Eline emegine saglik calcifer
EYLÜL AYI LİSTESİ
EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR
1.Irmak000 9 Kitap
2.Life light 8 Kitap
2.Levaiz 8 Kitap
3.kk birinci noteri 6 Kitap
3.Eleadora 6 kitap
4.Kukrim 5 Kitap
4.Keira- 5 Kitap
4.firdefs 5 kitap
4.Nikinik 5 kitap
4.Boncobo 5 Kitap
4. C Calcifer 5 Kitap
EN ÇOK SAYFA OKUYANLAR
1.Irmak000 3008 Sayfa
2.Levaiz 2507 Sayfa
3.Life light 2382 sayfa
4.Boncobo 2045 sayfa
EYLÜL AYINDA OKUNAN TOPLAM KİTAP
99 ADET
EYLÜL AYINDA OKUNAN TOPLAM SAYFA SAYISI
27.554 SAYFA
Dereceye giren ve girmeyen bütün arkadaşları tebrik ediyorum.
Yazarın anlatımını beğenince bu kitabınıda aldım bir kaç gün önce, iyiki almışım o zamanbin muhteşem güneş'i de tavsiye ederim.
yıllaaaar önce okuduğum harika kitaplar ikisi de.
Ve Dağlar Yankılandı var evde ama madem aynı tadı vermiycek çok sonralara bırakayım onu.Ama sabah arkadaşlarla Monte Kristo Kontudan öyle güzel bahsetmişsinizki iştahım kabardı,ekim ayı okuma listemdeydi zaten okumak için sabırsızlanıyorumVe Dağlar Yankılandı'yı tavsiye etmem. Güzel ama bu iki kitabı okuyan biri için tatmin edici değil. İlk o kitaptan başlanırsa sevilir ama son okunursa zorlama gibi durur
Kitap kötü değil çok güzel ama diğer iki kitabı okuduktan sonra yavan geliyor. İlk o kitabı okusam harika derdim.Yazarın anlatımını beğenince bu kitabınıda aldım bir kaç gün önce, iyiki almışım o zaman
Ve Dağlar Yankılandı var evde ama madem aynı tadı vermiycek çok sonralara bırakayım onu.Ama sabah arkadaşlarla Monte Kristo Kontudan öyle güzel bahsetmişsinizki iştahım kabardı,ekim ayı okuma listemdeydi zaten okumak için sabırsızlanıyorum
Merak edip gaza geldim şimdiKitap kötü değil çok güzel ama diğer iki kitabı okuduktan sonra yavan geliyor. İlk o kitabı okusam harika derdim.
Ahh kontum yaa kesinlikle okumalısın
Kont deyince vallahi deli duygular yaşıyorumKitap kötü değil çok güzel ama diğer iki kitabı okuduktan sonra yavan geliyor. İlk o kitabı okusam harika derdim.
Ahh kontum yaa kesinlikle okumalısın
Kesinlikle okumalısın diyorumMerak edip gaza geldim şimdiSorumluluklarını Geciktiren Çocuklar isimli bi kitap okuyorum şimdi.Sonra Serenad ı okuyacağım.Haftasonu gelsin Monte Kristo Kontu
Mistik hanım canımcım tebrikleri de bu sayfadan alıyoruzteşekkürler teşekkürler :))))))
Serenadı okuyacaktım önce ama sayfa sayısına baktım da kalınmış bu hafta bitmez.Ben en iyisi önce Kontu okuyayimKont deyince vallahi deli duygular yaşıyorum
Kesinlikle okumalısın diyorum
ayy karıştırdım yine . acemiyim ve heyecanlıyım biraz kusura bakmayın :))Mistik hanım canımcım tebrikleri de bu sayfadan alıyoruzbildirim topiğine sadece bildirimler
Estağfurullah canım ne kusuru.ayy karıştırdım yine . acemiyim ve heyecanlıyım biraz kusura bakmayın :))
Keyifli okumalar o zamanSerenadı okuyacaktım önce ama sayfa sayısına baktım da kalınmış bu hafta bitmez.Ben en iyisi önce Kontu okuyayim
Serenad bu hafta vallahi biter, hikayenin içine girdikten sonra elinden bırakamıyor insan, sabaha kadar okunurSerenadı okuyacaktım önce ama sayfa sayısına baktım da kalınmış bu hafta bitmez.Ben en iyisi önce Kontu okuyayim
TeşekkürlerKeyifli okumalar o zaman
Yazı tura atayim aralarındaSerenad bu hafta vallahi biter, hikayenin içine girdikten sonra elinden bırakamıyor insan, sabaha kadar okunur
Kendimi fena kutluyorum. Diğer arkadaşlar sizi de felfena kutluyorum. Yaaa çok sevindim 4. olmuşum.
EYLÜL AYI LİSTESİ
EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR
1.Irmak000 9 Kitap
2.Life light 8 Kitap
2.Levaiz 8 Kitap
3.Eleadora 6 kitap
4.Kukrim 5 Kitap
4.Keira- 5 Kitap
4.firdefs 5 kitap
4.Nikinik 5 kitap
4.Boncobo 5 Kitap
4. C Calcifer 5 Kitap
EN ÇOK SAYFA OKUYANLAR
1.Irmak000 3008 Sayfa
2.Levaiz 2507 Sayfa
3.Life light 2382 sayfa
4.Boncobo 2045 sayfa
99 ADET
27.554 SAYFA
Herkesi çok kalpten tüm kalbimle ama baya samimi duygularla tebrik ederim .
EYLÜL AYI LİSTESİ
EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR
1.Irmak000 9 Kitap
2.Life light 8 Kitap
2.Levaiz 8 Kitap
3.Eleadora 6 kitap
4.Kukrim 5 Kitap
4.Keira- 5 Kitap
4.firdefs 5 kitap
4.Nikinik 5 kitap
4.Boncobo 5 Kitap
4. C Calcifer 5 Kitap
EN ÇOK SAYFA OKUYANLAR
1.Irmak000 3008 Sayfa
2.Levaiz 2507 Sayfa
3.Life light 2382 sayfa
4.Boncobo 2045 sayfa
99 ADET
27.554 SAYFA
Günaydın herkese
Cezayir
Cezayir, Afrika Kıtası’nın 37 milyon nüfusuyla en kalabalık, 2.381.741 km²’lik alanıyla yüz ölçümü olarak ise Akdeniz’in en büyük ülkesidir. Cezayir’in kuzeydoğusunda Tunus, doğusunda Libya, güneydoğusunda Nijer, güneybatısında Moritanya ve Mali, batısında Fas ve Batı Sahra bulunmaktadır. Arap ve Berberi olarak farklı etnik grupları bir arada tutan Cezayir, İslam topluluklarına da ev sahipliği yapmaktadır. Böylelikle Cezayir kültürünün en önemli unsurlarından biri İslam medeniyeti olmasıdır ve bunu ülkenin çoğunluğunu müslümanlardan oluşmasına borçludur diyebiliriz.
Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen, geçmişte Fransız sömürgeciliği altında olması nedeniyle halkın çoğunluğu Fransızca da konuşmaktadır. Hatta Fransız kültürü devam etmekle kalmayıp, çoğu gazete ve dergiler Fransızca basılmakta veya bazı tabela ve yemek yerlerinin isimleri de Fransızca olarak yazılmaktadır.
Ülkenin kuzey bölgesinde Akdeniz, güney bölgesinde ise çöl iklimi görülmektedir. Genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise yağışlı geçmektedir. Bu nedenle kış ayları yağışlı ve soğuk olduğu için Cezayir’i yaz aylarında seyahat etmeniz daha doğru olacaktır.
Cezayir’in bağımsızlık savaşının sembolü olan Şehitler Anıtı, en görkemli yapıtlarından birisidir ve yoğun ilgi görmektedir. Cezayir’de bulunan üç farklı –El Kala, Taza, Theniet El Had– Ulusal Parkları ziyaret etmeden gezinizi bitirmemelisiniz. Muhteşem bir doğa manzarasına karşı sevdiklerinizle beraber hoş bir zaman geçirmenizi sağlar ve çeşitli sayıda görebileceğiniz hayvan türleri, bitkileri de içinde barındırır. Seyahat ettiğiniz yerlerin kültürünü bilmek ve öğrenmek istiyorsanız, Cezayir’in içinde bulundurduğu birçok yapıdaki farklı kültüre kolaylıkla tanıklık edebilirsiniz.
Günaydın minnoşlar
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
nelluniverso
Cezayir
Cezayir, Afrika Kıtası’nın 37 milyon nüfusuyla en kalabalık, 2.381.741 km²’lik alanıyla yüz ölçümü olarak ise Akdeniz’in en büyük ülkesidir. Cezayir’in kuzeydoğusunda Tunus, doğusunda Libya, güneydoğusunda Nijer, güneybatısında Moritanya ve Mali, batısında Fas ve Batı Sahra bulunmaktadır. Arap ve Berberi olarak farklı etnik grupları bir arada tutan Cezayir, İslam topluluklarına da ev sahipliği yapmaktadır. Böylelikle Cezayir kültürünün en önemli unsurlarından biri İslam medeniyeti olmasıdır ve bunu ülkenin çoğunluğunu müslümanlardan oluşmasına borçludur diyebiliriz.
Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen, geçmişte Fransız sömürgeciliği altında olması nedeniyle halkın çoğunluğu Fransızca da konuşmaktadır. Hatta Fransız kültürü devam etmekle kalmayıp, çoğu gazete ve dergiler Fransızca basılmakta veya bazı tabela ve yemek yerlerinin isimleri de Fransızca olarak yazılmaktadır.
Ülkenin kuzey bölgesinde Akdeniz, güney bölgesinde ise çöl iklimi görülmektedir. Genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise yağışlı geçmektedir. Bu nedenle kış ayları yağışlı ve soğuk olduğu için Cezayir’i yaz aylarında seyahat etmeniz daha doğru olacaktır.
Cezayir’in bağımsızlık savaşının sembolü olan Şehitler Anıtı, en görkemli yapıtlarından birisidir ve yoğun ilgi görmektedir. Cezayir’de bulunan üç farklı –El Kala, Taza, Theniet El Had– Ulusal Parkları ziyaret etmeden gezinizi bitirmemelisiniz. Muhteşem bir doğa manzarasına karşı sevdiklerinizle beraber hoş bir zaman geçirmenizi sağlar ve çeşitli sayıda görebileceğiniz hayvan türleri, bitkileri de içinde barındırır. Seyahat ettiğiniz yerlerin kültürünü bilmek ve öğrenmek istiyorsanız, Cezayir’in içinde bulundurduğu birçok yapıdaki farklı kültüre kolaylıkla tanıklık edebilirsiniz.
Günaydın minnoşlar
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
nelluniverso
Şekerim akşamları spordayım bengünooo
dün sosyal medyalar olmayınca naptınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?