Günaydın
Gökgöl Mağarası - Zonguldak
Jeolojik yapı bakımından yörenin jeomorfolojik ve hidrolojik gelişim evrelerini ve özelliklerini de içeren Gökgöl Mağarası birbirinden farklı dört kattan oluşmuştur. Birinci katı oluşturan ağız kısmı ve çevresi (mağaranın ilk oluşan bölümü) ile Büyük Çöküntü Salonu’nda bulunan damlataşların yer aldığı ikinci kat tamamen fosilleşmiştir. Mağaranın en genç bölümü olan üçüncü ve dördüncü katlarda Damlataşlar Salonu, yer altı deresi ve aktif küçük kol bulunur. Mağaranın ikisi fosilleşmiş, biri aktif olmak üzere üç ağzı vardır. Girişi sağlayan fosil ağızlardan büyük olanı, görkemli görünümüyle dikkat çekicidir. Dar ve sulu olan aktif ağız ise giriş için uygun değildir. Kollarıyla birlikte toplam uzunluğu 3350 metre olan Gökgöl Mağarası, doğu, güneydoğu - batı, kuzeybatı yönünde gelişen ana galeri ile iki büyük yan koladan meydana gelmiştir. Dar ve sulu bir sifonla sona eren ana galeriden sonra, yan kollardan gelen suların birleşerek oluşturduğu Büyük Çöküntü Salonu’nda yer altı deresi görülür. Yürüyüş yolu üzerinde bulunan ve köprülerle geçilen bu dere, mağaranın aktif ağzından Erçek Deresi’ne dökülür.
Mağara içi damlataş birikimi yönünden son derece zengin olan Gökgöl Mağarası, her traverten, sarkıt, dikit sütunlar yanında, bayrak, perde, akma damlataşları ile süslüdür. Aktif ve yarı aktif katlarda duvar damlataşları, makarna sarkıtlar, mağara gülleri, mağara iğneleri ve içi su dolu damlataş havuzları bulunmaktadır. Gelişim halinde olan bu damlataşlar, mağaradaki oluşumun hala devam ettiğinin belirtileridir. Gökgöl Mağarası’nın ilk 875 metresi turizm amaçlı kullanıma açılmıştır. Girişten Büyük Çöküntü Salonu’na kadar uzanan bu bölüm 2-15 metre genişlik, 1-18 metre yükseklikte olup, Fosil Giriş, Damlataşlar Galerisi, Çöküntü Salonu, Muhteşem Salon, Büyük Çöküntü Salonu ve Harikalar Salonu gibi adlarla nitelendirilmiştir.
Günaydınlar Herkese
Akşam saat 21.00'da SAÇ ÖRGÜSÜ yorumlama gecesi vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Günaydınnn
Jeolojik yapı bakımından yörenin jeomorfolojik ve hidrolojik gelişim evrelerini ve özelliklerini de içeren Gökgöl Mağarası birbirinden farklı dört kattan oluşmuştur. Birinci katı oluşturan ağız kısmı ve çevresi (mağaranın ilk oluşan bölümü) ile Büyük Çöküntü Salonu’nda bulunan damlataşların yer aldığı ikinci kat tamamen fosilleşmiştir. Mağaranın en genç bölümü olan üçüncü ve dördüncü katlarda Damlataşlar Salonu, yer altı deresi ve aktif küçük kol bulunur. Mağaranın ikisi fosilleşmiş, biri aktif olmak üzere üç ağzı vardır. Girişi sağlayan fosil ağızlardan büyük olanı, görkemli görünümüyle dikkat çekicidir. Dar ve sulu olan aktif ağız ise giriş için uygun değildir. Kollarıyla birlikte toplam uzunluğu 3350 metre olan Gökgöl Mağarası, doğu, güneydoğu - batı, kuzeybatı yönünde gelişen ana galeri ile iki büyük yan koladan meydana gelmiştir. Dar ve sulu bir sifonla sona eren ana galeriden sonra, yan kollardan gelen suların birleşerek oluşturduğu Büyük Çöküntü Salonu’nda yer altı deresi görülür. Yürüyüş yolu üzerinde bulunan ve köprülerle geçilen bu dere, mağaranın aktif ağzından Erçek Deresi’ne dökülür.
Mağara içi damlataş birikimi yönünden son derece zengin olan Gökgöl Mağarası, her traverten, sarkıt, dikit sütunlar yanında, bayrak, perde, akma damlataşları ile süslüdür. Aktif ve yarı aktif katlarda duvar damlataşları, makarna sarkıtlar, mağara gülleri, mağara iğneleri ve içi su dolu damlataş havuzları bulunmaktadır. Gelişim halinde olan bu damlataşlar, mağaradaki oluşumun hala devam ettiğinin belirtileridir. Gökgöl Mağarası’nın ilk 875 metresi turizm amaçlı kullanıma açılmıştır. Girişten Büyük Çöküntü Salonu’na kadar uzanan bu bölüm 2-15 metre genişlik, 1-18 metre yükseklikte olup, Fosil Giriş, Damlataşlar Galerisi, Çöküntü Salonu, Muhteşem Salon, Büyük Çöküntü Salonu ve Harikalar Salonu gibi adlarla nitelendirilmiştir.
Günaydınlar Herkese
Akşam saat 21.00'da SAÇ ÖRGÜSÜ yorumlama gecesi vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Okudum okudum
Günaydınlar Herkese
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Frankenstein sonunda bitti, çok bile durdu elimde kısacık kitapçok sevemedim…
Aşkı memnuya biraz giriş yapmıştım, ondan devam etmeyi düşünüyorum
+1Hangi yayın evinden okudun. Ben çok sevmiştim hatta favori kitaplarımdandır kendileri
İş bankası
Hangi yayın evinden okudun. Ben çok sevmiştim hatta favori kitaplarımdandır kendileri
İş bankası
HAY Klasikler dizisinden değil mi, ben de aldım daha okumadımİş bankası
Ne bileyim …
aaaaaaaaaaaaNasıl olur yaaaaa
Evet evet, bilemedim ya ben de sorun var herhaldeHAY Klasikler dizisinden değil mi, ben de aldım daha okumadım. Merak ediyorum. Üniversitede derslerde çok konuşuluyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?