- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Evet. 5. Yılım hiç bitmeyecek gibiÇok teşekkür ederim. Senin de mi doktora? Rabbim kolaylık versin
Günaydın hayırlı cumalar
Şeyh Muhammed Bedevi Türbesi - Kilis
Türbenin, XIV. yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı sanılmaktadır. Şeyh Muahammed Rittali, Şeyh Muhammed Arabi adlarıyla da bilinen türbenin ait olduğu yapı kare planlı, dört kemerli ve üstü sivri kubbelidir. Doğu ve batı yönünde bir, güney yönünde iki penceresi vardır. İçeride, üstü yeşil bir örtü ile örtülmüş tahta bir sanduka bulunur. Sandukanın üstünde kimliğini belirtecek herhangi bir kitabe yoktur. Ancak Evliya Çelebi’nin: “Şehrin batısında bir büyük tekke vardır. Burada Sahabe-i kiramdan Şeyh Muhammed Arab-i ve Rıttal-i diye meşhur bir zat yatar ...” şeklindeki açıklamasından bu türbedeki sandukanın Şeyh Muhammed Arabi ve Rıttal isimli ünlü bir sahabeye ait olduğu anlaşılmaktadır. Savaşta ve barışta hurma dağıtıcılığı görevinde bulunan bu zatın, Hz. Ömer’in halifeliği zamanında Ebu Ubeyde Bin Cerrah komutasındaki İslam ordusu ile bu bölgeye geldiği ve 639 yılında burada şehit düştüğü bilinmektedir.
Hayırlı Cumalar, Günaydınlar Herkese
Mart ayı bildirimleri için son gün. Bu akşam saat 24.00 kadar bildirimleri yapar mısınız
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Paylaşımlarınızı bekliyorum ve lütfen katılım sağlayın. Bu tarz etkinlikleri sizin isteğinizle yapıyorum ancak 5 kişiyi geçmiyor. o yüzden yaptığımız etkinliklerde katılımın yüksek olmasını bekliyorum
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Aspasiaa
@Kukrim
K Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Nikinik
@kk birinci noteri
@Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
@Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@mavi mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
@bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
@A R Y A
@Look Up
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
koza16
Günaydınlar efem
Şeyh Muhammed Bedevi Türbesi - Kilis
Türbenin, XIV. yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı sanılmaktadır. Şeyh Muahammed Rittali, Şeyh Muhammed Arabi adlarıyla da bilinen türbenin ait olduğu yapı kare planlı, dört kemerli ve üstü sivri kubbelidir. Doğu ve batı yönünde bir, güney yönünde iki penceresi vardır. İçeride, üstü yeşil bir örtü ile örtülmüş tahta bir sanduka bulunur. Sandukanın üstünde kimliğini belirtecek herhangi bir kitabe yoktur. Ancak Evliya Çelebi’nin: “Şehrin batısında bir büyük tekke vardır. Burada Sahabe-i kiramdan Şeyh Muhammed Arab-i ve Rıttal-i diye meşhur bir zat yatar ...” şeklindeki açıklamasından bu türbedeki sandukanın Şeyh Muhammed Arabi ve Rıttal isimli ünlü bir sahabeye ait olduğu anlaşılmaktadır. Savaşta ve barışta hurma dağıtıcılığı görevinde bulunan bu zatın, Hz. Ömer’in halifeliği zamanında Ebu Ubeyde Bin Cerrah komutasındaki İslam ordusu ile bu bölgeye geldiği ve 639 yılında burada şehit düştüğü bilinmektedir.
Hayırlı Cumalar, Günaydınlar Herkese
Mart ayı bildirimleri için son gün. Bu akşam saat 24.00 kadar bildirimleri yapar mısınız
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Paylaşımlarınızı bekliyorum ve lütfen katılım sağlayın. Bu tarz etkinlikleri sizin isteğinizle yapıyorum ancak 5 kişiyi geçmiyor. o yüzden yaptığımız etkinliklerde katılımın yüksek olmasını bekliyorum
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Aspasiaa
@Kukrim
K Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Nikinik
@kk birinci noteri
@Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
@Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@mavi mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
@bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
@A R Y A
@Look Up
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
koza16
Forumun sistemi izin vermiyorAhh Teyocan
Capanin i sindeki noktayı c ye koyaydın
Alnının akıyla oldun Ayşem hele ötede oynasıno hatunu biliyorum da Çapa'da olduğunu anımsayamamışım
Hayırlı olsun , çok tebrik ederim
Nisana girerken birkaç kitap ekledim sepetime. Kitaplar daha mı fazla pahalılaşmaya başladı, 100 liranın altında kitap zar zor görüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?