Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Günaydın
vala_03-gif.1319564

MONTE CRİSTO KONTU

Okumakta çok geç kaldığımı düşündüğüm bir kitaptı. Kalınlığı gözümü korkuttuğu için hep ertelemişti. Ama su gibi okunan bir kitap.

İnktikam üzerine bir kitap. Denizci Dantes Esmond'ın bir iftiraya kurban gidip her şeyin kaybederek zindana atılmasıyla başlıyor olay. Sonrasında en sevdiklerini kaybediyor. Dantes'in artık kaybedecek sadece canı kalmıştır. Canından olacağı düşüneceği bir zamanda bir ışık beliriyor ve bir anda Monte Cristo'ya dönüşüyor. Bundan sonra onun hayatını bitirenlerden intikam zamanı. İntikamını öyle ince ince öyle kuralına uygun alıyor ki şaşırmamak elde değil. Nakış gibi işliyor sanki. Her sayfası heyecan dolu bu kitabı severek okuyacaksınız

MONTE CRİSTO KONTU ALINTILARI

- Her şeyi bir yas tülünün ardından görmek dermansız kişiliklere özgüdür; ruh kendi ufuklarını kendi açar, göğü fırtınalı görmenizin nedeni karamsar ruhunuz."

- İnsanların içgüdüleriyle kavradıkları ama zihinleriyle yorum yapamadıkları durumlar vardır; bu koşullarda en büyük şair en tutkulu ve en doğal çığlığı atan kişidir. Kalabalık bu çığlığı hikâyenin tamamı olarak algılar ve bununla yetinmekte de haklıdır, hatta gerçek olduğunu anladığında bu hikâyeyi yüce bulmakta daha da haklıdır.

- Coşku adeta esrimedir ve esrime kişiyi dünyevi nesnelere karşı duyarsız kılar

- İki tür bakış vardır: bedenin bakışı ve ruhun bakışı. Bedenin bakışı bazen unutabilir ama ruhun bakışı daima hatırlar"

- Zaten en yozlaşmış kişilikler kötülüğü ancak bir çıkara dayanıyorsa kabullenirler; gereksiz ve nedensiz bir kötülük bir anormallik gibi tiksinti vericidir.

- Hayat nedir ki? Ölümün odasında bir mola

- Düşünceler ölmez efendim, bazen uykuya dalarlar ama uyumadan öncekinden daha güçlü bir şekilde uyanırlar

- Marle'nin da Fossin'in vitrininde parıldayan bir elmas bizim olduğunda daha da güzelleşir ama gerçeklik sizi daha berrak bir elmasla karşı karşıya getirirse, diğerinden daha değersiz olan elmasınızı ömür boyu taşımak zorunda kalırsınız, bunun ne büyük bir ızdırap olduğunu biliyor musunuz?"

- İnsanların kötülüğü Tanrı'nın iyiliğinden çok daha derindedir

- Lal kırmızısı beşiklerde doğmuş, istedikleri her şey önlerine gelmiş olanlar yaşam mutluluğunun ne demek olduğunu bilmezler,"

- İnsanlara, yani üzerine basmadan geçen herkese karşı hep doğrulmaya hazır bekleyen yılanlara karşı kibirliyim. Ama beni hiçlikten çekip çıkararak şu anki halime getiren Tanrı'nın önünde bu kibri bir kenara bırakırım."

Siyah İnci/ Anna Sewell

Severek ve merak ederek okudum kitabı.
Yazar Atların iç güdülerini, yaşam tarzlarını, insanlara olan sadakatini çok güzel aktarmış kitaba.
Atlara olan tutkumu daha çok artırdı.
Ama zaman zaman içim acıyarak, onların çektiği acıları sanki bende yaşıyormuşum gibi okudum.
İnsanların bencilliği ve diğer canlılara olan acımasızlığı ile bir kez daha yüzleştim😔

Velhasıl okunması gereken, vicdan muhasebesi yaptıran bir kitap..

Ve beni en etkileyen satırlar:

Hayvanlara dilsiz diyoruz, doğru dilsizler, neler hissettiklerini söyleyemiyorlar; fakat konuşmamaları daha az acı çektikleri anlamına gelmiyor.

"Dünya niye bu kadar kötü biliyor musun?" diye sordu.

"Hayır."

"Söyleyeyim o zaman. İnsanlar sadece kendi işlerini düşündükleri, ezilenlerin hakkını koruma ve suçluları ortaya çıkarma zahmetine girmedikleri için."

Martin kuzusuna da bayıldım ama bu ay bitmeyecek😐
Ortak okumamızı bitireceğim bu akşam:)
Calcim biz ne zaman hangi kitabı konuşacağız🤔
Algernpn2a Çiçekler de Martin'e benziyor. Konu aynı değil ama işleyişleri birbirine çok benziyor ve o da çok güzel. Okumadıysan onu da öneririm

O kadar yığıldı ki :D

1. 1984
2. Puslu Kıtalar atlası
3. Empedoklesin Dostları

1984 önümüzdeki hafta Salı diyorum diğerlerini de ayarlayalım diyorum

Algernpn2a Çiçekler de Martin'e benziyor. Konu aynı değil ama işleyişleri birbirine çok benziyor ve o da çok güzel. Okumadıysan onu da öneririm

O kadar yığıldı ki :KK70:

1. 1984
2. Puslu Kıtalar atlası
3. Empedoklesin Dostları

Calcim ölümsüzlük şifresi yazdın sandım kitapmış🤣🤣
Konuşalım ya kitap sohbeti
özledim:)

O kadar yığıldı ki :KK70:

1. 1984
2. Puslu Kıtalar atlası
3. Empedoklesin Dostları

Puslu kitalar atlasina dun basladim ben de is yerindeki kitabimda da bi 200 sayfam var. Yarinki nobette ikisini bitirmeyi planliyorum 🤩

Maksim gorki Ana kitabini bitirdim. Kitap isci sınıfının yasantisini ve mücadelesini konu aliyor.ayni zamanda bir baskaldiri romani.burdaki ana karakterinin evladi ve toplumu icin neler yaptigini goruyoruz.severek okudum.
Ben eylül ayina başlıyorum sabahattin ali değirmen kitabiyla🤗

Maksim gorki Ana kitabini bitirdim. Kitap isci sınıfının yasantisini ve mücadelesini konu aliyor.ayni zamanda bir baskaldiri romani.burdaki ana karakterinin evladi ve toplumu icin neler yaptigini goruyoruz.severek okudum.
Ben eylül ayina başlıyorum sabahattin ali değirmen kitabiyla🤗
Çok güzel bir kitaptır,Gorki’bin benim üniversitelerim ve çocukluğum kitaplarını tavsiye ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X