Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
KİMLİK

Alıntılar

"Yeniden trene bindi, bir kadın kontrolör ona gülümsedi, tüm öteki görevliler de gülümsediler ve Jean-Marc kendi kendine şöyle dedi: Ölüm tünelinin içine fırlatılan bu füzede, can sıkıntısına savaş açmış olan Amerikalı, Alman, İspanyol, Koreli turistlerin büyük savaşımlarını gerçekleştirmek için yaşamlarını tehlikeye atmaya hazır olarak içinde beklediği bu füzede insanlara demek böyle, çoğalan ve yoğunlaşan gülücüklerle eşlik ediyorlar."

"Konformizmin kötülük, karşıtının da iyilik olduğuna hangi yargıç karar vermiş? Uyum sağlamak, başkalarına yaklaşmak demek değil mi? Konformizm, herkesin aynı noktaya yöneldiği, birbiriyle buluştuğu, yaşamın daha yoğun, daha canlı ve daha ateşli olduğu o yer değil mi?"

"Kendini dünyanın merkezine yerleştirdin." Bir de: "lyice konformizm kalesine kapattın kendini." Bu sözle rin cevabını ona şimdi veriyor: "Evet öyle yaptım. Ve orada kalmamı engelleyemeyeceksin."

"Tutkuların yoksa, başarılı olma, tanınma açlığı duymuyorsan, uçurumun kenarında oturuyorsun demektir."

"Gözünü bir silecek gibi yıkayan gözkapağına bakmak istemiştim"

"Dostluk, kadınların sorunu değildir." "Ne demek istiyorsun?" "Söylediğimi. Dostluk, erkeklerin sorunudur. Onların romantizmidir. Bizim değil."

"İşte o anda, bugün insanlar arasındaki tek dostluk biçiminin ne olduğunu anladım. Dostluk, bir insana yalnızca belleğinin doğru çalışmasını sağlamak için gerekli. Geçmişini anımsamak, onu hep sırtında taşımak, dedikleri gibi, belki de insanın kendi "ben"ini koruyabilmesi için gerekli tek koşul. "Ben"in çekip küçülmemesi, oylumunu koruması için, anıları bir saksı çiçeğini sular gibi sulamak gerekiyor ve bu sulama işi, geçmişin tanıkları ile yani dostlar ile sürekli temas halinde kalmayı zorunlu kılıyor. Onlar bizim aynamız; belleğimiz; onlardan hiçbir şey beklemiyoruz, yeter ki zaman zaman o aynayı parlatsınlar, parlatsınlar ki, yüzeyinde kendimizi görebilelim."

"Ne var ki duygulara kimse karşı koyamaz, oradadırlar ve her türlü bastırma girişiminden bağımsızdırlar. İnsan, yaptığı bir hareket, söylediği bir söz yüzünden kendine kızabilir, ama yaşadığı bir duygu yüzünden kızamaz, çünkü duygularımız üzerinde hiçbir gücümüz yoktur."

"Üç tür can sıkıntısı vardır: edilgen can sıkıntısı: bir yandan dans edip bir yandan esneyen genç kız; etkin can sıkıntısı: uçurtma amatörleri; ve başkaldırı halindeki can sıkıntısı: otomobilleri yakan, vitrin camlarını kıran gençlik."

Gunaydinben bir aydir elimde olan degirmen kitabini okumaya calisiom halabu ay tek kitabim bu olacak malesef. Bulantilarim biraz daha hafiflerse insallah 1.liğe oyniycam

KİTAPLARI KURTARAN KEDİ - SOSUKE NATSUKAWA
Birlikte yaşadığı dedesini kaybeden lise öğrencisi Rintaro, dedesinden kalan Natsuki kitap evinde bir tekir kediyle karşılaşır. Kediyi ondan başka kimse görmez. Kedi kitapların zor durumda olduğunu ve onları kurtarıp özgür bırakmak için Rintaro’ya ihtiyacı olduğunu söyler.
Kitap anlatım olarak çok akıcı ve güzel yazılmış fantastik bir kitap. Okurken neden kitap okuduğumuzu da sorgulatıyor. İnsanların kitaplardan beklediği şeyler neler, Neden kitap okuyoruz gibi soruları sıkça barındırmış. Bazı kitaplar vardır ya her yaşta okunabilecek bu da öyle bir kitap olmuş. Yazarın Türkçeye çevrilen tek kitabıymış .Japonya da çok okunan popüler kültür yazarıymış. Çok beklentiye girmeden kitaba şans verilebileceğini düşünüyorum Son olarak kitapta sıkça yazar ve kitap isimlerinin verilmesi de ayrı bir hoşuma gitti

Harikasın canım yaa. Yorumların hepsi çok güzel
Levaiz bak baaakk iyi bak

Ekim ayının ilk kitabı bu olacak o zaman. sonra da seninle Parfümün Dansı'nı okuyalım
Ekim ayının ilk kitabı bu olacak o zaman. sonra da seninle Parfümün Dansı'nı okuyalım
Ekimde çok okuma yapamam gibi gözüküyor şimdilik. O yüzden ayarladım şimdiden parfümle dans ve ortak okuma usta ve margaritayı.

Günaydın hayırlı sabahlar Elif Şafak Med cezir başladım öyle duruyor şuan vaktim olmadı

Dün amazonda kitabı favoriye atacakken satın almışım hahahaha. Bugün kargo geldi ben şok
Dhshsh kitap ayaklanıp koşmuş
Ooo listeye eklendi o halde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…