Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kız kulesi
Galata kulesi
Göksu deresi
Ağva
Atatürk arboretumu
Osmanlı camilerini görmek istiyorum
Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra ilk Cuma namazını Ayasofya’da kılacağı zaman etrafındakilere aranızda ikindi namazının sünnetini hiç kaçırmayan birisi imamlık yapsın demiş.hiç kimseden ses çıkmamış .Fatih Sultan Mehmet de ben hayatımda hiç ikindi namazının farzını ya da sünnetini kaçırmadım demiş o imamlık yapmış.Namaza başlamak için tekbir getirmiş sonra namazı bozmuş.üç kez tekrar etmiş Üçüncüsünde namaza durmuş ve namaz kılınmış.Namazdan sonra sormuşlar neden böyle oldu,Fatih Sultan Mehmet de namazda Kâbe’nin görünmesini arzuladığını bunun için de Kâbe görünene kadar üç kez tekbir getirdiğini söylemiş.Akşemsettin hz de padişahımız üç defa tekbir getirdi. Üçüncü tekbirde bana manevi âlemde cemaatin en arka safı gösterildi. Baktım ki Hızır Aleyhisselam direğe parmağını soktu ve Ayasofya’nın yönünü kıbleye doğru çevirdi. padişah üçüncü kez tekbir getirdikten sonra Kâbe’yi tam karşısında gördü demiş.Delik duruyor orda Hızır a.s ın parmağı ile oluştuğuna inanılan.

Müzeyken gitmiştim deliği görmüştüm. Ben gidip namaz kılmak istiyorum inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…