Aynen benimki de bu civarda. ama kitapta altını çizdiğim çok yer vardı.Kitap kaç sayfa önce onu söyle benim aldığım 264
Özel işleri vardı da bitsin artık daHaber yok mu bonusum ya neden gelmiyormuş
Okuyorum teooo akşamlar benimyoğunsun okuyamayacaksın değil misonra bildirim günü gelip tonla kitap yazmazsın değil mi
tamam bu kısımları okumamDORİAN GRAY'IN PORTRESİ ALINTILARI
- Dünyayı kadınlar yönetir. İnanın vasatlığa hiç tahammülümüz yoktur. Derler ki kadınlar kulaklarıyla, erkekler gözleriyle severmiş. Erkeklerde sevme yetisi varsa tabii."
- Medeniyet elde edilmesi kolay bir şey değildir. Ulaşmanın iki yolu vardır; biri kültürlü olmak, diğeri ahlaki açıdan yozlaşmış olmak. Şehir dışında yaşayanlar bunların ikisine de fırsat bulamadıkları için atıllaşıp yosun tutarlar."
- Ama güzellik, hele ki gerçek güzellik, entelektüelliğin başladığı yerde biter. Akıl, başlı başına bir abartı biçimidir ve bir yüzde var olan uyumu bozar. İnsan oturup bir şeyi düşünmeye görsün, bir anda safi burun, safi alın falan kesilir; korkunç görünür.
- Çirkinler ve aptallar bu dünyada her şeyin en güzeline sahiptirler. Kafaları son derece rahat, ağızları bir karış açık öylece oturup oyunu izleyebilirler. Zafer nedir bilmezler belki ama en azından, yenilgiyi de tatmazlar. Hiç istiflerini bozmadan, kayıtsız, gürültüsüz patırtısız yaşayıp giderler; tıpkı hepimizin yaşaması gerektiği gibi. Ne başka larını felakete sürüklerler, ne de yaban ellerde heder olurlar.
- Dorian Gray benim sanatım için bir ilham kaynağından ibaret. Sen onda hiçbir şey göremeyebilirsin, oysa ben onda her şeyi görüyorum.
- Deneyimin bize gösterdiği tek şey şudur; geçmişimiz neyse geleceğimiz de o olacaktır ve geçmişte tiksinerek işlediğimiz günahları gelecekte defalarca, hem de mutluluk duyarak işleyeceğiz.
- Başkaları hakkında bu kadar iyi şeyler düşünmeyi tercih etmemizin sebebi kendimizden korkmamızdır. İyimserliğin kaynağı düpedüz korkudur
- Mutluyken hep iyi insan oluruz; ama iyi insan olduğumuzda illa mutlu değilizdir"
- Kadınlar yüreğimize Sevgi tohumu ekip bize sevmeyi öğretir. Karşılığında bizden Sevgi istemek de hakları."
- Bundan sonra Dorian Gray'le aralarındaki ilişkinin hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağını hissediyordu. Aralarına hayat girmişti...
iyi bir şey yapmaya niyetlenmenin son derece uğursuz bir yanı vardır, insan karar verdiğinde hep çok geç olur.
Geçmiş yok sayılabilirdi belki; pişmanlıkla, inkârla, unutarak yapabilirdi insan bunu. Fakat gelecek kaçınılmazdı. İçinde felaket şekillerde ortaya saçılacak arzuları, kötülüğünün gölgesini gerçeğe dönüştürecek hayalleri vardı.
Öyle günahlar vardı ki hatırası işlemesinden daha çekiciydi; öyle zaferler vardı ki arzuları değil de kibri besleyip doyurur, duyulara verebileceği keyif ve tatmin duygusundan çok daha fazlasını zihne verirdi.
Bir kadın yeniden evleniyorsa, eski kocasından nefret ettiği içindir. Bir erkek yeniden evleniyorsa, eski karısına hâlâ âşık olduğu içindir. Kadınlar mutlu olma ihtimali için şanslarını denerler, erkeklerse mutlu olma ihtimali için risk alırlar."
alanda kütüphane oluşturma adına yaklaşık 2,5 yıl her ay alıyordum.Hmm olasılıklı
alanda kütüphane oluşturma adına yaklaşık 2,5 yıl her ay alıyordum.
İyi olsun da gelsin çok uzadıÖzel işleri vardı da bitsin artık da
Gunaydin balli kitap kurtlariiiGelin Kayası, Akdağmadeni Ormanları, Bozok Yaylası, Kazankaya Kanyonu
Eki Görüntüle 2906002
Eki Görüntüle 2906003
Eki Görüntüle 2906004
Eki Görüntüle 2906005
Yozgat'tan Herkese Günaydınlar Kitap Kurtları
Temmuz ayı ortak okuması olan 1984 kitabı için gün ayarlayalım mı beraber?
JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@asliogretmen
@Nego
@Life light
Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Mucizemsn
@Tosun Pasa
WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
minik kalp0753
@pomegranate_
@kimlanbu
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@Ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@hardyandholl
@LeYli NaR
@Hypatia 00
Çok ufak olmuyor yalnızaradan ufaktan ufaktan yapıyorum. Çok göze batmamacasına
Gunaydin kizlarGelin Kayası, Akdağmadeni Ormanları, Bozok Yaylası, Kazankaya Kanyonu
Eki Görüntüle 2906002
Eki Görüntüle 2906003
Eki Görüntüle 2906004
Eki Görüntüle 2906005
Yozgat'tan Herkese Günaydınlar Kitap Kurtları
Temmuz ayı ortak okuması olan 1984 kitabı için gün ayarlayalım mı beraber?
JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@asliogretmen
@Nego
@Life light
Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Mucizemsn
@Tosun Pasa
WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
minik kalp0753
@pomegranate_
@kimlanbu
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@Ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@hardyandholl
@LeYli NaR
@Hypatia 00
1 aydır sago paylaşsan belki daha erken gelirdim
200 küsür bildirim var en son senin bu etiketi görünce tıklatayım hemen dedim
Hoş geldin canımKızlar beybiler hepinize selamlar
200 küsür bildirim var en son senin bu etiketi görünce tıklatayım hemen dedimdeli gibi seviyorsun kızım beni itiraf et
Dur şimdi sırayla açacağım bildirimleri bana olan aşkını nasıl haykırdın teee urlarda göreyim
Hoşbuldum limonsuzumHoş geldin canım
Yaw he heHaykırmak yok unut onu bi iki kere yabıştırmışımdır o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?