Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet aslında yazarın lezbiyen ilişkisi de olmuş zamanında. Neden cinsellikten bu kadar soğuk bir kurgu yapmış bana da saçma geldi.
Sonuçta bir yerde ihtiyaç. Sanırım erkekşer ülkesi olsa tamamen cinsellik ve avcılık üzerine olurdu. Kadınları daha naif göstermek mi amaç bilemedim

Sonuçta bir yerde ihtiyaç. Sanırım erkekşer ülkesi olsa tamamen cinsellik ve avcılık üzerine olurdu. Kadınları daha naif göstermek mi amaç bilemedim
Olabilir. Bazı kadınların eril enerjisi yüksek ve sanki o üç erkekten daha güçlü olduğunu ima etmişti( erkekler kaçarken yakalanıyor sonra kadınlar onları taşıyordu) cinselliği elinin kenarıyla itmiş ve kadın gücünü daha çok ön plana çekmiş olarak da düşünülebilir. Sanki kadınların da avcılık yaptıklarından bahsedilmişti. Erkeğe ihtiyaç yok erkek ve seks olmadan da çoğalabiliyor olmaları veya belki bu ülkedeki kadınların hiç erkekle seks tecrübelerinin olmaması da nedeni olabilir.

Bu yönden kadınlar erkekleşmiş. Güç olarakta artık erkeğe ihtiyaç duymadıklarından kadınlar olarak huzur içinde yaşamaya başlamışlar. Çocuk için erkeğe ihtiyaç duymamaları beni şaşırttı. Bunu da başardıkları için tan kadınlar ülkesi oldu

no men no cry

Geç kaldım yorumlama yapmazsınız sandım. Ben de kitabı severek okudum. Terry elime geçse bir kaşık suda boğardım. Ben biraz aksiyon aradım kitapta. Kadınlar ülkesi çok sakin ve dingin anlatılmış. Ama insanoğlunun olduğu her yerde zaman zaman kaos olur. Cinsiyetin ya da yaşın önemi yok. Hayvanlar arasında bile anlaşmazlık, rekabet olurken böyle bir ülke fazla ütopik bir de dünyada kendi kendine üreyen, çoğalan canlı var mı? Bir zamanlar erkekleri, eşleri varken onlar ölünce birden açıklama getirilemeyen bir şekilde üremeleri kısmı biraz eksik kalmış gibi. Mesela erkekleri kullanıp sonra bırakmış olsalardı ya da tıpta yeni bişey geliştirmiş olsalar, sperm dondursalar vs vs. Annelik üzerinde çok durulması da feminizmle çelişkili bence. Genel olarak güzel ama durağandı benim için. Detaylar karşılıklı soru cevap şeklinde anlatılmış hep. Bir olay örgüsü içinde anlatılsaydı daha çok hoşuma giderdi. Merak ettiğim tam anlayamadığım ayrıntı ise evlendikten sonra cinsel birliktelik olup olmadığı. Terry'nin şikayetleri ve sonunda eşine saldırması sanırım bu yüzdendi. Ama diğerleri bunu başarabilmişmiydi? Van'ın eşinin kendi dünyalarına nasıl uyum sağlayacağı da merak uyandırdı

Bence bu tamamen kitabı kurgulamakla alakalıydı ya. Cidden çok ütopik çünkü
Yaradılış diye bir şey var sonuçta

Bence de evlilik kurumu gereksiz. İçgüdüsel olarak istenilen bir durum. Evlilik = çocuk olduğu için de dna kodunuza işlenmiş.
Bu noktada evlilik ortadan kalkmış ama çocuk olmuş. Bence olur yani yaşarım

yazar akrep burcu olsaydı kurguda seks de olurdu

şaka bir yana calciye katılıyorum. yani sadece erkeksizlik değil cinsellik hiç yoktu eşcinsellik de.

bir de kitaptaki 3 çeşit erkeğin üçünü de sevemedim ben. yani şöyle biri eril eril erkek, diğeri aşırı romantik hanım köylü diğeri de bukalemun gibiydi bana göre.

romantik olan cinsellik olmasa da olur demişti diğeri de ikna ederim diye düşünüyodu galiba çok hatırlamıyorum.

Cinsellik olmadı çünkü ne olduğunu bilmiyorlardı. Hayatlarından tamamen silinmiş bu konuda evrimleşmişlerdi

Eski Cami - Tekirdağ​

Ertuğrul Mahallesi, Hükümet Caddesi'nde yer almaktadır. İlk yapılan cami tamamen yandıktan sonra Zahire Nazırı Ahmet Ağa tarafından H.1246 (M.1830) yılında tekrar yaptırılmıştır. Cami dikdörtgen planlı olup düz ahşap çatılıdır. Caminin kuzeyinde yer alan taç kapısının önünde iki sütunun taşıdığı sundurma vardır. Caminin ana mekânının üç yanı kadınlar mahfili ile çevrilidir. Pencereleri yuvarlak kemerli olup, pencerelerde demir parmaklıklar vardır. Altıgen mihrabın sağında minber, solunda ise vaaz kürsüsü bulunmaktadır. Caminin minber ve kapı üstündeki motiflerden başka süslemesi yoktur. Caminin kesme taştan inşa edilen minaresi tek şerefelidir. Kitabesinde; "İnnes Salate Kanet Alelmümine Kitaben Mevkuta 1300." yazılıdır.

Yeni aydan herkese günaydınlar

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More

Herkese günaydın.
Dün yorumlama olmayacak diye girmemiştim. Kaçırmışım
Ben kitabı çok sevmiştim. Bir günde okumuştum hatta ama üzerinden çok zaman geçtiği için ayrıntıları çok hatırlayamıyorum.
Güzel bir ütopyaydı kitap bence. Öyle bi dünyada yaşamak ister miydim? İstemezdim. Çocukların herkese ait olması fikri benlik değil çünkü. Gerçi aksi olsaydı o kadar harika olmazdı yaşamları muhtemelen. Herkes kendi çocuğu için en iyisini yapmaya çalışırken ortada kargaşa oluşurdu muhtemelen.

Kitaptaki 3 erkeğin de günümüzdeki erkekleri temsil ettiğine bende katılıyorum. Ama kızlar erkeklerle iyi baş ettiler kesinlikle

Acaba devamında ne olacak. Kitabın devamı var. Adı Bizim Ülkemiz. Bu kitapta bir distopyaymış. Ellador’un günümüz dünyasında karşılaştıklarını ve bulduğu çözümleri vs anlatıyormuş. Baskısı yokmuş o yüzden biraz pahalı kitap. Pdfi olsa keşke

Ya bizim ilk mesaida bir kitap bildirim topici linki vardi. Ben bulamadim onu nereye gitti o.bakar kör mu oldum acaba

Günaydın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…