Adı ile vaadettiğini veriyor bence de. Tam gece yatakta okumalık. Muftakta bir ton bulaşık mı kalmış, yarına işte sorunlar mı varmış, bu hafta sonu da mı evden çıkamıyoruzu unutturuyor insana. Hayatın daha basit olduğu, insani ilişkilere daha çok vakit ayrılan bir zamana götürüyor seni. O sakinliği, o dinginliği algılamada yavaş okunmasının payı var bence.

Hatice kubra tongarin fitrat pedagojisi 2 kitabini bitirdim. Bu kitapta peygamberlerin cocuk fitratina uygun nasil davrandiklarini okudum. Kitabin sonunda kitabin ozeti şeklinde maddeler halinde 40 adimda peygamberlerin cocuk egitimi metotlarini siralamis.bikacini paylasayim
-Cocuklari hayatin,dunyanin ve cennetin süsü olarak gormuslerdir.
-cocuklarin yapamadiklarini degil,yapabildiklerini nazara vermislerdir.
-ogrenenler arasindaki kisisel farkliliklari goz onunde bulundurmuslardir.fitrata saygi gostermislerdir.
-cocuklarla oynamislar,oyunu cocugun dunyasina giren bir anahtar olarak gormuslerdir.
-mukemmel olmaya calismamis, "yeterince iyi" dengesinin ayarini korumuşlardır.
Siradaki kitabim mehmet mollaosmanoglundan amel defteri kurgu romani. Ucundan başlamıştım okumaya merakla devamını okumayi bekliyorum.herkese Hayirli bi gun diliyorum

Diğer kitaplar gibi başına oturayım 100 sayfa okuyayım yok. sakin sakim her cümleyi hissederek anlayarak okunacak bir kitap. Okurken sadece o kitap oluyor aklında ve dediğin gibi vaadettiğini kesinlikle veriyor.
Ben Tanpınar'ın Saatleri ayarlama Enstitüsü kitabını da okumuştum. Onu da çok sevmiştim

Günaydın
Dün Sermin Yaşar ın Tarihi Hoşça Kal Lokantası kitabını bitirdim.
Kitap kısa kısa farklı hikayelerden oluşuyor.

Bir hikayede kahkaha atarken ,bir diğerinde çok duygulandım.
Çok çok hoşuma giden bir kitap oldu kesinlikle tavsiye ederim herkese.

Ağır, aksiyonsuz romanlara ara vereyim, heyecan arıyorum diyen varsa şu kitabı tavsiye ederim. 664 sayfa diyor ama 2 günde biteceğinin garantisini veriyorum. Hayatımda bu kadar hızlı gelişen olaylar ve asla bir sonraki adımı tahmin edemediğiniz bir roman görmedim

Ben orjinal dilinde okumuştum ama can yayınlarında çeviri kötü olmaz diye tahmin ediyorum. İngilizce pratik yapmak istiyenler için hepsiburada da ingilizce olarak da var. Kesinlikle elinizden bırakmadan okursunuz diyorum.

evet yaa, ben de onu yeniden okuyacağım kesinlikle. Bu sefer sevdiğim cümlelerin altını çizerek. Adamın gözlemleri müthiş, betimlemeleri şahane. Çok zengin bir şahsiyet Tanpınar, okurken keşke bir kerecik de olsa canlı görmek nasip olsaydı diyor insan.

kk birinci noteri seversin bence

ha ha, ironiyi sonrandan anladım.

Gatsby'i üniversite yıllarında okumuştum ben. Dönem romanı olarak kıymetli, yine çok bir aksiyon yok sanki...benim hafızama da güven olmaz gerçi..
Ben filmini izledim. Kitabı olduğunu sonradan öğrendim. genelde filmini izlediysem kitabı okuyamıyorum.
Damızlık Kızın Öyküsü'nün dizisi vardı ve diziyi izlemiş bulundum. sonra kitabı okuyayım dedim. dizi ile birebir aynı. İkisi de çok güzel kitabı da okunabilir Okurken dizi gözümde canlandı ama okurken çok sıkıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…