Silivri soğuktur yapma etme
Kitapta olaylar çok aktif hızlı ilerliyor ama yormuyor hiç. Arada bu eşek miydi diyor insan ama sonra hemen hatırlatıyor yazar. Sonra tanıyorsun zaten karakterleri.Kitap rafımda duruyor, henüz başlamadım. Sadece yazdığım bilgileri kitap incelemelerinden biliyorum, aklıma takılanları okumuş olanlara soruyorum. Çünkü çok karakterli kitaplarda zorlanıyorum, aynı beyin yanmasını Balzac'ın Goriot Baba adlı eserinde yaşamıştım.
zaten insanın gözünde canlanıyor hepsi.
Kitapta olaylar çok aktif hızlı ilerliyor ama yormuyor hiç. Arada bu eşek miydi diyor insan ama sonra hemen hatırlatıyor yazar. Sonra tanıyorsun zaten karakterleri.
Akıcı ve güzeldi rahatlıkla okursun.
Sonunda katil uşak çıkıyorBen tekrar okumaya başlayım bu kitabı
Araya ortak okuma sıkıştırıp konuşsak yine böyle aylık kitablar harici.. ama benm bu hayvan çiftliğini görmemem gibi olmasinSonunda katil uşak çıkıyor
Yine yetmedi tabiki aynı insan oğluna yetmediği gibi hep daha fazlasıTabi tek başına iktidar olmak onun isteğiydi. Gerisi ayak bağı
Kitap bittiğinden beri son sahneyi kafamda oynatiyorumzaten insanın gözünde canlanıyor hepsi.
İşte sıkıştırdık. Bir de Körlük'ü konuşacağı cumartesi günü meselaAraya ortak okuma sıkıştırıp konuşsak yine böyle aylık kitablar harici.. ama benm bu hayvan çiftliğini görmemem gibi olmasin
Onu gördümİşte sıkıştırdık. Bir de Körlük'ü konuşacağı cumartesi günü mesela
İşin sonunda özetle" Dört ayak iyi, iki ayak daha iyi"Hayvanların sahipleri karşısında ayaklanmasıyla yönetimi kendileri ele alır. 7 kural koyarlar bu kurallara bağlı kalacaklarını bildirselerde bağlı kalmayıp yavaş yavaş küçük değişikler yapa yapa 7 kuralı tamamıyla değiştirir. "2 ayaklılar düşman" deselerde ileriki kısımlarda dost olurlar. Ticaret yaparlar insanlarlarla yeri gelir savaş açarlar. Bazı hayranlar yan gelip yatar bazıları gece gündüz çalışır. Adaletten yoksul şekildedir.
Animalizmin temel ilkeleri
(Ahır manifestosu diyebiliriz)
1. İki ayak üstünde yürüyen herkesi düşman bileceksin.
2. Dört ayak üstünde yürüyen ya da kanatları olan herkesi dost bileceksin.
3. Hiçbir hayvan giysi giymeyecek.
4. Hiçbir hayvan yatakta yatmayacak.
5. Hiçbir hayvan içki içmeyecek.
6. Hiçbir hayvan başka bir hayvanı öldürmeyecek.
7. Bütün hayvanlar eşittir.
o koyunlara çok gıcık oldumİşin sonunda özetle" Dört ayak iyi, iki ayak daha iyi"
Adı üstünde koyuno koyunlara çok gıcık oldumkötüler bile daha sevimli onlara göre
o koyunlara çok gıcık oldumkötüler bile daha sevimli onlara göre
Çoban ne derse oAdı üstünde koyun
Yine dünyayı kurtaramadık
Tavuklar en iyisi bir ara dört beş tavuk ayaklandı
Çoban ne derse o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?