Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amazon enter yapıcam simdi listeye ekledim

Siz de benim gibi misiniz?
Mesela yazarın şurada bahsettiği kitapları ve yazarları bilmek, okumuş olmak beni çok mutlı ediyor. Bayılıyorum bu birikime

Eki Görüntüle 3232417
22/11/63 yaşadım bunu. Mesela bir bölümde Fareler ve İnsanlar 'dan bahsediyordu.

Küçük oyuncu'da Kral Lear'dam bahsediyordu

Siz de benim gibi misiniz?
Mesela yazarın şurada bahsettiği kitapları ve yazarları bilmek, okumuş olmak beni çok mutlı ediyor. Bayılıyorum bu birikime

Eki Görüntüle 3232417
Evet ben de cok hoşlanıyorum bu durumdan. Hatta gecen aylarda ben de buraya bununla ilgili yazmıştım . En son Kirpinin Zarafeti kitabında oldu. Orda Anna kitabina atıfta bulunuyordu. Hatta kahramani kedisine Levin ismini vermişti

Eşekli Kütüphaneci’yi önermiş miydimm size? Amazona giriliyor madem bir bakılabilir
Fakir Baykurt’la tanışma kitabım kendisi, gerçek bir hikayeden esinlenilmiş.
Ürgüpte kütüphane görevlisi olan Mustafa Güzelgöz’ün halka kitap ulaştırmasının öyküsü.
Kitaptan not ettiğim şu alıntı özetler nitelike;

Kitap sevgisi diye bir sevgi vardır sanırım. Ana sevgisi, kardeş sevgisi, yar sevgisi gibi bir sevgi.

Mustafa Güzelgöz kimse kitaplığa gelmeyince düşünüp taşınıyor sandık yaptırıyor ve eşekle köylere kitap götürmeye başlıyor. Bu şekilde 33 köye kitap ulaştırıyor. Kadınların ve çocukların okumasına ayrıca önem veriyor. Geleceği kurtarmak isteniyorsa kitapların asıl çocuklara okutulması gerektiğini ve bunun için de önce kadınların da okuması gerektiğine inanıyor. Ama o zamanda kadınlar işlerinden güçlerinden ayrılıp evden dahi çıkamıyor, çıksa ne yazar erkeklerin içinde ne işimiz var adımız çıkar diyorlar. Onca işi kim yapacak hem kadınlar kitaplığa okumaya gelirse. O da kitaplıklara dikiş makineleri, dokuma makineleri, beşikler koyduruyor. Haftanın bir günü de sadece kadınların gelmesini sağlıyor. Bu da bir ayrımcılık ama bir şekilde kadınların da kitaba ulaşması gerek. Kooperatiflerin kurulmasına rehberlik ederek köylünün kalkınmasına destek oluyor, tarımla ilgili kitapların okunmasını sağlayarak üretimde verimin artmasına, halkın ekonomik olarak da rahatlamasına katkıda bulunuyor. Her zamanda olduğu gibi bir kesim rahatsız oluyor Eşekli Kütüphanecinin bu canla başla, azimle sürdürdüğü halkı bilinçlendirme mücadelesinden ve engel olmaya çalışıyorlar.
Bu hikayeyi mübadeleyle ataları Yunanistana gönderilmiş olan Dimitrios’tan dinliyoruz. Yıllar sonra atalarının gelemediği ama özlemiyle yanıp tutuştukları bu memlekete geliyor Dimitrios kısa bir süre kalmayı planlarken yolu Eşekli Kütüphaneci ile kesişiyor ve ziyaretini uzatıyor. Sonrasında Yunan şehri Larisa ile Ürgüp’ün kardeş şehir olmaları için adımlar atılıyor.

Göbüş alıp başını gidince spora başladım canım kadınlar
Kalbim duracaktı neredeyse, o nasıl hamlamaktır
Şimdi sakin sakin uzanıp uyuyana kadar okuma zamanı
Kim bilir ben nasıl hamladım. Bayramdan sonra başlayacağım ben de. Son 5 kilom kaldı doğumdan.

22/11/63 yaşadım bunu. Mesela bir bölümde Fareler ve İnsanlar 'dan bahsediyordu.

Küçük oyuncu'da Kral Lear'dam bahsediyordu
Ay onun dizisini izledim, liseli kızlar gibi ordaki adama hayran oldum. O ne güzel gülmektir, nasıl tatlı mimikler bayıldım

Konuya dönecek olursak eskiden Tutunamayanlar okurken Oblomov geçtiğinde anlamazdım artık çok anlaşılır o kısımlar da benim için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…