Günaydın
Yüzen Ada - Bingöl
Solhan İlçesi'ne bağlı Hazarşah Köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 kilometre uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur. Gölün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater gölü konumundadır. Gölün şimdiki alanı 300 metrekarenin üzerindedir. Gölün derinliğinin 50 metreden fazla olduğu düşünülmektedir. Yaz ve kış aylarında su seviyesi aynı kalmaktadır. Su tatlı ve berrak olup, herhangi bir madensel tuz ihtiva etmemektedir.
Gölün ortasında hareket eden üç ada vardır. Adalar göl içinde bağımsızdır. Üstüne binildiği zaman sal gibi her tarafa ağır ağır hareket etmektedir. Adanın üzerinde 4-5 tane bodur dişbudak ağacı mevcuttur. Çevredeki bitkiler gölün mevcut suyu ile beslenmektedir. Ada üzerinde bulunan ot kökleri sarılıcı olması nedeniyle toprak tamamen bitki kökleri ile kaynamış ve yapışmış durumdadır. Ayrıca gölün ortasında bulunan adanın yapısı incelendiğinde çayır, ayrık ot ve suda yetişen çeşitli bitkilerin ada üzerinde mevcut olduğu görülmektedir. Çevresi meşe ve yeşil alan ile kaplıdır.
Günaydınlar
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
yet07
@Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@mavi mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
@Gelincik78
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@pylz
Istenmeyentuyy
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
@koza16
Günaydın
Yüzen Ada - Bingöl
Solhan İlçesi'ne bağlı Hazarşah Köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 kilometre uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur. Gölün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater gölü konumundadır. Gölün şimdiki alanı 300 metrekarenin üzerindedir. Gölün derinliğinin 50 metreden fazla olduğu düşünülmektedir. Yaz ve kış aylarında su seviyesi aynı kalmaktadır. Su tatlı ve berrak olup, herhangi bir madensel tuz ihtiva etmemektedir.
Gölün ortasında hareket eden üç ada vardır. Adalar göl içinde bağımsızdır. Üstüne binildiği zaman sal gibi her tarafa ağır ağır hareket etmektedir. Adanın üzerinde 4-5 tane bodur dişbudak ağacı mevcuttur. Çevredeki bitkiler gölün mevcut suyu ile beslenmektedir. Ada üzerinde bulunan ot kökleri sarılıcı olması nedeniyle toprak tamamen bitki kökleri ile kaynamış ve yapışmış durumdadır. Ayrıca gölün ortasında bulunan adanın yapısı incelendiğinde çayır, ayrık ot ve suda yetişen çeşitli bitkilerin ada üzerinde mevcut olduğu görülmektedir. Çevresi meşe ve yeşil alan ile kaplıdır.
Günaydınlar
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
yet07
@Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@mavi mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
@Gelincik78
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@pylz
Istenmeyentuyy
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
@koza16
Merhaba canım. Nasılsın?
Sizinle hiç muhabbetim yok ama buraya yazdığınızda en azından kafanızı dağıttığınızı gördüğüm için seviniyorum. İyi ki varsınızarkadaşlarım bu sıkıntımı sizlerle paylaşıyorum yani lütfen kusura bakmayın bazen dertleniyorum buraya gelince yazıp sizi üzüyorsam affola sizler seviyorum
Kalın kitap denilirse hazırımVurgun yapmışsın resmenKeyifli okumalar
Kalın kitap denilirse hazırım
Sen iyi olarkadaşlarım bu sıkıntımı sizlerle paylaşıyorum yani lütfen kusura bakmayın bazen dertleniyorum buraya gelince yazıp sizi üzüyorsam affola sizler seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?