Günaysss
BREZİLYA
1500 yılında Portekizli kaşifler tarafından yanlışlıkla keşfedilen Brezilya, Pedro Alveras Cabral adlı denizcinin Hindistan’ı arayışı sırasında pusulanın şaşması sonucu bulunmuştur.. Güney Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en kalabalık ülkesi olarak gösterilen Brezilya Federal Cumhuriyeti, federal yönetim şekline sahip bir ülkedir. Toplamda 4 milyona yakın bitki ve hayvan çeşidine sahip ülke, biyoçeşitliliği ve muhteşem tabiatı ile 8.500.000 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip toprak parçası üzerine kuruludur.
Güney Amerika kıtasındaki Ekvador ve Şili harici tüm ülkeler ile sınır komşuluğuna sahiptir. Ülke çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğundan pek çok iklim tipini beraberinde yaşatır. Brezilya şehirlerinde görülen iklim tipleri ise; ekvatoryal iklim, savan iklimi, tropik iklim, ılıman iklim, subtropikal iklim’dir.
Güney Amerika’nın sevilen yerleşim yerlerinden karnavallar ülkesi Brezilya, futbol tutkusu ve Amazon ormanlarıyla dünyanın en turistik ülkelerinden biridir. Nüfus ve toprak bakımından dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Başkenti Brasilia olan ülkede, dünyanın en büyük karnavallarından biri olan Rio Karnavalı gerçekleşmektedir. Diğer yandan Güney Amerika’da resmi dili Portekizce olan tek ülke olarak kayıtlara geçmiştir.
1992 yılından beri kullanılan Brezilya bayrağında bulunan yeşil renk ülkenin kuzeyinden geçen Amazon ormanlarını, mavi renk okyanusu ve gökyüzünü, sarı renk altını ve ülkedeki mineral kaynaklarını, ‘’Ordem e Progresso” yazısı ise ilerleyişi ve düzeni temsil ediyor.
Federal bir cumhuriyet sistemi ile yönetilen Brezilya’da toplamda 26 eyalet vardır. En büyük şehri Sao Paulo iken başkenti Brasilia’dır.
Herkese günaydınlar
Ayın son gününde kimler neler okuyor bakalım.
Ben Arzuhal'i okuyorum . İki güne biter inşallah
@JES
@Mehfam
@H M
kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
Kitap zorla kendini aldırmışO Kadar mesafeleri aştı artık güzel değilse de özel ilgiyi hak ediyor
Ben olsam çerçeve yapıp duvara asardım fjdjKitap zorla kendini aldırmış
Hala mı bitmedi temizlikGünaysss
Keşke o hamakta olsaydim su an
Kitabim bu ay bitmeyecek hic vaktim olmuyo fazla okumaya yogun geçiyor tum zamanim
Bakalm yetiştirmeye çalışırım
Kitap zorla kendini aldırmış
Ben olsam çerçeve yapıp duvara asardım fjdj
BREZİLYA
1500 yılında Portekizli kaşifler tarafından yanlışlıkla keşfedilen Brezilya, Pedro Alveras Cabral adlı denizcinin Hindistan’ı arayışı sırasında pusulanın şaşması sonucu bulunmuştur.. Güney Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en kalabalık ülkesi olarak gösterilen Brezilya Federal Cumhuriyeti, federal yönetim şekline sahip bir ülkedir. Toplamda 4 milyona yakın bitki ve hayvan çeşidine sahip ülke, biyoçeşitliliği ve muhteşem tabiatı ile 8.500.000 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip toprak parçası üzerine kuruludur.
Güney Amerika kıtasındaki Ekvador ve Şili harici tüm ülkeler ile sınır komşuluğuna sahiptir. Ülke çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğundan pek çok iklim tipini beraberinde yaşatır. Brezilya şehirlerinde görülen iklim tipleri ise; ekvatoryal iklim, savan iklimi, tropik iklim, ılıman iklim, subtropikal iklim’dir.
Güney Amerika’nın sevilen yerleşim yerlerinden karnavallar ülkesi Brezilya, futbol tutkusu ve Amazon ormanlarıyla dünyanın en turistik ülkelerinden biridir. Nüfus ve toprak bakımından dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Başkenti Brasilia olan ülkede, dünyanın en büyük karnavallarından biri olan Rio Karnavalı gerçekleşmektedir. Diğer yandan Güney Amerika’da resmi dili Portekizce olan tek ülke olarak kayıtlara geçmiştir.
1992 yılından beri kullanılan Brezilya bayrağında bulunan yeşil renk ülkenin kuzeyinden geçen Amazon ormanlarını, mavi renk okyanusu ve gökyüzünü, sarı renk altını ve ülkedeki mineral kaynaklarını, ‘’Ordem e Progresso” yazısı ise ilerleyişi ve düzeni temsil ediyor.
Federal bir cumhuriyet sistemi ile yönetilen Brezilya’da toplamda 26 eyalet vardır. En büyük şehri Sao Paulo iken başkenti Brasilia’dır.
Herkese günaydınlar
Hedef60kgolmak
Günaydınn:)
BREZİLYA
Herkese günaydınlar
@JES
@Mehfam
@H M
kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
Ben de bayıldım darısı başıma ve başımızaHarikasın canım yaa. Yorumların hepsi çok güzel
Levaiz bak baaakk iyi bak
Bence bu senin için hayatında bir dönüm noktası olacak filmlerdeki gibigüzel çıkarsa düşünebilirim bunu
Eğer okursamPeki yarına bitecek mi
Bitti canm misafir agirlicam yarin, bide regl oldum sancim var. Kursa baslicam 1 haftaya burda kagit kurek işleri cok git gel dolu geçiyorHala mı bitmedi temizlik
Allah güç kuvvet versin canım benimBitti canm misafir agirlicam yarin, bide regl oldum sancim var. Kursa baslicam 1 haftaya burda kagit kurek işleri cok git gel dolu geçiyor
Allah razi olsun canmAllah güç kuvvet versin canım benim
okursun okursunEğer okursam
peki bu kitaba göre sence biz Oğuz Atayı niye okuyamıyoruzKİTAPLARI KURTARAN KEDİ - SOSUKE NATSUKAWA
Birlikte yaşadığı dedesini kaybeden lise öğrencisi Rintaro, dedesinden kalan Natsuki kitap evinde bir tekir kediyle karşılaşır. Kediyi ondan başka kimse görmez. Kedi kitapların zor durumda olduğunu ve onları kurtarıp özgür bırakmak için Rintaro’ya ihtiyacı olduğunu söyler.
Kitap anlatım olarak çok akıcı ve güzel yazılmış fantastik bir kitap. Okurken neden kitap okuduğumuzu da sorgulatıyor. İnsanların kitaplardan beklediği şeyler neler, Neden kitap okuyoruz gibi soruları sıkça barındırmış. Bazı kitaplar vardır ya her yaşta okunabilecek bu da öyle bir kitap olmuş. Yazarın Türkçeye çevrilen tek kitabıymış .Japonya da çok okunan popüler kültür yazarıymış. Çok beklentiye girmeden kitaba şans verilebileceğini düşünüyorumSon olarak kitapta sıkça yazar ve kitap isimlerinin verilmesi de ayrı bir hoşuma gitti
Ona hiç bir alanda cevap bulunamadı henüz djdhshspeki bu kitaba göre sence biz Oğuz Atayı niye okuyamıyoruz
Küçük cadı uyusaydı okuyacaktımokursun okursun
Olsun bitirdin mi bitirdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?