Evet en büyük özelliği öğretici olmasıydıDikkat spoiler içerir
İstanbul Üniversitesi'nde çalışan Maya Duran'ın, Amerika'dan gelen misafiri Profesör Maximilian Wagner ile tanışmasıyla beraber sıradan hayatı birden değişiyor. Nazi zulmünden, Struma gemisinden, Mavi alaydan, Türkiye'ye sığınan bilim insanlarından, Profesörden ve Nadia'dan bihaberken, tüm bunların acı dolu tarihinin içinde kayboluyor. Maximilian safkan Almandı, Nadia ise yahudiydi. Hitler'in ırkçı politikası sebebiyle Romanya'ya sürgün edilen Nadia Köstence Limanı'ndan Filistin'e özgürlük için haraket eden Struma'nın içindeki 769 kişiden biriydi. Maximilian büyük umutlarla Struma gemisinden Nadia'yı kurtarmayı beklerken, gözlerinin önünde geminin patlamasıyla onu acı bir şekilde kaybetmişti. 60 yıl sonra Türkiye'ye gelmişti, Nadia'yı kaybettiği yerde Serenade Für Nadia'yı çalarak son vedasını yaptı. Kısa bir süre sonra Amerika'ya dönüp hayatını kaybetti.
Kitabı okurken müthiş bir haz duydum. Bilmediğim o kadar çok şey vardı ki, araştırmak ve yeni şeyler öğrenmek çok keyifliydi.
Bulunabilirdi daha doğrusu bulunmalıydı. Filistine gidebilirlerdi türkiye ye inebilirlerdi romanyaya geri dönebilirlerdi
Kesinlikle. Birde kendi topraklarımızda olanlardan da hiç haberimiz yoktu resmen üstü örtülmüş gibi değil miBeni en çok etkileyen devletlerin güç elde etme uğruna insan kıyımı. Milleti, dini, ırkı bahane edip kolaylıkla katliam yapması.
Evet Türkiye tarafsız kaldı sözde, bütün ülkelerin buna gücü varken hepsi kendi kabuğuna çekildi.Bulunabilirdi daha doğrusu bulunmalıydı. Filistine gidebilirlerdi türkiye ye inebilirlerdi romanyaya geri dönebilirlerditamamen insanlık dramı. Rusların kasıtlı patlattığını düşünüyorum
Evet.. Hiç masum gelmiyor artık bana devletler.Kesinlikle. Birde kendi topraklarımızda olanlardan da hiç haberimiz yoktu resmen üstü örtülmüş gibi değil mi
Mavi alay ı da ben bu kitapta duyup araştırdımKesinlikle bulunmalı idi ,çok acı çok .Sadece o gemide kiler değil kirimlilarin hikayesinde çok üzücü idi
Hele bir iş adamının ortaklarını kurtarabilir olurken diğerleri için hicbirsey yapılamaması çok zoruma gittiEvet Türkiye tarafsız kaldı sözde, bütün ülkelerin buna gücü varken hepsi kendi kabuğuna çekildi.
Tarih böyle olaylarla dolu kıyıda bir kamp kurulabilirdi mesela o kadar insanı ölüme terk etmek çok acıydı..
Zaten sonra patlatıldıgi ortaya çıkmıştı
Kesinlikle her ölümün katliamın asıl sebebi aynı devletler ve onların savaşları..Beni en çok etkileyen devletlerin güç elde etme uğruna insan kıyımı. Milleti, dini, ırkı bahane edip kolaylıkla katliam yapması.
Evet evetKesinlikle bulunmalı idi ,çok acı çok .Sadece o gemide kiler değil kirimlilarin hikayesinde çok üzücü idi
Evet bende aynı şekildeMavi alay ı da ben bu kitapta duyup araştırdım
Eğer vicdan dediğimiz şey o an hasıl olsaydı bulunacak çok çözümler vardı. Ama yine ben neden yapayım, o yapsın egosu birüsürü insanı hayattan kopardı
Hiç bir devlet masum değilmiş gerçektenEvet Türkiye tarafsız kaldı sözde, bütün ülkelerin buna gücü varken hepsi kendi kabuğuna çekildi.
Tarih böyle olaylarla dolu kıyıda bir kamp kurulabilirdi mesela o kadar insanı ölüme terk etmek çok acıydı..
Zaten sonra patlatıldıgi ortaya çıkmıştı
Araştırma yaparken şöyle bir söze denk geldim tamam yahudi idiler ama onlarda insan değil miydiEğer vicdan dediğimiz şey o an hasıl olsaydı bulunacak çok çözümler vardı. Ama yine ben neden yapayım, o yapsın egosu birüsürü insanı hayattan kopardı
Bende bilmiyordumMavi alay ı da ben bu kitapta duyup araştırdım
Kesinlikle.. insan canı ne kadar da değersiz..Eğer vicdan dediğimiz şey o an hasıl olsaydı bulunacak çok çözümler vardı. Ama yine ben neden yapayım, o yapsın egosu birüsürü insanı hayattan kopardı
Kesinlikle Maxi çok güzel özetliyordu 'her iktidar öldürür'Hiç bir devlet masum değilmiş gerçekten
Ben insanın dili dini ırkı olduğunu düşünmüyorum insan insandır. Bu şekilde bakamadığımız için toplumlar yozlaşmıyor mu zatenAraştırma yaparken şöyle bir söze denk geldim tamam yahudi idiler ama onlarda insan değil miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?