• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ATEŞİN ŞARKISI - TESS GERRİTSEN
Kitap her zaman okuduğumuz Tess kitaplarından oldukça farklı. 2 ayrı zaman diliminde yazılmış günümüz ve geçmiş olarak.
Keman virtüözü Julia, bir konser için İtalya’ya gitmiştir şehri dolaşırken bir antikacı ilgisini çeker orada eski bir çingene müzikleri kitabı satın alır. Kitabın içinden eski bir kağıt ve daha önce hiç duymadığı bir beste çıkar. İncendio yani ateşin şarkısı. Julia ne zaman bu parçayı çalsa 3 yaşındaki kızı sıradışı şeyler yapar. Julia kızına neler olduğunu bulmaya çalışırken hem ailesine ait bilmediği şeyler öğrenecek hem de 1940 larda bu besteyi yapan Lorenzo’nun hikayesinin peşine düşecektir.

Ben kitabı gerçekten çok beğendim elimden düşüremedim. İncendio’nun hikayesi çok güzel ve duygusaldı💜 iki damla pıt etti😢 sonu da güzel sürpriz oldu.

BAB-I ESRAR - AHMET ÜMİT
Kimya Karen İngiliz bir anne ve Türk babanın kızıdır. Babası küçük yaşta onları terk edip gitmiştir.Çalıştığı sigorta şirketi türkçe bildiği için Konya’ya yani babasının şehrine Karen’ı gönderir. Karen Konya’da Mevlana ve Şems-i Tebrizi ile ilgili bilmediği şeyler öğrenirken kendini bir cinayet soruşturmasının ortasında bulur.

Ben çok tasavvuf kitabı okumadığım için bu kitap bana güzel geldi. Kitap biter bitmez Konya’ya gitmek anlatılan yerleri görmek istedim.

Severek bir çırpıda okuduğum kitaplardan biri oldu.🌸

BAB-I ESRAR - AHMET ÜMİT
Kimya Karen İngiliz bir anne ve Türk babanın kızıdır. Babası küçük yaşta onları terk edip gitmiştir.Çalıştığı sigorta şirketi türkçe bildiği için Konya’ya yani babasının şehrine Karen’ı gönderir. Karen Konya’da Mevlana ve Şems-i Tebrizi ile ilgili bilmediği şeyler öğrenirken kendini bir cinayet soruşturmasının ortasında bulur.

Ben çok tasavvuf kitabı okumadığım için bu kitap bana güzel geldi. Kitap biter bitmez Konya’ya gitmek anlatılan yerleri görmek istedim.

Severek bir çırpıda okuduğum kitaplardan biri oldu.🌸

çok çoook severek okuduğum bir kitaptı.
ahmet ümit inanılmaz severim ve bu da en iyi kitaplarından biri bence.

İDAHO - EMİLY RUSKOVİCH
Ann ile Wade İdaho’da doğanın içinde bir yaşam sürerler. Wade bir süre sonra saldırgan tutumlar göstermeye başlar ve hafızasıda eskisi gibi değildir. Ann artık fazla zaman kalmadığını anlamıştır Wade’in ilk evliliğinin neden alt üst olduğunu öğrenmesi gerekmektedir.
Ben bu kitaba haziran ayının sonunda başlamıştım ama o kadar zor ilerledi ki 3 ay da zor bitti🙄 konusu çok güzel arkasında yatan olaylarda iyi ama kurgu yok ya çeviri sıkıntılı ya da yazarın anlatımı. İnanılmaz kopuk, ağır ve yavaş ilerledi. Ortasında ha şimdi toparladı derken yine olmadı. Heyecan ve merak duygusu sıfır olan bir kitap. Maalesef sevemedim bu yüzden

JANE EYRE - CHARLOTTE BRONTE
Jane küçük yaşta annesiz ve babasız kalmıştır. Dayısının yanında yaşamaya başlar. Dayısı öldükten sonra yengesi Jane’i yatılı okula yollar. On yıl sonra öğretmen olan Jane ,Edward Rochester’ın konağında öğretmenlik yapmaya başlar. Burda hem gerçek aşkını bulacaktır hemde tahmin edemeyeceği olaylara göğüs germesi gerekecektir.
Kitabı severek okudum. Ortak okuma okaraku okunacak bir kitapmış bu da. Erkek egemen bir zamanda tek başına güçlü durmaya çalışan bir kadın görmek çok güzeldi. Dili anlatımı çok sade. Bana Türkan Şoray ve Edis Hun’un Sonbahar rüzgarları filmini anımsattı🤭🤭

UZAKTAN AŞK - AMİN MAALOUF
Çok hüzünlü bir aşk hikayesi. 12. Yy da Akinta denen bir ülkede soylu Jaufre Rudel hiç görmediği hatta yaşamayan bir kadına aşık olur ve onun için şiirler şarkılar yazar. Bir gün karşılaştığı bir gezginden böyle bir kadının yaşadığını öğrenir onu bulmak için yolculuğa çıkar ve aklını yitirir.
Kitap bir opera olarak yazılmış ve sahnelenmiş. Okurken kafamda sahneledim 😃 sevdiğim kısa bir kitap oldu💜

JANE EYRE - CHARLOTTE BRONTE
Jane küçük yaşta annesiz ve babasız kalmıştır. Dayısının yanında yaşamaya başlar. Dayısı öldükten sonra yengesi Jane’i yatılı okula yollar. On yıl sonra öğretmen olan Jane ,Edward Rochester’ın konağında öğretmenlik yapmaya başlar. Burda hem gerçek aşkını bulacaktır hemde tahmin edemeyeceği olaylara göğüs germesi gerekecektir.
Kitabı severek okudum. Ortak okuma okaraku okunacak bir kitapmış bu da. Erkek egemen bir zamanda tek başına güçlü durmaya çalışan bir kadın görmek çok güzeldi. Dili anlatımı çok sade. Bana Türkan Şoray ve Edis Hun’un Sonbahar rüzgarları filmini anımsattı🤭🤭
Ilgimi cekti. Listeme ekledim bunuda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X