Karakterlerin yollarının kesişmesi dışında neresi Türk filmi havasında mesela?Evet ama kitap biraz Türk filmi havasında olduğundan belki dedim hani Allahın kerameti doktor yanılır filan
Oğlan kızı terkeder, kız aşk acısı ve kimsesizlikten dolayı uygunsuz işlere mecbur kalır ya öyle bir hava yarattı Ersin .Karakterlerin yollarının kesişmesi dışında neresi Türk filmi havasında mesela?
Hülya'nın kocasının aciz duruma düştüğünden ötürü kendisinden uzaklaştırma çabası, Şebnem'in başıboş(!) kaldığında kötü işlere bulaşması, karakterlerin aynı masada buluşmasıKarakterlerin yollarının kesişmesi dışında neresi Türk filmi havasında mesela?
Şebnem meydan okuyor hepsineOğlan kızı terkeder, kız aşk acısı ve kimsesizlikten dolayı uygunsuz işlere mecbur kalır ya öyle bir hava yarattı Ersin .
Ama bakalım onlarda izi kaldığı kadar Şebnemde iz bıraktılar mı ?
İşte herkesin yorumlaması,kitaptan aldığı haz farklı. Kaç kişi yorumladı kimine yüzeysel gelirken kimisine çok katmanlı gelmiş.Şebnem meydan okuyor hepsine
Orası öyle, herkesin beğenisini farklıdır ama bu kadar karakter tahlili yapılmış, yazarın iyi bir gözlemci olduğu anlaşılan, altı çizilebilecek güzellikte cümlelerin olduğu bir kitap için Türk filmi benzetmesi haksızlık gibi geldi banaİşte herkesin yorumlaması,kitaptan aldığı haz farklı. Kaç kişi yorumladı kimine yüzeysel gelirken kimisine çok katmanlı gelmiş.
Şebnem'in yaptığını kısa yoldan ünlü olmak olarakta yorumlayabiliriz meydan okumak olarakta. Kitap hepimize farkı duygular hissettiriyor
Türk filmi benzetmesi küçümsemek için demedim. Öyle neden anlaşıldı? Zira karakter tahlili, hisleri okuyucuya geçirme durumu gayet başarılı dedim. Kitabı okurken o tren vagonundaki tabak kaşık çatal sesleri kulağıma kadar geldi. Veya Şebnem'in pencerede annesini beklerken gelmeyişindeki hüznünü ben de yaşadım.Orası öyle, herkesin beğenisini farklıdır ama bu kadar karakter tahlili yapılmış, yazarın iyi bir gözlemci olduğu anlaşılan, altı çizilebilecek güzellikte cümlelerin olduğu bir kitap için Türk filmi benzetmesi haksızlık gibi geldi bana
Açıkçası bazı bölümleri bana da onu hissettirdi. Bunu da küçümseme olarak görmüyorum ben.Orası öyle, herkesin beğenisini farklıdır ama bu kadar karakter tahlili yapılmış, yazarın iyi bir gözlemci olduğu anlaşılan, altı çizilebilecek güzellikte cümlelerin olduğu bir kitap için Türk filmi benzetmesi haksızlık gibi geldi bana
Allah kolaylık versin
Çok teşekkürler ederim inşallahİyi olmana sevindimBen de iyiyim çok şükür. İçine sinen güzel, huzurlu günler geçireceğiniz bir ev bulursunuz inşallah
Öneriniz için teşekkür ederim. Not aldım.Ayfer Tunç'un Aziz Bey Hadisesi kitabını okumuştum ben ilk tavsiye ederim.
Günaydın
Melik Gazi Türbesi - Eskişehir
Danişmend Gazi’nin 1105 yılında vefat etmesinden sonra yerine en büyük oğlu olan Emir (Melîk) Gazi geçer ve yaklaşık olarak otuz yıl hükümdarlık yapar. Danişmend Gazi’nin vefatından sonra hanedan üyeleri arasında taht kavgaları oluşur. Bunu fırsat bilen I. Kılıç Aslan Malatya’yı alır. Emir (Melik) Gazi, başlangıçta Anadolu Selçuklularına tâbi olur. Sultan Mesud’u nüfuzu altına alan ve ona karşı Atabey olarak davranan Emir Gazi; onunla birlikte Haçlılar, Bizanslılar ve Ermeniler gibi dış düşmanlara karşı ortak bir siyaset takip eder. Bu dönemde Anadolu Selçuklu-Danişmendli ilişkileri bu şekilde devam eder. Emir Gazi’nin Bizanslılar, Haçlılar ve Ermenilere karşı yaptığı gazalar ve kazandığı zaferler sonucu Konya dışında Sakarya’dan Malatya’ya kadar Anadolu hâkimiyetini ele geçirmesi, huzur ve asayişi sağlayarak Anadolu’nun en nüfuzlu hükümdarı olması, Abbasi Halifesi ile Büyük Selçuklu Sultanı’nın da kulağına gitmiştir. Bunun üzerine 1134 yılında Abbasi Halifesi (1118- 1135) ve Büyük Selçuklu Sultanı Sancar, Emir Gazi’ye menşur, bayrak, davul, altın asa, tac gibi hâkimiyet alametlerini vermek ve “Melik” ünvanını tevcih ederek onu Kuzey Anadolu Hükümdarı ilan etmek için elçiler gönderirler. Ancak, onun ölümü üzerine bu hâkimiyet alametlerini yerine geçen oğlu Muhammed’e vererek onu “Melik” ilan ederler.
Malatya’da vefat eden (1134) Emir Gazi’nin cenazesi, Kayseri’ye getirtilerek burada Pınarbaşı ilçesi Pazarören nahiyesinin Melik Gazi köyünde sağlığında yaptırdığı türbeye defnedilir. Eskişehir ile olan bağlantısı nedeniyle bazı yerel kaynaklar ve söylenceler onun Seyitgazi nahiyesinin Arabviran Karyesiyle Çukur Ağıl Karyesi arasında bulunan bir toprak kale civarında vefat ederek (H 529, M/1134) defnedildiğini kaydeder. Malatya ile olan bağlantısı nedeniyle de Seyyid Battal Gazi’nin evladı; Seyyidetü’ş-Şerifetü’l-Aleviyye, Battal Gazi’nin kız kardeşi olup Malatya emiri Ömer b. Nu’man ile izdivacından olan Nâzırü’l-Cemal Hatun’un çocukları olduğu belirtilir. Bunların yanında diğer Melik Gazi Tekkeleri Kale Dağ yakınlarındaki Sarımsaklık’ta, Niksar’da bulunanla büyük bir ihtimalle, Danişmendoğullarının aynı adı taşıyan beyi (M 1106-13) ile de aynı kültürel bağlantılarla ilgilidir. Dolayısıyla Eskişehir’deki Melik Gazi adına izafe edilen tekke bir makam tekkedir. Türk ve İslam kültüründe kahramanlıklarıyla büyük izler bırakmış olan kimliklerden Melik Gazi’nin bu bölge içinde bu manada anıları hâlâ tazedir. Burada gömülü olmasa bile onun kutlu adı için bir tekkenin kurulmuş olması yöre insanının dini inançlarının köklerinin yanında millî benliğin oluşturulmasında da son derece önemli bir hareket noktasını oluşturur. Melikgazi ( Melekgazi ) Türbesi Seyitgazi ilçesi, Doğançayır Köyü'ndedir.
Günaydınlar herkese
Bundan sonra bitirdiğiniz kitaplar buraya yazıp hakkında kısa bir görüş yazmanızı rica ediyorum. Böylece kitap hakkında ufakta olsa fikir edinebiliriz.
Mesela Şöyle;
" Acımak - Reşat Nuri Güntekin bitti. Kitabın akıcı ve anlaşılabilirdir. Beni derinden etkileyen bir kitap oldu. Aslında gördüklerimizin çok farklı olduğunu gerçek sandıklarımızın yalan olduğunu farkettirip durup düşünmemi sağlayan bir kitap oldu. sonunda beni hüzünlendirdi. kumanızı tavsiye ederim"
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Günaydın
Melik Gazi Türbesi - Eskişehir
Danişmend Gazi’nin 1105 yılında vefat etmesinden sonra yerine en büyük oğlu olan Emir (Melîk) Gazi geçer ve yaklaşık olarak otuz yıl hükümdarlık yapar. Danişmend Gazi’nin vefatından sonra hanedan üyeleri arasında taht kavgaları oluşur. Bunu fırsat bilen I. Kılıç Aslan Malatya’yı alır. Emir (Melik) Gazi, başlangıçta Anadolu Selçuklularına tâbi olur. Sultan Mesud’u nüfuzu altına alan ve ona karşı Atabey olarak davranan Emir Gazi; onunla birlikte Haçlılar, Bizanslılar ve Ermeniler gibi dış düşmanlara karşı ortak bir siyaset takip eder. Bu dönemde Anadolu Selçuklu-Danişmendli ilişkileri bu şekilde devam eder. Emir Gazi’nin Bizanslılar, Haçlılar ve Ermenilere karşı yaptığı gazalar ve kazandığı zaferler sonucu Konya dışında Sakarya’dan Malatya’ya kadar Anadolu hâkimiyetini ele geçirmesi, huzur ve asayişi sağlayarak Anadolu’nun en nüfuzlu hükümdarı olması, Abbasi Halifesi ile Büyük Selçuklu Sultanı’nın da kulağına gitmiştir. Bunun üzerine 1134 yılında Abbasi Halifesi (1118- 1135) ve Büyük Selçuklu Sultanı Sancar, Emir Gazi’ye menşur, bayrak, davul, altın asa, tac gibi hâkimiyet alametlerini vermek ve “Melik” ünvanını tevcih ederek onu Kuzey Anadolu Hükümdarı ilan etmek için elçiler gönderirler. Ancak, onun ölümü üzerine bu hâkimiyet alametlerini yerine geçen oğlu Muhammed’e vererek onu “Melik” ilan ederler.
Malatya’da vefat eden (1134) Emir Gazi’nin cenazesi, Kayseri’ye getirtilerek burada Pınarbaşı ilçesi Pazarören nahiyesinin Melik Gazi köyünde sağlığında yaptırdığı türbeye defnedilir. Eskişehir ile olan bağlantısı nedeniyle bazı yerel kaynaklar ve söylenceler onun Seyitgazi nahiyesinin Arabviran Karyesiyle Çukur Ağıl Karyesi arasında bulunan bir toprak kale civarında vefat ederek (H 529, M/1134) defnedildiğini kaydeder. Malatya ile olan bağlantısı nedeniyle de Seyyid Battal Gazi’nin evladı; Seyyidetü’ş-Şerifetü’l-Aleviyye, Battal Gazi’nin kız kardeşi olup Malatya emiri Ömer b. Nu’man ile izdivacından olan Nâzırü’l-Cemal Hatun’un çocukları olduğu belirtilir. Bunların yanında diğer Melik Gazi Tekkeleri Kale Dağ yakınlarındaki Sarımsaklık’ta, Niksar’da bulunanla büyük bir ihtimalle, Danişmendoğullarının aynı adı taşıyan beyi (M 1106-13) ile de aynı kültürel bağlantılarla ilgilidir. Dolayısıyla Eskişehir’deki Melik Gazi adına izafe edilen tekke bir makam tekkedir. Türk ve İslam kültüründe kahramanlıklarıyla büyük izler bırakmış olan kimliklerden Melik Gazi’nin bu bölge içinde bu manada anıları hâlâ tazedir. Burada gömülü olmasa bile onun kutlu adı için bir tekkenin kurulmuş olması yöre insanının dini inançlarının köklerinin yanında millî benliğin oluşturulmasında da son derece önemli bir hareket noktasını oluşturur. Melikgazi ( Melekgazi ) Türbesi Seyitgazi ilçesi, Doğançayır Köyü'ndedir.
Günaydınlar herkese
Bundan sonra bitirdiğiniz kitaplar buraya yazıp hakkında kısa bir görüş yazmanızı rica ediyorum. Böylece kitap hakkında ufakta olsa fikir edinebiliriz.
Mesela Şöyle;
" Acımak - Reşat Nuri Güntekin bitti. Kitabın akıcı ve anlaşılabilirdir. Beni derinden etkileyen bir kitap oldu. Aslında gördüklerimizin çok farklı olduğunu gerçek sandıklarımızın yalan olduğunu farkettirip durup düşünmemi sağlayan bir kitap oldu. sonunda beni hüzünlendirdi. kumanızı tavsiye ederim"
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?