- 15 Ekim 2016
- 22.722
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.047
- 598
Kesinlikle önce kadının okuması kısmına katılıyorum. Bana kitap okuma alışkankığını kazandıran ve sevdiren annemdir.Eşekli Kütüphaneci’yi önermiş miydimm size? Amazona giriliyor madem bir bakılabilir
Fakir Baykurt’la tanışma kitabım kendisi, gerçek bir hikayeden esinlenilmiş.
Ürgüpte kütüphane görevlisi olan Mustafa Güzelgöz’ün halka kitap ulaştırmasının öyküsü.
Kitaptan not ettiğim şu alıntı özetler nitelike;
Mustafa Güzelgöz kimse kitaplığa gelmeyince düşünüp taşınıyor sandık yaptırıyor ve eşekle köylere kitap götürmeye başlıyor. Bu şekilde 33 köye kitap ulaştırıyor. Kadınların ve çocukların okumasına ayrıca önem veriyor. Geleceği kurtarmak isteniyorsa kitapların asıl çocuklara okutulması gerektiğini ve bunun için de önce kadınların da okuması gerektiğine inanıyor. Ama o zamanda kadınlar işlerinden güçlerinden ayrılıp evden dahi çıkamıyor, çıksa ne yazar erkeklerin içinde ne işimiz var adımız çıkar diyorlar. Onca işi kim yapacak hem kadınlar kitaplığa okumaya gelirse. O da kitaplıklara dikiş makineleri, dokuma makineleri, beşikler koyduruyor. Haftanın bir günü de sadece kadınların gelmesini sağlıyor. Bu da bir ayrımcılık ama bir şekilde kadınların da kitaba ulaşması gerek. Kooperatiflerin kurulmasına rehberlik ederek köylünün kalkınmasına destek oluyor, tarımla ilgili kitapların okunmasını sağlayarak üretimde verimin artmasına, halkın ekonomik olarak da rahatlamasına katkıda bulunuyor. Her zamanda olduğu gibi bir kesim rahatsız oluyor Eşekli Kütüphanecinin bu canla başla, azimle sürdürdüğü halkı bilinçlendirme mücadelesinden ve engel olmaya çalışıyorlar.
Bu hikayeyi mübadeleyle ataları Yunanistana gönderilmiş olan Dimitrios’tan dinliyoruz. Yıllar sonra atalarının gelemediği ama özlemiyle yanıp tutuştukları bu memlekete geliyor Dimitrios kısa bir süre kalmayı planlarken yolu Eşekli Kütüphaneci ile kesişiyor ve ziyaretini uzatıyor. Sonrasında Yunan şehri Larisa ile Ürgüp’ün kardeş şehir olmaları için adımlar atılıyor.
Hadi bakalım inşallah o son kilolardan da kurtulursınKim bilir ben nasıl hamladım. Bayramdan sonra başlayacağım ben de. Son 5 kilom kaldı doğumdan.
22/11/63 kitabı , o dizisi olan 22/11/63 mü, aa ben şok. Acaba o mu demiştim de Stephen King ne alaka demiştimAy onun dizisini izledim, liseli kızlar gibi ordaki adama hayran oldum. O ne güzel gülmektir, nasıl tatlı mimikler bayıldım
Konuya dönecek olursak eskiden Tutunamayanlar okurken Oblomov geçtiğinde anlamazdım artık çok anlaşılır o kısımlar da benim için.
Ne kadar büyük bir şans aslında buKesinlikle önce kadının okuması kısmına katılıyorum. Bana kitap okuma alışkankığını kazandıran ve sevdiren annemdir.
Aynı önyargı bende de vardı ama birkaç sene önce kırdım onu22/11/63 kitabı , o dizisi olan 22/11/63 mü, aa ben şok. Acaba o mu demiştim de Stephen King ne alaka demiştimbenim gözümde kendisi korku, canavar temalı bir yazar. Tam bir Stephen King cahiliyim o diziyi de yıllardır izlicem güya
Yeşil Yol’u da bir iki ay önce öğrendimAynı önyargı bende de vardı ama birkaç sene önce kırdım onu
Stephen King her konuda eserler ortaya çıkarmış inanılmaz yaratıcı biri
Esaretin Bedeli ve Yeşil Yol filmlerini çok severdim, onların da bu yazarın kitaplarından uyarlama olduğunu öğrendiğimde minik bir şok yaşamıştım
Keşke kitapları daha uygun fiyatlı olsaydı ah ah
Diziye gelirsek evet o dizi ve çok tatlıbaşta böyle zaman yolculuğu falan diye başlıyorsun ama bence daha çok romantik bir dizi
22/11/63 kitabı , o dizisi olan 22/11/63 mü, aa ben şok. Acaba o mu demiştim de Stephen King ne alaka demiştimbenim gözümde kendisi korku, canavar temalı bir yazar. Tam bir Stephen King cahiliyim o diziyi de yıllardır izlicem güya
Göbüş alıp başını gidince spora başladım canım kadınlar
Kalbim duracaktı neredeyse, o nasıl hamlamaktır
Şimdi sakin sakin uzanıp uyuyana kadar okuma zamanı
Kim bilir ben nasıl hamladım. Bayramdan sonra başlayacağım ben de. Son 5 kilom kaldı doğumdan.
Günaydınkilo muhabbeti dönmüş benim de vermem lazim bi 15 kilocuk ama bu yolda hic bir girisimim yok suan
Asılacak kadın da 52 sayfam kaldı bugun biter umarim
Bana ilk başta çok ağır geliyordu King'in dili. Sanırım bu topice başladığımda açıldı, en beğendiğim kitapların bazıları ondan çıktı. Medyum, Hayvan Mezarlığı, Carrie, Mahşer, Yeşil Yol, Sis, kimi korku evet (ki benim okuduklarımın çoğu korku) ama Yeşil Yol'da çok iyi bir iş çıkarmış hem fantastik hem dramı harmanlayarak. Oku bence de22/11/63 kitabı , o dizisi olan 22/11/63 mü, aa ben şok. Acaba o mu demiştim de Stephen King ne alaka demiştimbenim gözümde kendisi korku, canavar temalı bir yazar. Tam bir Stephen King cahiliyim o diziyi de yıllardır izlicem güya
Eşimin cok guzel vaatleri var kilo vermem icin ama ben bi turlu baslayamiyorum bi seylereRamazandan iki ay önce eşimle diyete başlamıştık. ramazanla birlikte sağlam kilo verdim. Yaza hazırım
Günaydın
Cehennem Deresi Kanyonu - Artvin
Cehennem Deresi Kanyonu, Ardanuç ilçe merkezinin 7 kilometre kuzeybatısında ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25'inci kilometresinde bulunmaktadır. Dünyadaki sayılı kanyon vadileri arasında yer alır.
Cehennem Deresi tipik bir kanyon vadidir. 500 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde ve 6 metre derinliğindedir. Ardanuç suyuna açılmaktadır. Dağların arasında oluşmuş bir coğrafi yapıdır. Yani kanyonun en derin yeri deniz seviyesinden çok yüksektir.
Kanyona gitmek için bazı taşlı ve dik patikaları takip etmeniz, tek kişinin bile zor sığacağı yollardan geçmeniz gerekir. Hatta aralıklardan tek tek geçerken, orada yaşamını sürdüren canlıların olası saldırılarından korunmak için bir sopa veya zil ile gürültü çıkarmak gerekir.
Günaydınlar Canım Kadınlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
Mavi Mucize
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
koza16
TeşekkürlerOo bol Levin'ler
Ve keyifli okumalar
Kız hiç dikkat etmemiştim az daha ben tutturuyormuşumGünaydın
Günlerdir 100bininci mesajı yazacağım diye bekliyorum gözüm hep mesaj sayısında, denk getirdim galibaHani bana ödül
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?