Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Livaneli nin kitaplarında bu konular hep bir yerde yazar ve birazcık da Türkiye yı fazla eleştirir bu konudaç bu yüzden çekinmiş olabilir. Bunu gibi Orhan Pamuk da yazıyor.

Beni de türkler ermenileri öldürmüş ama ermeniler hiç bişey yapmamış gibi gösterdiği kısım rahatsız etti
Tam demek istediğim bu işte. Sanki bu olayda suç Türkiye'de gibi yazılması hiç hoşuma gitmedi. Vuran füze Rusya'nın dı

Livaneli nin kitaplarında bu konular hep bir yerde yazar ve birazcık da Türkiye yı fazla eleştirir bu konudaç bu yüzden çekinmiş olabilir. Bunu gibi Orhan Pamuk da yazıyor.
Evet siyasi yönünü de her kitapta belli ediyor zaten.

Ben milliyetçi bir insanım kendi ülkemin bu tutumunu nasıl yazacağım demiş..

Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Gerçekten öyle bi algıya sebep olmuş
Yani kaç tane ülke var neden tek Türkiye. Belki de yazar Türk olduğu için içnden geçenleri yazıyor
Bak hiç kimsenin umurunda değil bu insanlar. Bari sen yapma kurtar o insanları diye içinden gelenleri yazmıştır

Iyi aksamlar herkese. Ben serenadi okuyali cok uzun zaman oldu, ayrintilari cok hatirlayamasam da asil olaylari hatirliyorum. Gozyaslariyla bitirmistim. Nasil ki daha bir hafta once Son Cüret'i okurken gozyaslarimi tutamadiysam bu kitapta da ayni seyleri hissetmistim. Olenler, zulum gorenler, ezilenler hangi irka, dine, mezhebe mensup olursa olsun, insan eger insan kalacaksa vicdaninin sesini dinlemeli. Su an bu adaletsiz dunyanin bu halde olmasinin sebebi vicdandan yoksun varliklar (insan diyemiyorum malesef) tarafından yonetiliyor olmasi. Tıpkı orada bir gemi dolusu insani katlettikleri gibi yuzyillardir cikarlarina ters dusen her durumda gozlerini kirpmadan onlerine geleni kiyima ugratmis ve bunu yasarken bir an bile tereddute dusmemisler. Serenadi okurken icimden hep bunu nasil yapabilmisler diye gecirmistim, cok iyi hatırlıyorum. Kendi milletime yapilanlarla o insanlara yapilanlar bende ayni huznu, ofkeyi ve aciyi uyandirdi. Cunku zulum gorenler sadece insandi. Beni bu tarihi utanclar konusunda en cok sinirlendiren sey, yapilanlara hep bir kilif bulunmasi ve sonrasinda sucun hep hic de mudahil olmayan taraflara yikilmasi. Nasil ki su an Ermeni soykirimiyla suclaniyorsak o zaman da sorumluluk Turkiyeye birakilmisti. Batılı dediğimiz devletler cikarlarini korumak ve guclerine guc katmak icin hep bizi kullandilar ve kullanmaya da devam ediyorlar. Kitaptan biraz saptigimin farkindayim ama gercekler bambaskayken retorikle kendilerini masum hatta mazlum gostermeleri beni cileden cikariyor. Bu tur olaylara sahit olmaktan igreniyorum artik, insanligimdan utaniyorum, umudumu kaybediyorum. Keske bunlar yasanmasaymis ve biz bu kitaplari okumasaymisiz.

Olabilir türk olduğu için öz eleştirisi kendi ülkesine aitti belkide. Birde şu Türkiyede yasak olan ama Almanya da gösterilen dizi kısmına çok şaşırdım

Demek ki sadece ben hissetmemişim yalnız olmadığıma çok sevindim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…