Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genel hatlarıyla yazarın kalemini sevdim, akıcı ve sade dili okuttu.
Özellikle üç farklı kültürü kaleme alıp okumaktan koparmamak benim için bir artı.

Hikayeler çok çarpıcıydı ama en çok etkilendiğim Hindistan daki kadındı, smitra ydi sanırım adı. Mücadelesine hayran kaldım.

En etkileyicisi oydu. Onun hikayesi en alt sınıfı temsil ediyordu. Sanırım bu yüzden bizi daha çok etkiledi

[
En etkileyicisi oydu. Onun hikayesi en alt sınıfı temsil ediyordu. Sanırım bu yüzden bizi daha çok etkiledi
Olabilir. Belki de ders çıkardığı içindir.
Annesinin ona yaşattığını o çocuğuna yaşatmak istemedi.
Boyun eğmedi.

Üç kadın. Yaşadıkları ülke farklı hayatları farklı her şeyleri farklı tek ortak noktaları mücadele hırsı.
Hindistan'dan Smita. Kızı için mücadele ediyor. Kast sisteminin en alt tabakasından. Yaptıkları iş aileden miras. Hiç bir hakkı bulunöayan no topluluğa bağlı Smita kızı için gözünü karatıypr ve düzene karşı baş kaldırıyor.

İtalya'dan Guilia. Babasının peruk fabrikası varç geleneklere bağlı ilerleyen fabrika çalışanlarıyla bir aile gibiler. Babasının ölümünden sonra fabrikanın borç batağı içinde olduğu öğrenip fabrikayı kurtarmak için istemediği bir evliliky yapmaktan ve fabrikayı kurtamaya çalıyor

Kanada'dan Sarah. Avukat olan Sarah en üst tepeye çıkabilmek için özel hayatını feda etmiş bir kadın. 2 evlilik geçirmiş üç çocukla çalışma hayatındaki prensibiyle zirveye kadar çıkmıştır. Sonra göğüste ufak bir yumru. Peşinden tepetaklak olan kariyeri. İnsanların riyakarlığı ve ona acıyarak bakmaları. Sarah bir yandan bu hastalığı yenmeye çalışırken diğer yandan ailesine ayırmadığı zamanı ayır aya çalışıyor.

Bu üç kadını birleştiren bir saç örgüsü. Nasıl mı? Smita köyündn kurtulup saçlarını tanrılara adıyor. Tapınakta toplanan saçlar İtalya'ya Guila'nın fabrikasına gelip izleniyor ve peruk oluyor. O peruk hasta olan Sarah'ın yeni saçları oluyor
Bu saçlar üç kadın için yeni hayat yeni bir başlangıç demek.

Bende onun hikayesinin devamını merak ettim. Saçlarını kestiler kızıyla ve tanrılarına adadılar ama hayatlarının devamında ne oldu? Bunu merak ediyorum.

Katılıyorum yazarın anlatımı çok akıcıydı.

Kitap konu itibariyle de güzeldi ama bir basitlik vardı. Belki hikayelerde daha detaya girilmeliydi. Çok yüzeysel geçti bazı yerleri

Kast sistemi Hindistan'ın başındaki en büyük sorun bence.
Guilia nın derdi bence en hafifiydi. Ben onu aracı gibi düşündüm.

Kitap konu itibariyle de güzeldi ama bir basitlik vardı. Belki hikayelerde daha detaya girilmeliydi. Çok yüzeysel geçti bazı yerleri
Smita yı ayrı bir kitapta okumak isterdim.

Bence sonu gelmeliydi. süreçleri anlatılmış. ama güçlerini asıl göreceğimiz yer yok kitapta. Bu anlamda bir devam kitabı olabilir

Bende onun hikayesinin devamını merak ettim. Saçlarını kestiler kızıyla ve tanrılarına adadılar ama hayatlarının devamında ne oldu? Bunu merak ediyorum.
Huzur buldular inançları gereği
Ama ben de bilmek isterdim

Kesinlikle katılıyorum. En çarpıcı yeri finaliydi. Hayatlarının kesiştiği yer. Çok etkilendim.
Fakat hikayeler işlenmeye çok elverişliydi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…