Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydınlar herkese. Bebeğim olacağı ve uzmanlık sınavı için Kitap okumaya uzun bı ara vermiştim. Şimdi tekrar baslicam .. grubu tekrar girebilirim. C Calcifer
Aa doğum yaptınız mı, hayırlı olsun hamilelik haberini hatırlıyorum zaman ne çabuk geçiyor

Aa doğum yaptınız mı, hayırlı olsun hamilelik haberini hatırlıyorum zaman ne çabuk geçiyor
Cook tesekur ederim .Kesinlikle zaman akiyo .doğum haberi vereli tam bı sene oldu bebeğim üç buçuk aylık oldu. Kendimizi yeni toparladık kitaplarimiza başlicam artikkk

Günaydın, bu ayı 0 kitapla kapattım üzgünüm
Bende sendenim.
Fakat marts a hizli giris yapacagim.
Iki yarim kitabim var Birde intihar dukkanina basladim dun. Bu aksam olursan yarine biter. Izin günüm diye degerlendirecegim.

Ince kitap ile baslamak motivasyon icin iyi gelebilir

Merhabalar, nasılsınız?
Bir etkinliği kaçırmışım galiba, üzüldüm çok. Şu dönemde iyi gelen tek şey belki de dayanışma.
Bu ay sadece Sofie’nin Dünyası’nı okuyabildim. Sanki bir kitap daha okudum ama ismini cismini hatırlayamıyorum.

Ben okumamıştım, sanırım kimse mesaja dönüş yapmadı, o yüzden yorumlama olmadı
Aa ama birkaç kişi yazmıştı tamam diye. Zaten okuyanlar yazmıştı hatırladığım kadarıyla

Ben ufaktan başlayayım

SPOİLER

Önce yorum sayfasına yazdığım yorumu kopyalıyorum, okumayacak olan arkadaşlarımız belki yorumları daha iyi analiz edebilir biz de ufaktan hatırlarız diyerekten…

Kadınlar Ülkesi

Üç arkadaşın keşfettiği bir Kadınlar Ülkesinde geçirdikleri zamanı anlatıyor kitap. Erkeklerin hiç ummadığı bir düzenin, refah seviyesinin, toplum adına var olması beklenen her seyin muntazam bir işleyişle karşılarında durduğu bir ülke düşünün. Bu üç arkadaş ülkeyi keşfe çıkıyor ve bir dönem burada yaşıyor, kadınların kurduğu düzen, ülkeleri hakkında bilgi ediniyor aynı zamanda kendi ülkeleri hakkında da kadınlara bilgi veriyorlar. Karşılaştıkları manzara ise erkekler için çok şaşırtıcı oluyor.

Kitabın ana konusu evet kadınlar, kadınlardan beklenmeyen şeylerin -ki bu eril bir düşünce yapısı- nasıl da yapılabildiğini gösteriyor fakat ben farklı bir noktaya değinmek istiyorum
Bence yazar burada da bu üç erkek karakter üzerinden de ortalama erkek tiplerini bize sunmuş aslında. Üç ayrı karakter var, her bir birbirinden farklı ve bence reel hayatta var olan erkek tiplerine birebir benziyorlar. Bunun üzerinden de erkek düşünce yapısına güzel bir örnekleme yaptığını düşünüyorum.
Mesela Terry’nin düşünceleri beni nedense hiç şaşırtmadı

Ben kitapta daha doğrusu yazarın en çok sürekli eril görüşlere karşı duruşunu sevdim. Üstelik altını hep doldurdu. Yani bildiğimiz klasik kadın erkek çekişmesi veyahut ayrımı dediğimiz şekilde değil de değindiği her noktada çok güzel tatmin edici sebeplerle bunu sunması çok hoşuma gitmişti.

Ama bir türlü kafamda oturtamadığım şey çocukların herkesin çocuğu mantığında olması, herkesin anne olması konusu vardı ya o. Yani bilmiyorum belki yeni anne olduğum içindir ama bu kısmı benim kafa kabul etmedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…