- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Filmi izleaman iyi yapmışsın ya ne hevesle okudum ben onu eğlencelidir diye
Sen böyle sorunca Algernona çiçekler kitabı aklıma geldiKitabın adı sizce neden Fareler ve İnsanlar?
Yorumuna sağlık çok güzel yorumlanmışsınFareler ve insanlar hakkindaki yorumum;
Su an icinde yaşadığımız sartlara gore yorumlamak ne kadar dogru olur bilmiyorum ama kitap daha cok insani ve evrensel degerleri hedef aldigi icin bir yerde yakalayabilirim sanirim.
Malesef ki guclu olanin hayatta kalmayı hak ettigi bir dunyada yasiyoruz. Ise yaramaz (yasli köpek) ya da cevresine zarar veren (Lennie) gibilerin cogunluk tarafindan kabuk gormemesi ne kadar vicdan yaralasa da sonunda baslarina gelene hak verecek bir nokta arayip buluyoruz. Her canli varligini devam ettirmek icin kendini tehdit eden ya da kendi konforundan calan seylerden kurtulmayi yasamin en dogal dongusu icinde kabul ediyor. Lennie'nin oldurulmesi de okurken beni derinden yaraladi. Ama beynim ayni anda "ama masum canlilara zarar veriyordu." diye bir karsi savunmaya gecti. Hak etti mi? Tabi ki hayir. Zengin olsaydi yasamaya hakki olacakti. Hem gucsuzdu hem de kontrol etmeyi beceremeyecek kadar guclu. Yasamina hayatinda sahip oldugu tek insanin son vermesi kitaptaki en vurucu ama en adaletli seydi. George oldurmese cok daha kotu bir muameleyle can verecekti. En azindan merhametle son buldu hayati.
Sonuc olarak bu kitapta da toplumsal esitsizligin en yurek yakici resimlerinden birini gormus olduk. Daha da kotusu bu okuduklarimizin bir kurgudan ziyade hayatin icinde var oldugunu, hep yaşandığını ve dunya dondukce yasanacagini bilmek...
Tesekkur ederim canim. ❤Yorumuna sağlık çok güzel yorumlanmışsın
Bence herkesin okumasını isteyebileceğin bir kitaptı.Senin de yorumları mı bekliyorum
Bence herkesin okumasını isteyebileceğin bir kitaptı.Senin de yorumları mı bekliyorum
Körlüğü ben daha bitiremedim amaOnu hafta sonuna mı denk getirsek acaba
Bence sen yorumlarını yap belki göremediğimizi görürüzSanırım ben sizden farklı düşündüm. O yüzden yorumlarınızı okumakla yetineyim
İnanılmaz zevk aldım yaBöyle tartışmak süper olmadı mı ben çok sevdim tam kitap kulübü olduk daire kurup oturmamız eksik sadece
Aslında anlatmak istediğim bi ebeveyn ya da eğitmen gibi eğitim vermesi değildi.Bence sen yorumlarını yap belki göremediğimizi görürüz
Bendeİnanılmaz zevk aldım ya
Kitabın arkasındada yazıyor ya son cümle calcim insanlar ve fareler ne zaman güzel bişeye adım atsa işleri ters gidiyorKitabın adı sizce neden Fareler ve İnsanlar?
Farklı bir bakış açısı ben boş boğazlık yapıp ilk kıza yaptıklarını başkalarına anlatacağını düşündüğü için söz vermediğini düşünmüştümAslında anlatmak istediğim bi ebeveyn ya da eğitmen gibi eğitim vermesi değildi.
Kitabın bende hissettirdiği ve genel bir durumu söylemekti.
Hepimiz aynı düşüncede olmayabiliriz.meselaSanırım ben sizden farklı düşündüm. O yüzden yorumlarınızı okumakla yetineyim
Ne zaman biter ki. Beraber olalımKörlüğü ben daha bitiremedim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?