Kitabı okumadım ama yorumlar için takipteyimSaat belirlemedik kızlar ama herkes buradaysa başlayalım mı?
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
SPOİLER
Önce yorum sayfasına yazdığım yorumu kopyalıyorum, okumayacak olan arkadaşlarımız belki yorumları daha iyi analiz edebilir biz de ufaktan hatırlarız diyerekten…
Kadınlar Ülkesi
Üç arkadaşın keşfettiği bir Kadınlar Ülkesinde geçirdikleri zamanı anlatıyor kitap. Erkeklerin hiç ummadığı bir düzenin, refah seviyesinin, toplum adına var olması beklenen her seyin muntazam bir işleyişle karşılarında durduğu bir ülke düşünün. Bu üç arkadaş ülkeyi keşfe çıkıyor ve bir dönem burada yaşıyor, kadınların kurduğu düzen, ülkeleri hakkında bilgi ediniyor aynı zamanda kendi ülkeleri hakkında da kadınlara bilgi veriyorlar. Karşılaştıkları manzara ise erkekler için çok şaşırtıcı oluyor.
Kitabın ana konusu evet kadınlar, kadınlardan beklenmeyen şeylerin -ki bu eril bir düşünce yapısı- nasıl da yapılabildiğini gösteriyor fakat ben farklı bir noktaya değinmek istiyorum
Bence yazar burada da bu üç erkek karakter üzerinden de ortalama erkek tiplerini bize sunmuş aslında. Üç ayrı karakter var, her bir birbirinden farklı ve bence reel hayatta var olan erkek tiplerine birebir benziyorlar. Bunun üzerinden de erkek düşünce yapısına güzel bir örnekleme yaptığını düşünüyorum.
Mesela Terry’nin düşünceleri beni nedense hiç şaşırtmadı
Kadınların erkeksiz hayat sürerken birbirleriyle uyum içinde olmasını ve aslında rekabeti erkeklerin kendilerinin kurguluyor olması bana çok mantıklı gelmişti. Kitabı çok severek okudum ama sonralara doğru sosyoloji kısmı biraz fazla abartılı geldi bana. Gerçi uzun zaman geçti üstünden ama aklımda öyle kalmışErkekleri dediğin gibi üç kategoride yorumlamış. Kadınların nefret ettiği, bayıldığı ve standart erkek olarak. İsimleri unuttum ama sürekli Karı karıık diye gezen erkek tipi çok itici. Erkeksiz olmaz mutlaka erkek olmalı mantığı ile bir adım ileri gidemedi
Tery olur kendisErkekleri dediğin gibi üç kategoride yorumlamış. Kadınların nefret ettiği, bayıldığı ve standart erkek olarak. İsimleri unuttum ama sürekli Karı karıık diye gezen erkek tipi çok itici. Erkeksiz olmaz mutlaka erkek olmalı mantığı ile bir adım ileri gidemedi
Ne kadar sığ bir düşünce yapısı değil miErkekleri dediğin gibi üç kategoride yorumlamış. Kadınların nefret ettiği, bayıldığı ve standart erkek olarak. İsimleri unuttum ama sürekli Karı karıık diye gezen erkek tipi çok itici. Erkeksiz olmaz mutlaka erkek olmalı mantığı ile bir adım ileri gidemedi
Peki sence gerçek hayatta da böyle mi?Kadınların erkeksiz hayat sürerken birbirleriyle uyum içinde olmasını ve aslında rekabeti erkeklerin kendilerinin kurguluyor olması bana çok mantıklı gelmişti. Kitabı çok severek okudum ama sonralara doğru sosyoloji kısmı biraz fazla abartılı geldi bana. Gerçi uzun zaman geçti üstünden ama aklımda öyle kalmış
Bence bu tamamen kitabı kurgulamakla alakalıydı ya. Cidden çok ütopik çünküben de cinsel içgüdülerinin kaybolmasına şaşırmıştım. özellikle evlenmelerinden sonra. kadın elinin değdiği şeylerin güzelleşmesi tabii ki normal ama adı üstünde bu bir içgüdü. yani evlenmek durumunu uygulayıp devam etmemeleri çok ütopik gelmişti bana.
Bence kitapta bir açıdan doğru gösteriliyor. Kadınlar arasındaki rekabet hep bir eril enerji üstünden. Erkek diye bişey olmadığında bence uyımluyuz ama kutsal anne kısmına katılmıyorum. Diğer kadınlar kıskançlık yapar mı evet yapar. Ama sosyal hayatta uyumlu oluruz bence yaPeki sence gerçek hayatta da böyle mi?
Yani ben yine de kadınların bir kısmının uyum konusunda zayıf olduğunu düşünüyorum gerçekten. İster doğru ister yanlış. Evet hemcinsim ama bazı kadınlar gerçekten çok tuhafkitaptaki kadar da değiliz ya
Erkeksiz kadınlar bir hiç diye diye gezdi yaTery olur kendis
Biri karısının köpeeee oldu diğeri seviyeli bir birlikteliği.Ne kadar sığ bir düşünce yapısı değil mi
Diğer iki erkeğin oradan bir kazanımları oldu ama onun koca bir sıfır
Bence de evlilik kurumu gereksiz. İçgüdüsel olarak istenilen bir durum. Evlilik = çocuk olduğu için de dna kodunuza işlenmiş.ben de cinsel içgüdülerinin kaybolmasına şaşırmıştım. özellikle evlenmelerinden sonra. kadın elinin değdiği şeylerin güzelleşmesi tabii ki normal ama adı üstünde bu bir içgüdü. yani evlenmek durumunu uygulayıp devam etmemeleri çok ütopik gelmişti bana.
erkeklerin kendi içlerinde sahip olamayacakları düzen ve eğitim konusunda kadınların nasıl başarılı olduğunu ve kadın egemenliğinde bir ülkenin çiçek gibi olabileceğinin hikayesi. Kitabın yazarının çalkantılı ilişkilerinden ve loğusa döneminde yaşadığı ruhsal çöküntüleri ile baz alırsak kadınlar ülkesinin kadınlarının hamilelik ile doğum olaylarını belli ölçüde mantığa oturtabiliriz. Meraklı ve kendilerini geliştirebilecekleri kanıtlanmış bilgiye aç kadınların ilgi ve alakalarına şaşıran üç maymunun macerasını okuduk. Kadınlar bu üç maymundan daha kaliyeli bir hayat yaşamalarına rağmen kendilerini yetersiz hissedip 'gerçek hayata ait' bilgi istiyorlardı. Kitabı sürekliyici ve farklı kurgusu sayesinde hızla bitirebilmiştim. Sofie hala elimde ve asla bitmiyorSaat belirlemedik kızlar ama herkes buradaysa başlayalım mı?
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Evet aslında yazarın lezbiyen ilişkisi de olmuş zamanında. Neden cinsellikten bu kadar soğuk bir kurgu yapmış bana da saçma geldi.Kadınların olduğu ülkede bu kadar sakin bir hayat olur muydu bence olurdu. Benimde takıldığı nokta çocukların ortak olması. Bu noktada belirli yaşa kadar çocuklar annede kalmalıydı.
Bir de neden escinsel birliktelil yerine tamamen seksi hayatlarından çıkarmışlar o noktada takıldım. Bir noktada ihtiyaç bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?