Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dikkat spoiler içerir

İstanbul Üniversitesi'nde çalışan Maya Duran'ın, Amerika'dan gelen misafiri Profesör Maximilian Wagner ile tanışmasıyla beraber sıradan hayatı birden değişiyor. Nazi zulmünden, Struma gemisinden, Mavi alaydan, Türkiye'ye sığınan bilim insanlarından, Profesörden ve Nadia'dan bihaberken, tüm bunların acı dolu tarihinin içinde kayboluyor. Maximilian safkan Almandı, Nadia ise yahudiydi. Hitler'in ırkçı politikası sebebiyle Romanya'ya sürgün edilen Nadia Köstence Limanı'ndan Filistin'e özgürlük için haraket eden Struma'nın içindeki 769 kişiden biriydi. Maximilian büyük umutlarla Struma gemisinden Nadia'yı kurtarmayı beklerken, gözlerinin önünde geminin patlamasıyla onu acı bir şekilde kaybetmişti. 60 yıl sonra Türkiye'ye gelmişti, Nadia'yı kaybettiği yerde Serenade Für Nadia'yı çalarak son vedasını yaptı. Kısa bir süre sonra Amerika'ya dönüp hayatını kaybetti.

Kitabı okurken müthiş bir haz duydum. Bilmediğim o kadar çok şey vardı ki, araştırmak ve yeni şeyler öğrenmek çok keyifliydi.

Evet en büyük özelliği öğretici olmasıydı

O zaman C Calcifer usulü soruyla giriş yapalım..

Sizce başka bir kurtuluş olamaz mıydı ?
Yani onca insan feda edilmeden bir çözüm yolu bulunamaz mıydı struma için ?
Bulunabilirdi daha doğrusu bulunmalıydı. Filistine gidebilirlerdi türkiye ye inebilirlerdi romanyaya geri dönebilirlerdi tamamen insanlık dramı. Rusların kasıtlı patlattığını düşünüyorum

Serenad iyiki tanismisim dedigim bir kitap oldu gözyaşları içinde bitirdim.
Bitirir bitirmez Struma gemisi hakkında araştırma yaparken buldum kendimi.
Ana kadın karakter Maya çok hoş ,kendi ayakları üstünde durmaya çalışan güzel bir anne ,kadın.Tüm toplum baskılarına sergilediği tavırlar cok yerli yerinde takdire şayandı.
Kitapta verilen tarihi bilgiler muazzam ve bir o kadar da insanlık tarihi adına dram dolu idi.Farkli kadinlarin farklı ülkelerin tutumu ile yaşadığı zorluklar çok üzücü idi.
Ve profesör Maximmillan muazzam bir detay bilgeliği aşkı çok çok etkileyici idi.
Maya ile kurdukları bağ ve çok çok özel ve güzeldi.
Livaneli yi saygı ile alkışlıyorum

Kesinlikle bulunmalı idi ,çok acı çok .Sadece o gemide kiler değil kirimlilarin hikayesinde çok üzücü idi

Bulunabilirdi daha doğrusu bulunmalıydı. Filistine gidebilirlerdi türkiye ye inebilirlerdi romanyaya geri dönebilirlerdi tamamen insanlık dramı. Rusların kasıtlı patlattığını düşünüyorum
Evet Türkiye tarafsız kaldı sözde, bütün ülkelerin buna gücü varken hepsi kendi kabuğuna çekildi.
Tarih böyle olaylarla dolu kıyıda bir kamp kurulabilirdi mesela o kadar insanı ölüme terk etmek çok acıydı..
Zaten sonra patlatıldıgi ortaya çıkmıştı

Hele bir iş adamının ortaklarını kurtarabilir olurken diğerleri için hicbirsey yapılamaması çok zoruma gitti

Beni en çok etkileyen devletlerin güç elde etme uğruna insan kıyımı. Milleti, dini, ırkı bahane edip kolaylıkla katliam yapması.
Kesinlikle her ölümün katliamın asıl sebebi aynı devletler ve onların savaşları..

Kesinlikle bulunmalı idi ,çok acı çok .Sadece o gemide kiler değil kirimlilarin hikayesinde çok üzücü idi
Evet evet hayretler içerisinde okudum insanoğlunun bu denli acımasızlığı beni bir kez daha dehşete düşürdü

Eğer vicdan dediğimiz şey o an hasıl olsaydı bulunacak çok çözümler vardı. Ama yine ben neden yapayım, o yapsın egosu birüsürü insanı hayattan kopardı

Hiç bir devlet masum değilmiş gerçekten

Eğer vicdan dediğimiz şey o an hasıl olsaydı bulunacak çok çözümler vardı. Ama yine ben neden yapayım, o yapsın egosu birüsürü insanı hayattan kopardı
Araştırma yaparken şöyle bir söze denk geldim tamam yahudi idiler ama onlarda insan değil miydi

Mavi alay ı da ben bu kitapta duyup araştırdım
Bende bilmiyordum
Kesinlikle.. insan canı ne kadar da değersiz..

Hiç bir devlet masum değilmiş gerçekten
Kesinlikle Maxi çok güzel özetliyordu 'her iktidar öldürür'

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…