Günaydın
Narman Peri Bacaları - Erzurum
Kırmızı rengi ve ilginç yeryüzü şekilleriyle dikkat çeken Narman Peri Bacaları “Kırmızı Periler Diyarı” olarak da adlandırılmaktadır. Kırmızı peri bacaları olarak bilinen Narman Peri Bacaları, Narman İlçesi'nin güneyinde, Narman-Pasinler otoyolunun 7'nci kilometresinde yer almaktadır. Rüzgâr ve yağmurun kumlu toprağı aşındırması, kırmızı peri bacalarını ve dar vadilerden oluşan bu ilginç manzarayı meydana getirdi. Bu jeolojik oluşumlar Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece bu yörede görülmektedir. Oltu, Şenkaya, Sarıkamış, Horasan, Pasinler ve Tortum ilçeleri ile çevrelenen Narman İlçesi, Erzurum’un kuzeydoğusunda ve şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Peri bacalarının yer aldığı vadi, Amerika'da Colorado Kanyonu'na benzerliği ile de dikkat çekmektedir. Narman Peribacaları'nı koruma altına alarak ülke turizmine kazandırmak için yaz aylarında çeşitli şenlikler düzenlenirken, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgisi her geçen dönem artış göstermektedir. Kapadokya’daki Peri bacaları ile Narman’daki Peribacaları, oluşumları bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Kapadokya’daki Peri bacaları volkanizma sonucu oluşmuş, Narman’da bulunanlar ise günümüzden 2,5-3 milyon yıl önce, akarsuların bir çökelme havzasına taşıdığı malzemelerin zamanla aşınması sonucunda oluşmuştur. Kırmızı Peribacalarının bu rengi almasının nedeni ise tortullardaki kırmızı renk demirin Fe2O3 şeklinde oksitlenmesidir.
Günaydınlar Herkese
Jawlensky
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
Zaten saman kağıda basılmış olduğu için kitaplar sarı ama ekstra bir sarılıktan bahsediyorsun sanırım. Bir daha inceleyeyim en iyisi benSayfaları sararmış oluyor hatta bazılarında lekeler bile olabiliyor. Onlar bitli işte. Kitabın ömrünü azaltıyor
İyi öğlenler
Narman Peri Bacaları - Erzurum
Kırmızı rengi ve ilginç yeryüzü şekilleriyle dikkat çeken Narman Peri Bacaları “Kırmızı Periler Diyarı” olarak da adlandırılmaktadır. Kırmızı peri bacaları olarak bilinen Narman Peri Bacaları, Narman İlçesi'nin güneyinde, Narman-Pasinler otoyolunun 7'nci kilometresinde yer almaktadır. Rüzgâr ve yağmurun kumlu toprağı aşındırması, kırmızı peri bacalarını ve dar vadilerden oluşan bu ilginç manzarayı meydana getirdi. Bu jeolojik oluşumlar Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece bu yörede görülmektedir. Oltu, Şenkaya, Sarıkamış, Horasan, Pasinler ve Tortum ilçeleri ile çevrelenen Narman İlçesi, Erzurum’un kuzeydoğusunda ve şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Peri bacalarının yer aldığı vadi, Amerika'da Colorado Kanyonu'na benzerliği ile de dikkat çekmektedir. Narman Peribacaları'nı koruma altına alarak ülke turizmine kazandırmak için yaz aylarında çeşitli şenlikler düzenlenirken, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgisi her geçen dönem artış göstermektedir. Kapadokya’daki Peri bacaları ile Narman’daki Peribacaları, oluşumları bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Kapadokya’daki Peri bacaları volkanizma sonucu oluşmuş, Narman’da bulunanlar ise günümüzden 2,5-3 milyon yıl önce, akarsuların bir çökelme havzasına taşıdığı malzemelerin zamanla aşınması sonucunda oluşmuştur. Kırmızı Peribacalarının bu rengi almasının nedeni ise tortullardaki kırmızı renk demirin Fe2O3 şeklinde oksitlenmesidir.
Günaydınlar Herkese
Jawlensky
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
Okunmamış kitaplarımCidden daha almayacağım artık bana ortak kitabı olup da eşlik edecek var mı
6 ortak kitabımız var benim de okumadıklarımdanOkunmamış kitaplarımCidden daha almayacağım artık bana ortak kitabı olup da eşlik edecek var mı
5 ortak kitabımız var. Özellikle Savaş ve Barış’ı okurken eşlik ederim sana. Gözümde çok büyüyor nedenseOkunmamış kitaplarımCidden daha almayacağım artık bana ortak kitabı olup da eşlik edecek var mı
6 ortak kitabımız var benim de okumadıklarımdan
toplam okunacak kitap sayım da 110daha alınacak listem de dolu
Aa hangileri kızlar?5 ortak kitabımız var. Özellikle Savaş ve Barış’ı okurken eşlik ederim sana. Gözümde çok büyüyor nedense
C Capanin Gururu Teyom ‘ı ben yaktımAa hangileri kızlar?
Life light Savaş ve Barış benim de çok gözümde büyüyor, C Capanin Gururu Teyom ‘ da okuyacak. Şubattan sonra dedi , okuruz hep beraber
papazın kızıAa hangileri kızlar?
Life light Savaş ve Barış benim de çok gözümde büyüyor, C Capanin Gururu Teyom ‘ da okuyacak. Şubattan sonra dedi , okuruz hep beraber
Sapiens, Bir İdam Mahkumunun Son Günü, Frankenstein ve Gurur ve Önyargı bende varOkunmamış kitaplarımCidden daha almayacağım artık bana ortak kitabı olup da eşlik edecek var mı
Benim de okunacaklar ona yakındır, fiyatları artıyor sürekli diye ayda 3-4 kitap almaya devam ediyorum6 ortak kitabımız var benim de okumadıklarımdan
toplam okunacak kitap sayım da 110daha alınacak listem de dolu
ben de uyguna bulduklarımı alıyorum sık sık. amazonda pazartesi günü yeniden indirim olacakmış sanırım.Benim de okunacaklar ona yakındır, fiyatları artıyor sürekli diye ayda 3-4 kitap almaya devam ediyorum
Emoji yetmedi bir de incir ağacı için buradan üzüleyimAmazonda İthaki Japon Edebiyatı ve Bilim Kurgu serisinde indirim var
C Capanin Gururu Teyom sopasıyla geliyorAmazonda İthaki Japon Edebiyatı ve Bilim Kurgu serisinde indirim var
Hemen koşuyorumEmoji yetmedi bir de incir ağacı için buradan üzüleyim
A Atalanteda bilim diyor kurgu diyor ithaki diyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?