Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son zamanlarda okuduğum yabancı yazarların ifadelerinde sıklıkla yaşadığım bir problem var.
Uzunluk ve sıcaklık benzeri ölçü birimleri...
Bilmem kaç Fahrenheit derece havada yol alan Stivırt, bulunduğu yerden bilmem kaç deniz mili uzaklaşmıştı...
Acaba sıcaklık kaç dereceydi? Ne kadar yol gitmiş olabilir, bu deniz mili km olarak nasıl hesaplanıyor diye düşünmekten kitaba odaklanamıyorum.

Ya da, gecenin ikisinde kitap okuyorum yatakta. Issız adada ateş yakan çocuklar, bilmem kaç yarda uzaklıktaki çalılıkların arasındaki canavarı görmüştü.

Hadi bakalım. Acaba o çalılık kaç metre uzaklıkta? Kafamda bir türlü canlanmıyor. İmgelemimde bile miyop gibiyim. Telefondan bakmazsam uyku uyuyamam, çok iyi biliyorum. Yataktan indiğim anda eşim uyanıyor. "Nereye aşkım?" diye soruyor.
"Salondan telefonumu almaya gidiyorum." diyorum, "Bir şey mi oldu?" diyor.
"Oldu tabi. Kitaba devam edemiyorum, bir yarda kaç metre, öğrenmem lazım."
"Kuzum iyi misin sen?"
"Uyu sen aşkım, ben iyiyim. Bir de sana dert anlatamam gece gece."
En son cep telefonunun hesap makinesi ile yarda hesabı yapıyordum. Kabus gibi ya.
Keşke evrensel ölçü birimlerini tüm dünyada kullansak ve ben de huzur bulsam.

1 yarda, 91,44 cm'ye tekabül ediyormuş bu arada.

Babalar ve Oğullarda da Versta var bolca benzer duyguyu yaşadım okurken

M MrsDelfino durumlar nasıl kapışma eşim
5 kitap 782 sayfa benim geçen ay canısı. Yeni senede daha bir sayfa okumadım, kitap da seçemedim başlamaya . Sınav haftası bu hafta, çocuklara sınav hazırlayıp yaptıktan sonra kağıtlarını okumam lazım .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…