Güzellikleri başa bela olmuş. Tabii babanın durumu öyle olmasaydı işler daha farklı olabilirdiŞebnem'in ailesi bana çok kasvetli geldi
Hiç mutlu kimse yok herkes her şeyden şikayetçi. Ersin okulu okumuş istediği işe girmiş ama mutsuz. Selda nın özel hayatı kötü.
Bu mutsuzluklarını Şebnem ve Annesinden çıkarıyorlar. Günah keçisi onlar
Babanın durumu çok vahim. Karısı yerinde ben olsam sanırım aynısını yapardım. Ben kadına suç bulmadım. Beden rahatsızlığı neyse de zihin rahatsızsa çok zorGüzellikleri başa bela olmuş. Tabii babanın durumu öyle olmasaydı işler daha farklı olabilirdi
Ben önce yeşil peri gecesini okumuştum ve serinin en sevdiğim kitabı odur. Bence planlı değil öyle gelişmiş gibiAcaba yazar bu kitaba baslarken seri kitap halinde yazmayi planlamis miydi. Eger oyleyse sebnemi merak unsuru olarak kapak kizinda arka plana atmış bence. Ikinci kitapta sebnemi anlatıyormuş, cok merak ediyorum yeşil peri gecesini
Evet adam kendini fazla salıyor. Kadına başka seçenek bırakmıyor.Babanın durumu çok vahim. Karısı yerinde ben olsam sanırım aynısını yapardım. Ben kadına suç bulmadım. Beden rahatsızlığı neyse de zihin rahatsızsa çok zor
Yesil peri gecesini seneler once ben de okumuşum ama seri oldugunu bilmeden ve kitapla ilgili hicbir sey hatırlamıyorumBen önce yeşil peri gecesini okumuştum ve serinin en sevdiğim kitabı odur. Bence planlı değil öyle gelişmiş gibi
Çok etkilememiş demek ki seni. Ben okuyali da on yıl olmuştur belki. Gayet iyi hatırlıyorum. Tabii birkaç yıl önce Osmani okuyunca da hafızam tazelenmiş olabilirYesil peri gecesini seneler once ben de okumuşum ama seri oldugunu bilmeden ve kitapla ilgili hicbir sey hatırlamıyorum
Beni de şüpheye düşürdü adamBünyamin ne öyleSizce haklı mı şüphelerin de
Haklı olabilir bence tamamen boş bir kıskançlık durumu değil sanki.Bünyamin ne öyleSizce haklı mı şüphelerin de
Sevgisiz yapılan bir evlilik daha. Sırf evlilik olsun uygun aday diye evlenince bir yerde duruyor gitmiyor. Nasıl hevesle başlanan bir evliliğin adım adım çöküşünü çok iyi anlatmış.Bünyamin ne öyleSizce haklı mı şüphelerin de
Beni de şüpheye düşürdü adam
Beni deHaklı olabilir bence tamamen boş bir kıskançlık durumu değil sanki.
Kesinlikle .Sevgisiz yapılan bir evlilik daha. Sırf evlilik olsun uygun aday diye evlenince bir yerde duruyor gitmiyor. Nasıl hevesle başlanan bir evliliğin adım adım çöküşünü çok iyi anlatmış.
Paranoya mı gerçek mi tamamen okuyucuya bırakmış ucu açık yani
Bence her iksi de duruma uygun
Kapak kızını okumamıştım . Birde birşey soracağım yorumlananlar sayfa üstünde yazışarak oluyordu diye biliyordum.yaniliyor muyum herhangi bir Google mert ,zoom gibi uzaktan bağlantıya geçildi mi?
Girlevik Şelalesi - Erzincan
Girlevik Şelalesi, Erzincan şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede, Çağlayan Bucağı, Girlevik Köyü'nde bulunmaktadır. Şelale; doğal güzellikleri, bitki örtüsü, ağaçları, serin havası ve dinlenme yerleriyle Erzincan' ın en çok tercih edilen mesire yeridir. Yüksekliği yaklaşık 30 metre olan, üç katlı birçok koldan akan Girlevik Şelalesi'ne, yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl daha da artmaktadır. Özellikle bahar aylarında açan papatyalar, rengarenk küpe çiçekleri ve daha birçok farklı bitki türü görsel bir şölen sunmaktadır.
Şelaleyi ziyarete gelen misafirler, iğde ağaçlarının gölgesinden piknik yapmakta ve serinlemektedir. Kış aylarında hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, Girlevik Şelalesi'nin donmasına neden olmaktadır. Şelalenin bu hali, oldukça ilgi çekicidir. Donmayla birlikte oluşan buz sarkıtları, buz tırmanıcılığı sporu için elverişli bir ortam sağlamaktadır. Kış aylarında bu spora gönül verenler, donmuş şelalede gösteri yapmaktadır.
Günaydınlar
Bu akşam saat 21.00'da yeterli katılım olursa Kapak Kızı yorumlaması olacaktır. Katılacak olanlar kimler
@Eleadora
@Life light
@Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
@Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
@bir civciv annesi
@Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@hande_buse
@koza16
@zumruduanka_90
Zaten onun cesareti hepsinin hayatını sorgulamaya itmedi mi?Şebnem'i Şebnem yapan, sıradan bir kapak kızı olmasının ötesine geçiren şey hayata kafa tutan tavrı. Farklı bir özgüven var Şebnem'de. Kendini de dünyayı da yakabilecek bir cesaret. Diğerlerini hayran bırakan kendileri hakkında düşünmeye sevk eden durum da bu.
Bence değil. Karısının günahını alıyor gibi geldi bana.Bünyamin ne öyleSizce haklı mı şüphelerin de
Ayfer Tunç'un Aziz Bey Hadisesi kitabını okumuştum ben ilk tavsiye ederim.Ayfer Tunç'un okuduğum ilk kitabıydı. Yeni bir okumaya başlamadan önce yazarları ve eserlerini araştırırım mutlaka. Bir cümle bile olsa ön bilgi edinmeden okumam. Kitaba ve yazara kesinlikle önyargım yok fakat kitaba başlamak çok zordu. Sayfaların, olayların ilerlememesi beni çok sıktı ilk başlarda. Yaklaşık 50-60 sayfa böyle geçti. Daha önce kitabı birkaç kere okumayı denemiş ama olay örgüsü beni içine çekmeyince beş on sayfa okuyup bırakmıştım. Okumamı PDF formatında yaptım. Böyle hissetmemin sebebi belki bu da olabilir. Öncelikle yazarın diline değinmek istersem; (diğer kitaplarını okumadım çok sığ bir yorum olacak bu yüzden) aceleci bir anlatımı yok ama bazı yerlerde beni çok sıktı. (Özellikle giriş kısımları) Gereksiz detaylar ve tasvirler varmış hissine kapıldım, çünkü karakterlere bağlanamadım. Ersin, Selda ve Bünyamin'in yanında diğer karakterler asıl olay örgüsünden uzaktaydı. (Hatta bir ara isimleri unuttum, zihnimde yerlerine oturtamadım) Bünyamin ve Şebnem'in arasındaki düşünsel bağ çok yüzeyseldi, içselleştirilebilecek bir taraf bulamadım. Üçüncü bir kişinin etkisi olsun diye varmış gibiydi.
Ersin ve Selda'nın vagonda aynı masaya oturmasıyla kitap benim için bitti gibiydi. Sonu çok öngörülebilirdi çünkü. O kısımları okurken tipik bir Türk filmi izliyormuşum gibi oldum.
Bunun yanında ahlak, aile ilişkileri, toplumsal normlar çok güzel işlenmişti. Yazarın çok iyi bir gözlemci olduğu belli. Karakterlerin kendi içindeki hesaplaşmaları çok netti, okurken bu kısımlardan keyif aldım.
Devam kitapları olarak Yeşil Peri Gecesi ve Osman geliyor. Yeşil Peri Gecesi'nin Kapak Kızı'na göre çok daha keyifli olduğunu belirten okuyucular var ama şu an devam etme konusunda pek olumlu değilim. Okuma tarzıma uyup uymadığından emin olmak için ilerleyen zamanlarda birkaç tane daha Ayfer Tunç kitabı okuyacağım mutlaka.
Başta Calcifer ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sayenizde yeni bir yazarla tanışmış oldum.
Doktor demiş ya ama olmaz çocuğun diye o tarafı söyledikçe bir acaba dedirtiyorBence değil. Karısının günahını alıyor gibi geldi bana.
Evet ama kitap biraz Türk filmi havasında olduğundan belki dedim hani Allahın kerameti doktor yanılır filanDoktor demiş ya ama olmaz çocuğun diye o tarafı söyledikçe bir acaba dedirtiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?