Aşk olsun calci biz dururken kumamızı mı tavsiye ediyorsun
Melik Gazi Türbesi - Eskişehir
Danişmend Gazi’nin 1105 yılında vefat etmesinden sonra yerine en büyük oğlu olan Emir (Melîk) Gazi geçer ve yaklaşık olarak otuz yıl hükümdarlık yapar. Danişmend Gazi’nin vefatından sonra hanedan üyeleri arasında taht kavgaları oluşur. Bunu fırsat bilen I. Kılıç Aslan Malatya’yı alır. Emir (Melik) Gazi, başlangıçta Anadolu Selçuklularına tâbi olur. Sultan Mesud’u nüfuzu altına alan ve ona karşı Atabey olarak davranan Emir Gazi; onunla birlikte Haçlılar, Bizanslılar ve Ermeniler gibi dış düşmanlara karşı ortak bir siyaset takip eder. Bu dönemde Anadolu Selçuklu-Danişmendli ilişkileri bu şekilde devam eder. Emir Gazi’nin Bizanslılar, Haçlılar ve Ermenilere karşı yaptığı gazalar ve kazandığı zaferler sonucu Konya dışında Sakarya’dan Malatya’ya kadar Anadolu hâkimiyetini ele geçirmesi, huzur ve asayişi sağlayarak Anadolu’nun en nüfuzlu hükümdarı olması, Abbasi Halifesi ile Büyük Selçuklu Sultanı’nın da kulağına gitmiştir. Bunun üzerine 1134 yılında Abbasi Halifesi (1118- 1135) ve Büyük Selçuklu Sultanı Sancar, Emir Gazi’ye menşur, bayrak, davul, altın asa, tac gibi hâkimiyet alametlerini vermek ve “Melik” ünvanını tevcih ederek onu Kuzey Anadolu Hükümdarı ilan etmek için elçiler gönderirler. Ancak, onun ölümü üzerine bu hâkimiyet alametlerini yerine geçen oğlu Muhammed’e vererek onu “Melik” ilan ederler.
Malatya’da vefat eden (1134) Emir Gazi’nin cenazesi, Kayseri’ye getirtilerek burada Pınarbaşı ilçesi Pazarören nahiyesinin Melik Gazi köyünde sağlığında yaptırdığı türbeye defnedilir. Eskişehir ile olan bağlantısı nedeniyle bazı yerel kaynaklar ve söylenceler onun Seyitgazi nahiyesinin Arabviran Karyesiyle Çukur Ağıl Karyesi arasında bulunan bir toprak kale civarında vefat ederek (H 529, M/1134) defnedildiğini kaydeder. Malatya ile olan bağlantısı nedeniyle de Seyyid Battal Gazi’nin evladı; Seyyidetü’ş-Şerifetü’l-Aleviyye, Battal Gazi’nin kız kardeşi olup Malatya emiri Ömer b. Nu’man ile izdivacından olan Nâzırü’l-Cemal Hatun’un çocukları olduğu belirtilir. Bunların yanında diğer Melik Gazi Tekkeleri Kale Dağ yakınlarındaki Sarımsaklık’ta, Niksar’da bulunanla büyük bir ihtimalle, Danişmendoğullarının aynı adı taşıyan beyi (M 1106-13) ile de aynı kültürel bağlantılarla ilgilidir. Dolayısıyla Eskişehir’deki Melik Gazi adına izafe edilen tekke bir makam tekkedir. Türk ve İslam kültüründe kahramanlıklarıyla büyük izler bırakmış olan kimliklerden Melik Gazi’nin bu bölge içinde bu manada anıları hâlâ tazedir. Burada gömülü olmasa bile onun kutlu adı için bir tekkenin kurulmuş olması yöre insanının dini inançlarının köklerinin yanında millî benliğin oluşturulmasında da son derece önemli bir hareket noktasını oluşturur. Melikgazi ( Melekgazi ) Türbesi Seyitgazi ilçesi, Doğançayır Köyü'ndedir.
Günaydınlar herkese
Bundan sonra bitirdiğiniz kitaplar buraya yazıp hakkında kısa bir görüş yazmanızı rica ediyorum. Böylece kitap hakkında ufakta olsa fikir edinebiliriz.
Mesela Şöyle;
" Acımak - Reşat Nuri Güntekin bitti. Kitabın akıcı ve anlaşılabilirdir. Beni derinden etkileyen bir kitap oldu. Aslında gördüklerimizin çok farklı olduğunu gerçek sandıklarımızın yalan olduğunu farkettirip durup düşünmemi sağlayan bir kitap oldu. sonunda beni hüzünlendirdi. kumanızı tavsiye ederim"
@Eleadora
@Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
@Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Aşk olsun calci biz dururken kumamızı mı tavsiye ediyorsun
Günaydın herkese
başkasının doğum günü olması kendimize hediye almayacağımız anlamına gelmiyorBizde Mayıs Haziran çok yoğun
Mayıs
Anneler günü, eşimin, kardeşimin ve eşinin doğum günü
Haziran
Babalar günü ve benim doğum günüm
herkese günaydın
Danişmend Gazi’nin 1105 yılında vefat etmesinden sonra yerine en büyük oğlu olan Emir (Melîk) Gazi geçer ve yaklaşık olarak otuz yıl hükümdarlık yapar. Danişmend Gazi’nin vefatından sonra hanedan üyeleri arasında taht kavgaları oluşur. Bunu fırsat bilen I. Kılıç Aslan Malatya’yı alır. Emir (Melik) Gazi, başlangıçta Anadolu Selçuklularına tâbi olur. Sultan Mesud’u nüfuzu altına alan ve ona karşı Atabey olarak davranan Emir Gazi; onunla birlikte Haçlılar, Bizanslılar ve Ermeniler gibi dış düşmanlara karşı ortak bir siyaset takip eder. Bu dönemde Anadolu Selçuklu-Danişmendli ilişkileri bu şekilde devam eder. Emir Gazi’nin Bizanslılar, Haçlılar ve Ermenilere karşı yaptığı gazalar ve kazandığı zaferler sonucu Konya dışında Sakarya’dan Malatya’ya kadar Anadolu hâkimiyetini ele geçirmesi, huzur ve asayişi sağlayarak Anadolu’nun en nüfuzlu hükümdarı olması, Abbasi Halifesi ile Büyük Selçuklu Sultanı’nın da kulağına gitmiştir. Bunun üzerine 1134 yılında Abbasi Halifesi (1118- 1135) ve Büyük Selçuklu Sultanı Sancar, Emir Gazi’ye menşur, bayrak, davul, altın asa, tac gibi hâkimiyet alametlerini vermek ve “Melik” ünvanını tevcih ederek onu Kuzey Anadolu Hükümdarı ilan etmek için elçiler gönderirler. Ancak, onun ölümü üzerine bu hâkimiyet alametlerini yerine geçen oğlu Muhammed’e vererek onu “Melik” ilan ederler.
Malatya’da vefat eden (1134) Emir Gazi’nin cenazesi, Kayseri’ye getirtilerek burada Pınarbaşı ilçesi Pazarören nahiyesinin Melik Gazi köyünde sağlığında yaptırdığı türbeye defnedilir. Eskişehir ile olan bağlantısı nedeniyle bazı yerel kaynaklar ve söylenceler onun Seyitgazi nahiyesinin Arabviran Karyesiyle Çukur Ağıl Karyesi arasında bulunan bir toprak kale civarında vefat ederek (H 529, M/1134) defnedildiğini kaydeder. Malatya ile olan bağlantısı nedeniyle de Seyyid Battal Gazi’nin evladı; Seyyidetü’ş-Şerifetü’l-Aleviyye, Battal Gazi’nin kız kardeşi olup Malatya emiri Ömer b. Nu’man ile izdivacından olan Nâzırü’l-Cemal Hatun’un çocukları olduğu belirtilir. Bunların yanında diğer Melik Gazi Tekkeleri Kale Dağ yakınlarındaki Sarımsaklık’ta, Niksar’da bulunanla büyük bir ihtimalle, Danişmendoğullarının aynı adı taşıyan beyi (M 1106-13) ile de aynı kültürel bağlantılarla ilgilidir. Dolayısıyla Eskişehir’deki Melik Gazi adına izafe edilen tekke bir makam tekkedir. Türk ve İslam kültüründe kahramanlıklarıyla büyük izler bırakmış olan kimliklerden Melik Gazi’nin bu bölge içinde bu manada anıları hâlâ tazedir. Burada gömülü olmasa bile onun kutlu adı için bir tekkenin kurulmuş olması yöre insanının dini inançlarının köklerinin yanında millî benliğin oluşturulmasında da son derece önemli bir hareket noktasını oluşturur. Melikgazi ( Melekgazi ) Türbesi Seyitgazi ilçesi, Doğançayır Köyü'ndedir.
Günaydınlar herkese
Bundan sonra bitirdiğiniz kitaplar buraya yazıp hakkında kısa bir görüş yazmanızı rica ediyorum. Böylece kitap hakkında ufakta olsa fikir edinebiliriz.
Mesela Şöyle;
" Acımak - Reşat Nuri Güntekin bitti. Kitabın akıcı ve anlaşılabilirdir. Beni derinden etkileyen bir kitap oldu. Aslında gördüklerimizin çok farklı olduğunu gerçek sandıklarımızın yalan olduğunu farkettirip durup düşünmemi sağlayan bir kitap oldu. sonunda beni hüzünlendirdi. kumanızı tavsiye ederim"
@Eleadora
@Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
@Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
başkasının doğum günü olması kendimize hediye almayacağımız anlamına gelmiyor
herkese günaydın
Yeşil Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler-Osamu Dazai
Japon mitolojisinden ve kültüründen beslenen 7 adet öykü yer alıyor kitapta. Osamu Dazai'nin İnsanlığımı Yitirirken kitabını okumuştum ve çok etkilenmiştim. Yazar farkını yine ortaya koymuş ve içi ısıtacak değişik sanki soba başında ılık bitki çayınızı yudumlarken girdiğiniz o uyku mahmurluğu gibi bu kitabı. Değişik ve tat bırakan. Okumanızı tavsiye ederim. Özellikle bazen yoran kitaplar olunca araya alıp bir es verebileceğiniz ama unutamayacağınız bir kitap olabilir. Bu yazarın Öğrenci Kız adındaki kitabını da okumak istiyorum inşallah.
Koleksiyoncu'ya başlıyorum.
Ben bu yeniliği çok sevdimİlk yorumumuz geldi
Çok teşekkür ediyorum canım
İyi öğlenler canım.Cok güzel düşünmüşsün
Günaydınlar herkese
Mesela Şöyle;
@Eleadora
@Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
@Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Levaiz bile benden önce gelmiş sayfayaSelamlar
İkinci kitapta şebnem açısından ilerliyor başındayım henüz. Aile, akraba ilişkileri, kabul edilemeyen gelin ve onun kızı şebnem. Yazar toplumumuzu çok güzel analiz etmiş. Bir zaman sonra bu kadar düşünülecek ne vardı dedim bendeHerkese iyi akşamlar. Evde değildim yorumlamaya geç katılabiliyorum.
Yorumlarınızı okudum. Ben Şebnem’in hikayesini çok merak ettim. Bu yüzden 2. Kitabı hevesle okuyacağımı düşünüyorum. Bu kitapta karakterler kendilerini Şebnem üzerinde sorguladılar ama ben kendimi onların yerine koyduğumda abarttıklarını düşündüm. Yani ben görüşmediğim bi kuzenimi bi dergi kapağında görsem bunun yüzünden kendimi bu kadar sorgular mıydım bilmiyorum. Belki Şebnem bu dergiye sadece kendi istediği için çıktı, kimseden intikam almaya çalışmadı belki de. Belki onun için ortada kötü bi durum yok. Belki hoşuna gidiyor beğenilmek, görülmek. Karakterlerimiz onun yanında olsaydık belki böyle yapmazdı diye düşünmüşlerdi ya bu biraz kendini fazla önemsemek gibi geldi bana. Belki Şebnem’in hayatında onlara yer yoktu.
Bütün bu belkilerin cevabını 2. Kitapta alacağız bakalım
Bünyamin ise çok gereksiz bi karakterdi bence. Dergi kapağındaki kadını hayal edip evdeki karısının sadakatini sorgulaması ve ondan şüphe duyması, çocuğun kendisinden olmadığını düşünmesi ama sırf elalem ne der diye bunu sindirmesi…
Kitap tam bir yurdumu anlatan kitaptı. Dedikodu yapanlar, yüzüne gülen arkadan konuşanlar, aman elalem ne derciler vs vs hepsi fazlasıyla yurdum insanıydı.
Ha bir de kitabı okurken tren yolculuğuna çıkmak isteyen tek ben mi oldum ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?