Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Erkekleri dediğin gibi üç kategoride yorumlamış. Kadınların nefret ettiği, bayıldığı ve standart erkek olarak. İsimleri unuttum ama sürekli Karı karıık diye gezen erkek tipi çok itici. Erkeksiz olmaz mutlaka erkek olmalı mantığı ile bir adım ileri gidemedi

Kadınların erkeksiz hayat sürerken birbirleriyle uyum içinde olmasını ve aslında rekabeti erkeklerin kendilerinin kurguluyor olması bana çok mantıklı gelmişti. Kitabı çok severek okudum ama sonralara doğru sosyoloji kısmı biraz fazla abartılı geldi bana. Gerçi uzun zaman geçti üstünden ama aklımda öyle kalmış

ben de cinsel içgüdülerinin kaybolmasına şaşırmıştım. özellikle evlenmelerinden sonra. kadın elinin değdiği şeylerin güzelleşmesi tabii ki normal ama adı üstünde bu bir içgüdü. yani evlenmek durumunu uygulayıp devam etmemeleri çok ütopik gelmişti bana.

Tery olur kendis

Ne kadar sığ bir düşünce yapısı değil mi
Diğer iki erkeğin oradan bir kazanımları oldu ama onun koca bir sıfır

Peki sence gerçek hayatta da böyle mi?
Yani ben yine de kadınların bir kısmının uyum konusunda zayıf olduğunu düşünüyorum gerçekten. İster doğru ister yanlış. Evet hemcinsim ama bazı kadınlar gerçekten çok tuhaf kitaptaki kadar da değiliz ya

Bence bu tamamen kitabı kurgulamakla alakalıydı ya. Cidden çok ütopik çünkü
Yaradılış diye bir şey var sonuçta

Bence kitapta bir açıdan doğru gösteriliyor. Kadınlar arasındaki rekabet hep bir eril enerji üstünden. Erkek diye bişey olmadığında bence uyımluyuz ama kutsal anne kısmına katılmıyorum. Diğer kadınlar kıskançlık yapar mı evet yapar. Ama sosyal hayatta uyumlu oluruz bence ya

Bence de evlilik kurumu gereksiz. İçgüdüsel olarak istenilen bir durum. Evlilik = çocuk olduğu için de dna kodunuza işlenmiş.
Bu noktada evlilik ortadan kalkmış ama çocuk olmuş. Bence olur yani yaşarım

Kadınların olduğu ülkede bu kadar sakin bir hayat olur muydu bence olurdu. Benimde takıldığı nokta çocukların ortak olması. Bu noktada belirli yaşa kadar çocuklar annede kalmalıydı.
Bir de neden escinsel birliktelil yerine tamamen seksi hayatlarından çıkarmışlar o noktada takıldım. Bir noktada ihtiyaç bu

erkeklerin kendi içlerinde sahip olamayacakları düzen ve eğitim konusunda kadınların nasıl başarılı olduğunu ve kadın egemenliğinde bir ülkenin çiçek gibi olabileceğinin hikayesi. Kitabın yazarının çalkantılı ilişkilerinden ve loğusa döneminde yaşadığı ruhsal çöküntüleri ile baz alırsak kadınlar ülkesinin kadınlarının hamilelik ile doğum olaylarını belli ölçüde mantığa oturtabiliriz. Meraklı ve kendilerini geliştirebilecekleri kanıtlanmış bilgiye aç kadınların ilgi ve alakalarına şaşıran üç maymunun macerasını okuduk. Kadınlar bu üç maymundan daha kaliyeli bir hayat yaşamalarına rağmen kendilerini yetersiz hissedip 'gerçek hayata ait' bilgi istiyorlardı. Kitabı sürekliyici ve farklı kurgusu sayesinde hızla bitirebilmiştim. Sofie hala elimde ve asla bitmiyor

Evet aslında yazarın lezbiyen ilişkisi de olmuş zamanında. Neden cinsellikten bu kadar soğuk bir kurgu yapmış bana da saçma geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…