Dönemin başbakanı Refik Saydam facianın ardından şu açıklamayı yapmış: "Türkiye başkaları tarafından arzu edilmeyen insanlar için vatan hizmeti göremez. Bizim tuttuğumuz yol budur. Kendilerini bu sebepten İstanbul'da alıkoyamadık." Şu satırları okurken ben utandım.Evet Türkiye tarafsız kaldı sözde, bütün ülkelerin buna gücü varken hepsi kendi kabuğuna çekildi.
Tarih böyle olaylarla dolu kıyıda bir kamp kurulabilirdi mesela o kadar insanı ölüme terk etmek çok acıydı..
Zaten sonra patlatıldıgi ortaya çıkmıştı
Kesinlikle bende bu fikirdeyim insana sadece bu şekilde yaklasabilsek dünya çok daha yaşanılası bir yer olurduBen insanın dili dini ırkı olduğunu düşünmüyorum insan insandır. Bu şekilde bakamadığımız için toplumlar yozlaşmıyor mu zaten
Bunu ben zaman zaman çok düşünürüm. Belki de Türkiye atılım yapacaktı herşeyde, öncü olacaktı. Ama şuanKitabı okurken acaba dedim bu bilim adamlarına gerçekten çalışacakları ortam hazırlansaydı o teknolojimiz donanımımız olsaydı bu insanlar bir kaç sene sonra abd ye göç etmeseydi biz mi şu an dünyanın 1 nunarası olurduk
Ne zaman masum du ki?Evet.. Hiç masum gelmiyor artık bana devletler.
Bir şeylerin farklı olacağına kesinlikle inanıyorum.Kitabı okurken acaba dedim bu bilim adamlarına gerçekten çalışacakları ortam hazırlansaydı o teknolojimiz donanımımız olsaydı bu insanlar bir kaç sene sonra abd ye göç etmeseydi biz mi şu an dünyanın 1 nunarası olurduk
Din, dil, ırk ayrımı her çağda çok acı sonuçlar doğuruyor..Din ayrımı yapmaktan, insan kıymetini unutmuşuz malesef... Ötekileştirmekten, dışlamaktan öyle bir nefret barındırmışız ki içimizde kalbimiz körleşmiş..
Halbuki yahudi de olsa hristiyan da olsa insan ya insan...
Ahh... İnsan olmak değer görmeye yetmiyordu çünkü..Dönemin başbakanı Refik Saydam facianın ardından şu açıklamayı yapmış: "Türkiye başkaları tarafından arzu edilmeyen insanlar için vatan hizmeti göremez. Bizim tuttuğumuz yol budur. Kendilerini bu sebepten İstanbul'da alıkoyamadık." Şu satırları okurken ben utandım.
"İnsanların kendi milletini veya kendi inancını diğerlerinden daha üstün görmesi, ne korkunç olaylara, ne büyük acılara neden oluyordu bu dünyada!"
Albert Einstein'ın Türkiye'ye gelip bilimsel çalışmalar yapmak istemesi ve İsmet İnönü'nün onu reddetmesi de ayrı bir olay zaten. Gelseydi ne güzel katkılarda bulunurdu kim bilir :/Kitabı okurken acaba dedim bu bilim adamlarına gerçekten çalışacakları ortam hazırlansaydı o teknolojimiz donanımımız olsaydı bu insanlar bir kaç sene sonra abd ye göç etmeseydi biz mi şu an dünyanın 1 nunarası olurduk
Doğru... Bu kitap daha da anlamama vesile oldu gerçektenNe zaman masum du ki?
kesinlikle. Keşke çalışma ortamları olsaydıBunu ben zaman zaman çok düşünürüm. Belki de Türkiye atılım yapacaktı herşeyde, öncü olacaktı. Ama şuan
İnsan olan hiç bir yerde masumluk yok maalesefNe zaman masum du ki?
Yine insanlarım ego ve çıkar çatışması. Safkan ırk mı olur ya bir ırk nasıl saf kalabilir kiBir şeylerin farklı olacağına kesinlikle inanıyorum.
Din, dil, ırk ayrımı her çağda çok acı sonuçlar doğuruyor..
Yenemiyoruz bunu insanlık olarak ne yazık ki.
Maaşlarını karşılayamazmışızAlbert Einstein'ın Türkiye'ye gelip bilimsel çalışmalar yapmak istemesi ve İsmet İnönü'nün onu reddetmesi de ayrı bir olay zaten. Gelseydi ne güzel katkılarda bulunurdu kim bilir :/
Binlerce insan bir anda yok oluyor çok çok acıSırf farklı ırktan diye eşinden ayrı kalmak sevdiğinden koparılmak ne büyük acı hele kivgözğnün önünde onun yok olduğunu görmek yıkar insanı
Acaba günümüzde olsaydı sonuçlar daha farklı olur muydu ?Yahudiler o zaman ne kadar acılar çekmişler ırkçılığa maruz kalmışlar günümüze bakarsak güç dengeleri değişmiş durumda. Siyaseti oldum olası sevmem. Kitapta beni rahatsız eden tek şey bu durumdan sadece Türkiye sorumşuymuş gibi bakılması. tamam Türkiye topraklarında ama onu vuran füze de Rusya ya ait. Diyalog yoluyla halledilebilirdi
Beni de türkler ermenileri öldürmüş ama ermeniler hiç bişey yapmamış gibi gösterdiği kısım rahatsız ettiYahudiler o zaman ne kadar acılar çekmişler ırkçılığa maruz kalmışlar günümüze bakarsak güç dengeleri değişmiş durumda. Siyaseti oldum olası sevmem. Kitapta beni rahatsız eden tek şey bu durumdan sadece Türkiye sorumşuymuş gibi bakılması. tamam Türkiye topraklarında ama onu vuran füze de Rusya ya ait. Diyalog yoluyla halledilebilirdi
Profesör Nadia'yı kurtarmaya çalışırken gözlerinin önünde Struma'nın patlamasıEn etkilendiğiniz bölümü hangisi?
Gemide eşini beklemesi, defalarca gidip çabalaması ama kavuşamaması...En etkilendiğiniz bölümü hangisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?