Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kitabı okurken herkes yorumlama için çok heyecanlı bir an önce yorumlayalım diye sabırsızlanıyor. Yorumlama olunca üç kişi kalıyoruz. Zorunlu tutmak bu topik için doğru gelmiyor bana. Okuyan bir grubun bu konularda daha dikkatli olacağını düşünürdüm oysa ki

Kesinlikle gerçekten ben çok keyif alıyorum yorumlama gecelerinden sırf yorumlama için birkaç günde oblomovu bitirip son dakika yorumlamaya katılmışlığım var biliyorsunuz

arkadaşlar önceden planlansa bile maalesef aniden çıkan herhangi bir durum buna engel olabiliyor. ben de katılacaktım ama kızımdan dolayı çok geç gelebildim kitabın sohbetine. bundan sonrakilerde de yine katılmak istediğim halde bi durum olursa bu benim elimde olan bir şey değildir ondan gelememişimdir

Sabah gözümden kaçmış, Kadınlar Ülkesi’ni okudum ve katılmak isterim. Hatta keşke bir şekilde konusu açılsa da konuşsak o kitabı diyordum bu ara .

C Calcifer ortak okumalar katılmayanlar listeden çıkarılacak mı? Çünkü kitapların bazıları okuma tarzım değil ve öyle kitaplar benim için yorucu oluyor. Okumasam da topikte kalabilir miyim?
Ve kadınlar ülkesini elimdeki kitap biter bitmez okuyacağım çok merak ediyorum

Canım mümkünse bana PDF gönderir misin? Yetiştirebilirsem okurum

Mevzu bu değil canım. Okumak mecburi değil tabiki ama farklı durum var

Günaydın olmadı iyi akşamlar olsun öyleyse herkese merhaba... Bol keyifli, istifadeli okumalar dilerimm

Emeğini, çabanı takdir ediyorum Hakkını helal et arkadaşım
Ortak okumalar hakkında şahsım adına şöyle bir şey söylemek istiyorum, ben daha çok dini içerikli ya da deneme tarzı kitaplar okuyorum. Çoğu ortak okuma bana hitap etmiyor. Bana hitap etmeyen bir kitaba ne para ne de vakit ayırmak isterim Bu düşüncem hiçbir kitabı kötülemek maksadıyla değil asla yanlış anlaşılmak istemem her eser kıymetlidir. Ama sınırlı vaktimin ve bu kadar pahalılığın içerisinde seçim yapmak durumundayım. O nedenle katılamıyorum. Umarım bu durum sorun oluşturmaz. Zaten içinde bulunduğum dönem nedeniyle yıllık hedefimi alt limitte tuttum

Şöyle söyleyeyim senin nezlinde 2022 yılında ortak okumaları grup içerisinde hep beraber seçtik. Herkes liste belirledi ve kura ile 12 kitap seçtik. Bu durumda ortak okumaların okunma oranı yüksek olmalıydı. Sonuç 3 kişi ile yorumlama yaptık.
Topik sahibi olarak ortak okumaların hepsini okumaya çalışıyorum arada bir kaç tane okuyamadım. Ben okumam gerektiğini düşünüyorum tarzım olmasa da ama üyeler için bunu zorunlu tutmuyorum.

Sen de haklısın

Genel olarak bu konuda ki fikrimi yazayım bende. 2022 ortak okumalarından 3 kitabı okumadım. Bende elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. Tarzıma uygun olsun olmasın yeni kitaplarla ve yazarlarla tanışmayı sevdiğim için okuyorum. Genel olarak “ortak okuyamaya herkes katılsın” “herkes yorumlama gecesine katılsın” değil benim problemim. Kendi seçtiği kitabı okumayıp ya da seçtiği kitabın yorumlamasına katılmayanların olması bence daha büyük sorun olduğunu düşünüyorum.

Benimde sadece şair kimliği ile tanıdığım bir yazardı. Tiyatro eserini görünce almak istemiştim. Daha nice güzel kitapları ve yazarları birlikte okuyalım

Gesi Bağları Ve Güvercinlikler - Kayseri​

Anadolu'nun çeşitli yerlerinde eski dönemlerde bağ ve bahçelerde kullanılmak üzere gübre gereksinimi için yabani güvercinlerin belli bir sisteme göre yetiştirildikleri bilinmektedir. Güvercin gübresi, bileşimde bulundurduğu maddeler açısından oldukça değerli bir gübre olarak kabul edilmektedir. Gübre gereksinimi için yabani güvercin bakıcılığında, gübrenin düzenli toplanabilmesi ve birikmesini sağlayabilmek için bazı yapılara gereksinim duyulmuştur. Ülkemizde farklı mimari tarza sahip üç tip güvercinlik bulunduğu söylenebilir. Kapadokya güvercinlikleri kayalara oyulmuş odacıklar şeklinde iken, Diyarbakır Boranhaneleri kerpiçten yapılma binalar biçimindedir. Gesi Bağları'nda rastladığımız güvercinlikler ise 'kule tipi' olarak adlandırabileceğimiz biçimde taştan örülerek yapılmışlardır. Bu tip güvercinliklere ülkemizde yalnız Gesi Bağları'nda rastlanmaktadır. Gesi Bağları güvercinliklerinde bulunan yeraltı odası tamamen ülkemize özgü olup, yurt dışındaki benzerlerinden önemli bir ayrım noktası oluşturmaktadır.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar

Ortak okuma konusunda bir açıklama yapacağım.
1. Ortak okumaları geçen yıl hep beraber seçtik ancak katılım çok az oldu.
2. Zamanında okunmadığı için yorumlamalar çok geçe kaldı
3. Yorumlamaya katılımlar çok çok az oldu
4. Ortak okumayı seçen bazı arkadaşlar kendi seçtiği ortak okumalara bile katılmadı

Bu yüzden ortak okumalar bundan sonra şöyle olacak;

Ortak okumalar zorunlu değil ve diğer ayın ilk haftası çarşamba günü yorumlama yapılacaktır.

Bu konuda hassasiyet gösterilmiyorsa bundan sonra tolerans olmayacak

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi

Günaydın
Bir düzene oturmuş olması çok iyi olmuş. Böylece herkes kendini ona göre ayarlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…