Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fareler ve insanlar hakkindaki yorumum;
Su an icinde yaşadığımız sartlara gore yorumlamak ne kadar dogru olur bilmiyorum ama kitap daha cok insani ve evrensel degerleri hedef aldigi icin bir yerde yakalayabilirim sanirim.
Malesef ki guclu olanin hayatta kalmayı hak ettigi bir dunyada yasiyoruz. Ise yaramaz (yasli köpek) ya da cevresine zarar veren (Lennie) gibilerin cogunluk tarafindan kabul gormemesi ne kadar vicdan yaralasa da sonunda baslarina gelene hak verecek bir nokta arayip buluyoruz. Her canli varligini devam ettirmek icin kendini tehdit eden ya da kendi konforundan calan seylerden kurtulmayi yasamin en dogal dongusu icinde kabul ediyor. Lennie'nin oldurulmesi de okurken beni derinden yaraladi. Ama beynim ayni anda "ama masum canlilara zarar veriyordu." diye bir karsi savunmaya gecti. Hak etti mi? Tabi ki hayir. Zengin olsaydi yasamaya hakki olacakti. Hem gucsuzdu hem de kontrol etmeyi beceremeyecek kadar guclu. Yasamina hayatinda sahip oldugu tek insanin son vermesi kitaptaki en vurucu ama en adaletli seydi. George oldurmese cok daha kotu bir muameleyle can verecekti. En azindan merhametle son buldu hayati.
Sonuc olarak bu kitapta da toplumsal esitsizligin en yurek yakici resimlerinden birini gormus olduk. Daha da kotusu bu okuduklarimizin bir kurgudan ziyade hayatin icinde var oldugunu, hep yaşandığını ve dunya dondukce yasanacagini bilmek...

Yorumuna sağlık çok güzel yorumlanmışsın

Senin de yorumları mı bekliyorum
Bence herkesin okumasını isteyebileceğin bir kitaptı.
Lennie ile George un arasındaki bağ çok güzeldi .
Kurdukları hayal o hayali anlatırken ki halleri .
Sonunda çok ağladım,keşke öyle bitmese idi.Dusundum galiba bende George gibi yapardım .
Ve evet kitaba ismini veren o şiirin su dizelerine de katılıyorum,
En iyi planları farelerin ve insanların sıkça ters gider ..ne yazık ki

Senin de yorumları mı bekliyorum
Bence herkesin okumasını isteyebileceğin bir kitaptı.
Lennie ile George un arasındaki bağ çok güzeldi .
Kurdukları hayal o hayali anlatırken ki halleri .
Sonunda çok ağladım,keşke öyle bitmese idi.Dusundum galiba bende George gibi yapardım .
Ve evet kitaba ismini veren o şiirin su dizelerine de katılıyorum,
En iyi planları farelerin ve insanların sıkça ters gider ..ne yazık ki

İsmi neden öyle fare savunmasız küçük bı yaratık lennie bile istemeyerek de olsa zarar verebiliyor
İnsanlarda böyle başka bı hayvana başka bir canlıya hiç belki vicdani belki keyfi kolayca zarar verebilir. Bu iki kavramda nerde olduğumuzu bulmanızı istemiş.. gerçekten insanmiyiz..

Aslında anlatmak istediğim bi ebeveyn ya da eğitmen gibi eğitim vermesi değildi.
Kitabın bende hissettirdiği ve genel bir durumu söylemekti.
Farklı bir bakış açısı ben boş boğazlık yapıp ilk kıza yaptıklarını başkalarına anlatacağını düşündüğü için söz vermediğini düşünmüştüm

Sanırım ben sizden farklı düşündüm. O yüzden yorumlarınızı okumakla yetineyim
Hepimiz aynı düşüncede olmayabiliriz.mesela H M olaya çok realist yaklaşırken sen duygusal yaklaştın. Kimimiz George haklı bulurken kimimiz Lennie haklı buldu. Düşüncelerini söylemekten çekinmemelisin. Kabul görüp görmemesi önemli değil çünkü düşünceler kişiye özgüdür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…