Okumasam mı diye düşünüyorum şu anKoleksiyoncu nun ilk bölümünü bitirdim ve çıldırdım artık karaktereşimdi diğer kısma devam ediyorum ve burdaki karakterin yaşadıkları çıldırmamı haklı çıkarıyor
Ayy kitapla da çok uyumlu olmuş, ne hoşEki Görüntüle 3241674 Eki Görüntüle 3241676 Eki Görüntüle 3241677
Bugünkü manzaram burasıydıOğlum uyudu ben 1 saat okudum şükür
Kadın olarak bizleri rahatsız eden bir konusu var. Okumalısın kesinlikle, birşey de diyemiyorum spoi vermeyeyim diyeOkumasam mı diye düşünüyorum şu an
Çok mu rahatsız edici
Konusunu biliyorum aslında. Almadan araştırmıştım. O zaman elimdeki kitap bitince kalın kitapla ikisine başlıyorumKadın olarak bizleri rahatsız eden bir konusu var. Okumalısın kesinlikle, birşey de diyemiyorum spoi vermeyeyim diye
Teşekkür ederimAyy kitapla da çok uyumlu olmuş, ne hoş
Günaydın bugün ofise elimde yeni kitabımla gidiyorum. Kitap okumayı çok özledimmm
Çivril Tokalı Kanyonu - Denizli
Çivril Tokalı Kanyonu, 20 kilometreliklik alana uzanmaktadır. 1600 metre rakımlı kanyon Çivril'in Gümüşsu (Homa) Beldesi'nin 900 metre rakımlı yerleşiminde sona ermektedir. Kanyonun 1200 metre uzunluğundaki kısmı bıçakla kesilmişçesine yüksekliği yer yer 200 metreyi bulan kaya kütlelerinden oluşmaktadır. En geniş yeri 4 metre en dar yeri ise 1,5 metre aralıktaki bu kayaların arasından akan derenin oluşturduğu Akdağ Kanyonu ancak 7-8 saatte geçilebilmektedir.
Kocayayla çevresinden kaynaklanan sular bir araya gelerek Akçay'ı, Akdağ'ın Çivril yamaçlarındaki kaynaklardan gelen sular Karanlıkdere'yi oluşturmaktadır. Bu iki derenin birleştiği noktadan itibaren kanyon başlamak üzere bir vadide ilerleyen dere takip edilerek keyifli bir yürüyüşle kanyonun girişine ulaşılır. Kanyon girişine yaklaştıkça sarplaşan kayalar ve kartal yuvaları insanları bir bambaşka dünyaya götürmektedir. Göbet adı verilen ve küçük bir gölcükten itibaren kayalar arasındaki dere yatağının en geniş yeri 4 metre civarındadır. Buna karşılık yan taraflarda bıçakla kesilmiş gibi yükselen 200 metreyi bulan yükseltileri manzaranın azametini anlatmak için yeterlidir. Bu bölgeden itibaren güneşi görmek derenin çizdiği mendereslere bağlıdır.
Kanyonun bazı yerlerinde yürüyerek, kimi yerinde tırmanarak, bazen de 1,5 metreyi geçen serin sulardan yüzerek geçilebilir. Kanyonun 1,5 metre genişliğindeki en dar yerinde gökyüzü görünmez olur. Çünkü 25 metre yükseklikte büyük bir kaya kütlesi yukarıdan düşerek kanyon arasına sıkışıp kalmıştır. Burada yapılacak en zor şey ise 25 metre yükseklikte yer alan bu kayanın altından yüzerek geçmektir. Bu dar geçitten sonra kayaların yükselişi yavaş yavaş azalır ve sonunda geniş vadilere dönüşerek Çivril Ovası'na ulaşılır. Dere yatağından yamaçlara tırmanıldığında ise Işıklı Gölü ve Gümüşsu (kasabası) Mahalesi görülür. Ve kanyon çıkışından sonra 2 saatlik bir yürüyüşle Gümüşsu'ya varılır.
Çivril Tokalı Kanyonu Efsanesi
Yöre halkı kanyonu "geçilemez" bildiği için geçmeye pek yanaşmamışlar. Onlara göre buradan hayvan bile geçemez. Tabii durum böyle olunca halk arasında şu rivayet söylenir olmuş. Kanyonun en dar ve geçit vermez yerinde altın tokalı bir kapının ardında Romalılar Dönemi'nde altın saklanıyormuş. Altının miktarı kimine göre 30, kimine göre ise 40 ton imiş. Ama tepeden otomobil büyüklüğünde bir kaya düşüp, altın tokalı kapıyı kapatmış. Kimse kanyona giremediği için definenin varlığı ya da yokluğu konusunda kimse bir şey söyleyemezken, altının miktarı her geçen gün artıyormuş. İşte geçilemez bilinen bu kanyon 7 Kasım 1993'de 10 kişilik bir ekip tarafından ilk kez geçilmiştir.
Günaydınlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Günaydın
Çivril Tokalı Kanyonu - Denizli
Çivril Tokalı Kanyonu, 20 kilometreliklik alana uzanmaktadır. 1600 metre rakımlı kanyon Çivril'in Gümüşsu (Homa) Beldesi'nin 900 metre rakımlı yerleşiminde sona ermektedir. Kanyonun 1200 metre uzunluğundaki kısmı bıçakla kesilmişçesine yüksekliği yer yer 200 metreyi bulan kaya kütlelerinden oluşmaktadır. En geniş yeri 4 metre en dar yeri ise 1,5 metre aralıktaki bu kayaların arasından akan derenin oluşturduğu Akdağ Kanyonu ancak 7-8 saatte geçilebilmektedir.
Kocayayla çevresinden kaynaklanan sular bir araya gelerek Akçay'ı, Akdağ'ın Çivril yamaçlarındaki kaynaklardan gelen sular Karanlıkdere'yi oluşturmaktadır. Bu iki derenin birleştiği noktadan itibaren kanyon başlamak üzere bir vadide ilerleyen dere takip edilerek keyifli bir yürüyüşle kanyonun girişine ulaşılır. Kanyon girişine yaklaştıkça sarplaşan kayalar ve kartal yuvaları insanları bir bambaşka dünyaya götürmektedir. Göbet adı verilen ve küçük bir gölcükten itibaren kayalar arasındaki dere yatağının en geniş yeri 4 metre civarındadır. Buna karşılık yan taraflarda bıçakla kesilmiş gibi yükselen 200 metreyi bulan yükseltileri manzaranın azametini anlatmak için yeterlidir. Bu bölgeden itibaren güneşi görmek derenin çizdiği mendereslere bağlıdır.
Kanyonun bazı yerlerinde yürüyerek, kimi yerinde tırmanarak, bazen de 1,5 metreyi geçen serin sulardan yüzerek geçilebilir. Kanyonun 1,5 metre genişliğindeki en dar yerinde gökyüzü görünmez olur. Çünkü 25 metre yükseklikte büyük bir kaya kütlesi yukarıdan düşerek kanyon arasına sıkışıp kalmıştır. Burada yapılacak en zor şey ise 25 metre yükseklikte yer alan bu kayanın altından yüzerek geçmektir. Bu dar geçitten sonra kayaların yükselişi yavaş yavaş azalır ve sonunda geniş vadilere dönüşerek Çivril Ovası'na ulaşılır. Dere yatağından yamaçlara tırmanıldığında ise Işıklı Gölü ve Gümüşsu (kasabası) Mahalesi görülür. Ve kanyon çıkışından sonra 2 saatlik bir yürüyüşle Gümüşsu'ya varılır.
Çivril Tokalı Kanyonu Efsanesi
Yöre halkı kanyonu "geçilemez" bildiği için geçmeye pek yanaşmamışlar. Onlara göre buradan hayvan bile geçemez. Tabii durum böyle olunca halk arasında şu rivayet söylenir olmuş. Kanyonun en dar ve geçit vermez yerinde altın tokalı bir kapının ardında Romalılar Dönemi'nde altın saklanıyormuş. Altının miktarı kimine göre 30, kimine göre ise 40 ton imiş. Ama tepeden otomobil büyüklüğünde bir kaya düşüp, altın tokalı kapıyı kapatmış. Kimse kanyona giremediği için definenin varlığı ya da yokluğu konusunda kimse bir şey söyleyemezken, altının miktarı her geçen gün artıyormuş. İşte geçilemez bilinen bu kanyon 7 Kasım 1993'de 10 kişilik bir ekip tarafından ilk kez geçilmiştir.
Günaydınlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Günaydınnn, kitap bana şimdiden etki etmeye başladı, kedim yatağın altına girmiş, yatağın altında palyaço var sandım gece. Minik bi sıçrama yaşadık
Amazon da 118,50 iri memeler ve geniş kalçalarGunaydinnnn
Arkadaşlar bu fiyattan daha indirimlerini bulamadım.
Var mı daha uygun yer?
Sizler genelde nereyi tercih ediyorsunuz?
Bir de mayis ayinda baska ortak okuma var mi onlarinda siparisini vereyim.
Hepsini hepsini bitireceğim bu ay.
Azimliyim.
Eki Görüntüle 3241830
Gunaydinnnn
Arkadaşlar bu fiyattan daha indirimlerini bulamadım.
Var mı daha uygun yer?
Sizler genelde nereyi tercih ediyorsunuz?
Bir de mayis ayinda baska ortak okuma var mi onlarinda siparisini vereyim.
Hepsini hepsini bitireceğim bu ay.
Azimliyim.
Eki Görüntüle 3241830
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?