Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eleadora yorumu yaptı kaçtı
Levaiz iyi misin canım
Kaçmadım yorumları okuyorum yetiştim
Kızlar bir de merak ediyorum, kitabın özünü Troçki ile Stalin (Snowball - Napoleòn) çekişmesi mi oluşturuyor çoğunlukla?
Napoleon, bir zamanlar başta olan snowball u ihanet gerekçesiyle kovuyor ve başa geçiyor.

Siz snowball ile ilgili ne düşünüyorsunuz ?
Aslında hiç ihanet etmemişti bana göre.

Sizce bir domuza karşı o kadar kişi varken neden onu dinlediler. Yani işlerin kötüye gittiğini hiç mi göremediler
Kitap bitene kadar hep bu soruyu sordum; neden kimse görmüyor ses çıkarmıyor?
Yazar hayvan olduklarından dolayı hatırlamama kısmına odaklanmış fakat herşeyi hatırlayan bilen hatta kanıtlandıran insanoğlu da aynı değil mi?
Şimdi ve her zaman herşeyin farkında olan ama aferdersiniz salağa yatanlar azımsanmayacak kadar çoğunlukta

tamamen saf dışı bırakmak içindi.

o yüzden sonlara yakın iyice sinir oldum ben.

Sizce bir domuza karşı o kadar kişi varken neden onu dinlediler. Yani işlerin kötüye gittiğini hiç mi göremediler
Gördüler elbette ama sanki böylesi işlerine geldi
Bana bolca yandaş insanları hatırlattı.
tamamen saf dışı bırakmak içindi.
Kesinlikle

bir gün çiftliğe yabancı hayvanlar saldırır.Yel değirmenine zarar verirler. Çiftlikteki bütün hayvanlar yaralanır ve hatta bazıları ölmüştür.Bir tüfek sesi duyuluyor yaralı bir hayvan yanındaki bir domuza: “Neden tüfek atılıyor” diye sorar. Domuz: “Zaferimizi kutlamak için “der. Yaralı hayvan; “Hangi zafer” diye sorar şaşkınlık içerisinde ,Domuz; ” düşmanı topraklarımızdan kovduk” der. Yaralı hayvan emek vererek iki yıl da yaptıkları değirmeni yok ettiklerini söyler , Domuz ise yine yapabileceklerini söyler ve kendine madalya takıp zafer kutlaması yapıp diğer hayvanları da buna inandırır.

tanıdık geldi mi

Seni dinleyelim. Mikrofon sende
O değil de hiç hatırlamıyormuşum kitabı sizin yazdıklarınızı okuyunca fark ettim. Aklımda kalanları söyleyim yinede hem bolşevik ihtilalini hemde kapitalizmi eleştirdiğini hatırlıyorum. Aslında kurulmak istenen düzenler tamamen ütopikti. İktidarı bir şekilde ele geçirenler günümüz toplumlarında olduğu gibi sadece verdikleri vaatlerle kaldılar.

Başıma bir şey gelir mi diye korkuyorum

Onun yönetim şekli napoleon hoşuna gitmeyen tarzdı. bunların çekişmesi Sineklerin Tanrısı'ındaki iktidar savaşına çok benziyor

Ah ah hem nasıl tanıdık

Kitap rafımda duruyor, henüz başlamadım. Sadece yazdığım bilgileri kitap incelemelerinden biliyorum, aklıma takılanları okumuş olanlara soruyorum. Çünkü çok karakterli kitaplarda zorlanıyorum, aynı beyin yanmasını Balzac'ın Goriot Baba adlı eserinde yaşamıştım.

Onun yönetim şekli napoleon hoşuna gitmeyen tarzdı. bunların çekişmesi Sineklerin Tanrısı'ındaki iktidar savaşına çok benziyor
baştan beri planlıyordu sanki.
köpekleri bu yüzden yavruyken alıp yetiştirdi gibi geldi bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…