Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayvan çiftliği ne kadar da zamansız bir kitap
Yazacaklarım bu kadar, bebek uyutuyorum
Bkm kitaplarımı kargoya da vermedi, bu ayki okumaları kaçıracağım onların yüzünden.

Teşekkür ederim Natsume :)

Ama tüm bunlara rağmen 9'da buradayım
Bi önceki mesajımda fiillerin sonundaki r leri hep yutmuşum İzmirli olmak Geliyom gidiyom
Geliverdim gari ben de

Ben bir ara şeyi denedim. Küçük bir kağıt koyuyorum kitabın arasında, sözü geçen karakterleri yazıyorum ve onları hatırlatacak bir iki kelimelik bilgi ekliyorum. Başlarda işe yarıyor sonra zatrn ihtiyaç duyulmuyor. Bunu da youtubeda kitaplar üzerine paylaşım yapan bir kanalda görmüştüm.

Geniş zamanlar kitabı

Yeni kitaplarım geldi bugün aşırı mutluyum
Martın eden
Sineklerin tanrısı
Beyaz zambaklar ülkesi ve daha fazlası
Keyifli okumalar
Martin Eden’e bayılmıştım, Beyaz Zambaklar Ülkesi’ni şu sıralar okuyorun ben de. Sineklerin Tanrısı kütüphanemde vardı ama ben okuyamadan ödünç verdiğim kişilerden birinde kayboldu gitti, içim hala yanar. Kim bilir kaç tanesi arada yitti gitti böyle.

darısı benim kitaplarıma inşallah daha kargoya bile verilmediler

Tavuklar en iyisi bir ara dört beş tavuk ayaklandı

Çoban ne derse o
Yaaa hayvan çiftliği mi konuşuluyo ben kaçırmadım inşallah.

Evrensel , zamansız ve her konuya uygun harika bir eser. George orwell bu kitabı ikinci dünya savaşının sonlarına doğru,kapitalizm , komünizm eleştiri olarak yazmış. Hikayeyi hayvanlar üzerinden alegorik olarak kurgulamış. Her karakterin her konuşmanın bir alt mesajı var bir ders niteliği taşıyor. George orwell oradaki Napolyon karakterini slatinle , snowball karalterini ise trockiyle özdeşleşmiş. Snowball bize her şeyin her yerde soylenmeyecegini anlatan bir karakter. Kesinlikle hayatımızın belli dönemlerinde tekrar tekrar okunası düşünülesi bir kitap. Bence ana fikir; eğitimsizliğin her zaman bir başka kitlenin gücü haline gelir ve bu gücün bir süre sonra zulme dönüşür. Bu yüzden eğitim şart

Şayet aklımda yanlış kalmadıysa bir sonraki tartışma kitabımız körlük olacakmış? Sabırsızlıkla bekliyorum, bu sefer bildiğim yerden geldi Ilk çıktığı zaman almıştım, popülerdi, hala daha öyle. Bazen çok popüler olan kitapları alıp dünya klasikleri vb kitapları es geçtiğimde popüler kültürün buhranına kapılmışım gibi hissediyorum (Sırf Instagram'da ünlü dünya para döküp gereksiz şeyler de aldım) sonra Körlük kitabını aldım beğendim. ❤

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…