- 12 Haziran 2019
- 19.728
- 121.661
- 598
- 37
Baskanim ben de anlamadimYa niye anlamadım ben bunu
Günaydın
Zincirli Han - Aydın
Zincirli Han adıyla da bilinen yapı, Nasuh Paşa Külliyesi'nin bir parçasıdır. Han enine dikdörtgen büyük bir avlunun etrafındaki iki katlı ana bölümden ve bu avlunun güney-doğudan geçilen, üstü açık küçük bir kare kısmından oluşan bir plan şemasına sahiptir. Moloz taş ve tuğla ile inşa edilmiş olan hanın, güney cephesi hariç, diğer cephelerine evler bitişiktir. Alt ve üst kattaki pencere ile kapının avludan bakıldığında, simetrik olduğu görülmektedir. Avluda üst kata çıkışı sağlayan merdivenler ve varlığı kanıtlanabilen iki katlı revak bugün mevcut değildir. Yapı, avlulu ve iki katlı bir handır. Güneyindeki girişin üst kısmında yer alan kitabesine göre han, Nasuh Paşa tarafından H.120/ M.1708 tarihinde inşa edilmiştir. 2012 yılında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları 2015 yılı sonunda tamamlanmış ve 2016 yılı başında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından otel olarak hizmete sunulmuştur.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Fotoğraf paylaşım günümüz bugün. Katılımlarınızı bekliyorum
@Eleadora
Life light
@Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
Mavi Mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
@Atalanteda
@MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
Istenmeyentuyy
@kgokce
Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
koza16
herkese günaydın
Zincirli Han - Aydın
Zincirli Han adıyla da bilinen yapı, Nasuh Paşa Külliyesi'nin bir parçasıdır. Han enine dikdörtgen büyük bir avlunun etrafındaki iki katlı ana bölümden ve bu avlunun güney-doğudan geçilen, üstü açık küçük bir kare kısmından oluşan bir plan şemasına sahiptir. Moloz taş ve tuğla ile inşa edilmiş olan hanın, güney cephesi hariç, diğer cephelerine evler bitişiktir. Alt ve üst kattaki pencere ile kapının avludan bakıldığında, simetrik olduğu görülmektedir. Avluda üst kata çıkışı sağlayan merdivenler ve varlığı kanıtlanabilen iki katlı revak bugün mevcut değildir. Yapı, avlulu ve iki katlı bir handır. Güneyindeki girişin üst kısmında yer alan kitabesine göre han, Nasuh Paşa tarafından H.120/ M.1708 tarihinde inşa edilmiştir. 2012 yılında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları 2015 yılı sonunda tamamlanmış ve 2016 yılı başında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından otel olarak hizmete sunulmuştur.
@Eleadora
Life light
@Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
Mavi Mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
@Atalanteda
@MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
Istenmeyentuyy
@kgokce
Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
koza16
Benden sonra gelen kim
Hala hiçbir şey anlamayan ben
İlmek ilmek...
Günaydın...
Zincirli Han - Aydın
@Eleadora
Life light
@Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
Mavi Mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
@Atalanteda
@MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
Istenmeyentuyy
@kgokce
Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
koza16
Ben de like veriyorum ama kafam karıştıHala hiçbir şey anlamayan ben
Bize de söyleyinJeton düştü
Geçmiş olsun ikinize deGünaydın kız da ben de biraz hasta gibiyiz yine, bakalım bizi nasıl bir gün bekliyorkitabımı bitirmeye niyetlenmiştim oysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?