Ne güzel telafiymiş o öyleEleadora seriyi amazonda indirimden 138 almıştım. Dış kutusu yırtık gönderdiler. Telafi amaçlı 25 lira hediye kuponu verdiler
Geçmiş olsun testte çıkmayabiliyor çok duyuyoruz izole olmaya çalış yinede nolur nolmaz Allah şifa versinGünaydın dostlar
İnanılmaz ağır bir grip geçiriyorum,test yaptırdım covid değilim
Raporluyum evde dinleniyorum
Herkese selamlar
Şuan çok ağır bir grip salgını var,yaygın durumda…Geçmiş olsun testte çıkmayabiliyor çok duyuyoruz izole olmaya çalış yinede nolur nolmaz Allah şifa versin
Allah şifa versin canım ben de 10 gündür öyleyim iyileşemedim dahaGünaydın dostlar
Herkese selamlar
Geçmiş olsnGünaydın dostlar
Herkese selamlar
Allah şifa versin ,sizin dişinizde ağrıyordu nasıl oldunuzAllah şifa versin canım ben de 10 gündür öyleyim iyileşemedim daha
BHUTAN
Bhutan oldukça ilginç bir ülke. Özellikle içinde yaşadığımız yılları ve globalleşmiş dünyayı düşündüğümüzde Bhutan sanki uzun süre bu dünyanın dışında kalmış gibi duruyor. Seyahati ve tabi yeni yerler, kültürler görmeyi sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Örneğin Bhutan’da herhangi bir yerde trafik ışığı bulunmuyor. Ülkede genel alanlarda sigara içmek yasak. Ülkeye sigara sokmak da yasak, eğer sigara içiyorsanız ve Bhutan’a girerken yanınızda sigara getiriyorsanız bunun için vergi ödemeniz gerekiyor.
Asyanın ortalarında Çin (aslında Tibet) ile Hindistan’ın arasında sıkışmış gibi duran Bhutan gerçek anlamda da bu kültürlerden de oldukça etkilenmiş; ama yine de kendi özel kültürünü yaşatmak için elinden geleni yapıyor. Batısı ve güneyi Hindistan tarafından çevrelenmiş, kuzeyinde ise Çin yer alıyor. Başka bir deyişle Tibet Platosunun tam güneyinde yer alıyor. Yüzölçümü 47.000 km²; yani Konya ilimizden azıcık büyük.
Bhutan’ın başkenti Thimphu ve monarşi ile yönetiliyor. Zaten ülkenin resmi adı Bhutan Krallığı. Ülkenin adı yerel dilde Druk Yul (anlamı Barışçıl Ejderhanın Ülkesi) olarak geçiyor. Bhutan’ın şu andaki kralı halk tarafından da çok sevilen, iyi eğitim almış ve 1980 doğumlu Jigme Khesar Namgyal Wangchuck.
Yerel kültürün bozulmaması için bir çok önlem alınmış ve ülke teknolojiden uzun bir süre uzak kalmış. Şimdilerde de teknoloji kontrollü bir şekilde ve yavaş yavaş ülkeye sokuluyor diyebiliriz. Televizyon yayınları 1999 yılında başlamış, dünyanın en son televizyon yayınına başlayan ülkesi. Ülkede 1961 yılına kadar herhangi bir karayolu veya demiryolu bulunmuyor, ulaşım dağ yollarından yaya olarak veya hayvanlarla sağlanıyor. Bu yüzden 1961 yılına kadar başka ülkelerden Bhutan’a gelenlerin sayısı da çok sınırlı kalıyor.
Ülkedeki tarıma elverişli alanın oranı %2 olmasına rağmen bazı tarım ürünlerinin ihracatı yapılıyor. Ayrıca ülkede bulunan nehirler üzerinde kurulu hidroelektrik santrallerinde üretilen elektriğin de satışı yapılıyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor, bu elektrik fazlası Hindistan, Nepal ve Myanmar’a satılıyor.
Bhutan’da soyadı kullanılmıyor, soyadı kullanan tek kişi kral. Aynı isimdeki vatandaşlar doğum yerleri, baba adları ve meslekleriyle birbirlerinden ayrılıyor.
Çok ilginç bir ülke bence yazıyı okumalısınız.
Yağmurlu bir İstanbul sabahından herkese günaydınlar
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91
Günaydın dostlar
Herkese selamlar
Geçmiş olsun kızlarAllah şifa versin canım ben de 10 gündür öyleyim iyileşemedim daha
Günaydın dostlar
Herkese selamlar
Çok geçmiş olsun. Mevsimsel grip olsak bile korkuyoruz artık. Tez zamanda iyileşirsiniz inşallah.Allah şifa versin canım ben de 10 gündür öyleyim iyileşemedim daha
Antibiyotik iyi geldi canım yani en azından doğuma kadar idare eder inşallahAllah şifa versin ,sizin dişinizde ağrıyordu nasıl oldunuz
Teşekkür ederim canımGeçmiş olsun kızlar
Teşekkür ederim canım sağolasınÇok geçmiş olsun. Mevsimsel grip olsak bile korkuyoruz artık. Tez zamanda iyileşirsiniz inşallah.
Teşekkür ederim canım
Gunaydin
BHUTAN
Bhutan oldukça ilginç bir ülke. Özellikle içinde yaşadığımız yılları ve globalleşmiş dünyayı düşündüğümüzde Bhutan sanki uzun süre bu dünyanın dışında kalmış gibi duruyor. Seyahati ve tabi yeni yerler, kültürler görmeyi sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Örneğin Bhutan’da herhangi bir yerde trafik ışığı bulunmuyor. Ülkede genel alanlarda sigara içmek yasak. Ülkeye sigara sokmak da yasak, eğer sigara içiyorsanız ve Bhutan’a girerken yanınızda sigara getiriyorsanız bunun için vergi ödemeniz gerekiyor.
Asyanın ortalarında Çin (aslında Tibet) ile Hindistan’ın arasında sıkışmış gibi duran Bhutan gerçek anlamda da bu kültürlerden de oldukça etkilenmiş; ama yine de kendi özel kültürünü yaşatmak için elinden geleni yapıyor. Batısı ve güneyi Hindistan tarafından çevrelenmiş, kuzeyinde ise Çin yer alıyor. Başka bir deyişle Tibet Platosunun tam güneyinde yer alıyor. Yüzölçümü 47.000 km²; yani Konya ilimizden azıcık büyük.
Bhutan’ın başkenti Thimphu ve monarşi ile yönetiliyor. Zaten ülkenin resmi adı Bhutan Krallığı. Ülkenin adı yerel dilde Druk Yul (anlamı Barışçıl Ejderhanın Ülkesi) olarak geçiyor. Bhutan’ın şu andaki kralı halk tarafından da çok sevilen, iyi eğitim almış ve 1980 doğumlu Jigme Khesar Namgyal Wangchuck.
Yerel kültürün bozulmaması için bir çok önlem alınmış ve ülke teknolojiden uzun bir süre uzak kalmış. Şimdilerde de teknoloji kontrollü bir şekilde ve yavaş yavaş ülkeye sokuluyor diyebiliriz. Televizyon yayınları 1999 yılında başlamış, dünyanın en son televizyon yayınına başlayan ülkesi. Ülkede 1961 yılına kadar herhangi bir karayolu veya demiryolu bulunmuyor, ulaşım dağ yollarından yaya olarak veya hayvanlarla sağlanıyor. Bu yüzden 1961 yılına kadar başka ülkelerden Bhutan’a gelenlerin sayısı da çok sınırlı kalıyor.
Ülkedeki tarıma elverişli alanın oranı %2 olmasına rağmen bazı tarım ürünlerinin ihracatı yapılıyor. Ayrıca ülkede bulunan nehirler üzerinde kurulu hidroelektrik santrallerinde üretilen elektriğin de satışı yapılıyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor, bu elektrik fazlası Hindistan, Nepal ve Myanmar’a satılıyor.
Bhutan’da soyadı kullanılmıyor, soyadı kullanan tek kişi kral. Aynı isimdeki vatandaşlar doğum yerleri, baba adları ve meslekleriyle birbirlerinden ayrılıyor.
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91
Okültizim ve okült ilimlere cok merakli biri olarak böyle eskiye kültürlerine bagli cin, hindistan ve tibet gibi ulkeler aşşiiri dikkatimi çekiyor. Ne sirlar ne bilgiler vardir simdi onlarda dışarı vermedikleri
BHUTAN
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91
Bir minik bant iş gördü zatenNe güzel telafiymiş o öyleben zaten kutu sevmiyorum
On gün öncesine kadar 130 liraydı en fazla, şimdi her yerde 170 falan her gün artıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?