Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhabalarr dün kayınvaldemlerdeydm unutmuşummmm çok özür dilerim oysa cok hevesliydim bu kitabı konuşmaya içimde kaldı .
sonrakilere inşallahh :)
Yine de sizin yorumunuzu da merak ediyorum,

Yine de sizin yorumunuzu da merak ediyorum,
hemeen gelsin .
Bir distopya olarak yazılan bu eser in aslında günümüzü yansıttığını düşünüyorum. Big brotherın kuralları ve yasakladığı eylemler tamamen insanı yönetmenin daha kolay hale gelmesi için düzenlenmiş. Duygular köreltiliyor , mantık devre dışı hale geliyor , bir nevi insanlar makineleştiriliyor bu sayede yaratmak istedikleri dünyaya yaklaşmış oluyorlar. isimler hatırımda değil bir karakterimiz aydınlık ile karanlık arasında sıkışıp kalmıştı. onun üzerinden yürütülen olaylarla aslında gerçekten düşünmenin ne kadar önemli olduğunu gelişmenin ve en önemlisi duygularla hareket etmenin bazen bir dünbyayı daha yaşanabilir kıldığını bizlere gösteriyor. bu distopya benim nazarımda bir uyanışş eseri , anlayabılene ...

Keşke dün okuyorum demeseydin

Sonunda Suyun Yolu Tao bitti. Şimdi ben dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım ama umarım becerebilirim.

Taoizm ya da Tao inancı aslında doğanın kendi akışına dayanan bir inanç. Tao bir Tanrı değil, evrene kurallar koymuyor. Ama aynı zamanda evrene yön veriyor. Doğayı kendi akışına bırakmak gerektiğine odaklanıyor.

Şimdi açıklaması asıl zor olan kısma geleyim: Taoizm'i sevme nedenim aslında bu kısım. İnsanın iyi olması gerektiği bu inanışta da var. Ama bunun için insanlara kurallar koymuyor. Çünkü uyulan kurallarla iyi olacaksa insan ve özünde aslında iyi değilse, kendi doğasına aykırı düşüyor. İyi ve erdemli olmak ise öğrenilmeden gerçekleşirse işte o zaman kıymetli oluyor. Yani insanın özünde ve bilinçdışında, kendiliğinden iyi olması gerekiyor.

Benim devreler yandı artık.

Ayrıca batı dinlerinden ayrılan bir yönü daha var. Herhangi bir dine inanırken aynı zamanda Tao felsefesini de benimseyebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…