Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dönemin başbakanı Refik Saydam facianın ardından şu açıklamayı yapmış: "Türkiye başkaları tarafından arzu edilmeyen insanlar için vatan hizmeti göremez. Bizim tuttuğumuz yol budur. Kendilerini bu sebepten İstanbul'da alıkoyamadık." Şu satırları okurken ben utandım.

"İnsanların kendi milletini veya kendi inancını diğerlerinden daha üstün görmesi, ne korkunç olaylara, ne büyük acılara neden oluyordu bu dünyada!"

Ben insanın dili dini ırkı olduğunu düşünmüyorum insan insandır. Bu şekilde bakamadığımız için toplumlar yozlaşmıyor mu zaten
Kesinlikle bende bu fikirdeyim insana sadece bu şekilde yaklasabilsek dünya çok daha yaşanılası bir yer olurdu

Bunu ben zaman zaman çok düşünürüm. Belki de Türkiye atılım yapacaktı herşeyde, öncü olacaktı. Ama şuan

Bir şeylerin farklı olacağına kesinlikle inanıyorum.

Din, dil, ırk ayrımı her çağda çok acı sonuçlar doğuruyor..
Yenemiyoruz bunu insanlık olarak ne yazık ki.

Siyaset her dönemde kirli olmuştur. O gemidekileri kabul ederek belki de Almanya ile kafa kafaya gelecekti bunu göze alamamış olabilir. Çok değişik bağlantıları var bu işin. Devletler in bir gemi insan ölmüş çok da önemli değil.

Ahh... İnsan olmak değer görmeye yetmiyordu çünkü..

Albert Einstein'ın Türkiye'ye gelip bilimsel çalışmalar yapmak istemesi ve İsmet İnönü'nün onu reddetmesi de ayrı bir olay zaten. Gelseydi ne güzel katkılarda bulunurdu kim bilir :/

Bunu ben zaman zaman çok düşünürüm. Belki de Türkiye atılım yapacaktı herşeyde, öncü olacaktı. Ama şuan
kesinlikle. Keşke çalışma ortamları olsaydı
Ne zaman masum du ki?
İnsan olan hiç bir yerde masumluk yok maalesef

Bir şeylerin farklı olacağına kesinlikle inanıyorum.

Din, dil, ırk ayrımı her çağda çok acı sonuçlar doğuruyor..
Yenemiyoruz bunu insanlık olarak ne yazık ki.
Yine insanlarım ego ve çıkar çatışması. Safkan ırk mı olur ya bir ırk nasıl saf kalabilir ki

Yahudiler o zaman ne kadar acılar çekmişler ırkçılığa maruz kalmışlar günümüze bakarsak güç dengeleri değişmiş durumda. Siyaseti oldum olası sevmem. Kitapta beni rahatsız eden tek şey bu durumdan sadece Türkiye sorumşuymuş gibi bakılması. tamam Türkiye topraklarında ama onu vuran füze de Rusya ya ait. Diyalog yoluyla halledilebilirdi

Sırf farklı ırktan diye eşinden ayrı kalmak sevdiğinden koparılmak ne büyük acı hele kivgözğnün önünde onun yok olduğunu görmek yıkar insanı
Binlerce insan bir anda yok oluyor çok çok acı .
Hele karısını nasıl bekliyor ne mücadeler veriyor tam.oldu.olacak derken.

Acaba günümüzde olsaydı sonuçlar daha farklı olur muydu ?
Sanki şu an gövde gösterisi ağır basardı gibime geliyor.

Belli bir yere gelene kadar sanki Türkiye patlatmış gibi algılanıyor sonra ortaya çıkıyor.
Livaneli de yazmadan önce bundan biraz çekinmiş sanıyorum bir röportajinda okumuştum.

Beni de türkler ermenileri öldürmüş ama ermeniler hiç bişey yapmamış gibi gösterdiği kısım rahatsız etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…