- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.153
- 348
- 28
Günaydın, huzurlu bir gün diliyorum.Eki Görüntüle 3249243
Eki Görüntüle 3249244
Eki Görüntüle 3249245
Eki Görüntüle 3249246
Efes Antik Kenti - İzmir
Dünya Miras Listesi'ne alınan “Efes” Dünya Miras alanı; Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi (Selçuk Kalesi, St. John Bazilikası, İsa Bey Hamamı, İsa Bey Camii, Artemision), Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi olmak üzere dört bileşenden oluşmaktadır.
Antik Dönem'in en önemli merkezlerinden biri olan Efes, tarih öncesi dönemden başlayarak Helenistik, Roma, Doğu Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemleri boyunca yaklaşık 9000 yıl kesintisiz yerleşim görmüş ve tarihinin tüm aşamalarında çok önemli bir liman kenti ve kültürel ve ticari merkez olmuştur.
Helenistik ve Roma Dönemi'nin üstün kentleşme, mimarlık ve dini tarihine ışık tutan simgeleri barındıran Efes’te farklı dönemlere ait en üstün mimari ve kent planlama örnekleri bulunmaktadır.
MÖ 8. yüzyıla tarihlenen ve Antik Dönem'in yedi harikasından biri olarak ünlenen kült merkezi Artemision, Hz. Meryem’in İsa’nın annesi olarak kabul ve ilan edildiği 431 tarihli Ekümenik Konsülün gerçekleştiği yer olan Meryem Kilisesi, İsa’nın havarilerinden biri olan ve Yahya İncili’ni Efes’te yazan St. John’ın mezarı üzerine inşa edilen Bazilika gibi Erken Hristiyanlık Dönemi'ne şahitlik eden benzersiz eserleri, günümüzde Hristiyanlar tarafından hac mekanı olarak kabul edilen Meryem Ana Evi ve Beylikler Dönemi'nde inşa edilen İslam yapıları ile Efes aynı zamanda dini tarih açısından da bugün hala ayakta olan benzersiz bir birikim sunmaktadır.
Günaydınlar Herkese
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Evet dediğinizi dün akşam başka okuyucular da yorum olarak yazmış. Tarz olarak hep aynı ilerliyor demişler.Sarah jio nun başka kitaplarıni okudum. Evet hızlı ilerliyor ama aynı donguyle bitiyor hepsi geçmiş ve şimdi anlatılıyor ve bı sure sonra yolları kesişiyor.
Kelebek AdasıBugün Böğürtlen Kışı - (Sarah Jio) okumasını bitirdim. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Dili yalın, gereksiz ayrıntı ve betimlemelerden uzaktı. Kitabı akıcı buldum. Olay örgüsü bakımından çok şaşırtıcı bir yanı yoktu (tesadüfler bana çok geldi) ama çok sıradan ve basit de değildi. Farklı zaman dilimlerinde yaşamış iki kadının, iki annenin yollarının kesişmesini anlatan bir kitaptı. Kitabın bazı yerleri beni duygulandırdı, hüzünlendirdi. Yazarın diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Tavsiye ederim.
İyi okumalar diliyorum herkese.İyi geceler.
Çok geçmiş olsunGünaydın herkese.
Ben uzun süredir hiç okuyamadım. Post itler de yalan oldu. Dün bari ortak okumayı yapayım dedim başladım ama aynı . Boğazlarım kötü, hiç yemek yapasım bir şey yiyesim gelmiyor, dışarıdan yiyorum sürekli. Bahar gelecek derken gelemedi bi, hava soğuk ve nemli; bunaltıcı basık bir hava var günlerdir.
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. :) En kısa zamanda okuyacağım.Kelebek Adası
Paris’ten Çiçeklerle
Elveda Haziran
Son Kamelya ,yi okumuştum ben de .Bunları tavsiye edebilirim
Teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun
Ben de yazarın Londra’dan Sevgilerle kitabını okudum geçen ay. Klişe doluydu açıkçası, ama yine de beni duygulandırdı. Akıcı, dili yalın, okuması kolay. Okuduğun kitap hoşuna gittiyse önerebilirim, bu da gidecektir hoşunaBugün Böğürtlen Kışı - (Sarah Jio) okumasını bitirdim. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Dili yalın, gereksiz ayrıntı ve betimlemelerden uzaktı. Kitabı akıcı buldum. Olay örgüsü bakımından çok şaşırtıcı bir yanı yoktu (tesadüfler bana çok geldi) ama çok sıradan ve basit de değildi. Farklı zaman dilimlerinde yaşamış iki kadının, iki annenin yollarının kesişmesini anlatan bir kitaptı. Kitabın bazı yerleri beni duygulandırdı, hüzünlendirdi. Yazarın diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Tavsiye ederim.
İyi okumalar diliyorum herkese.İyi geceler.
İlk gittiğimde günlerce rüyama girmişti Efes:)Eki Görüntüle 3249243
Eki Görüntüle 3249244
Eki Görüntüle 3249245
Eki Görüntüle 3249246
Efes Antik Kenti - İzmir
Dünya Miras Listesi'ne alınan “Efes” Dünya Miras alanı; Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi (Selçuk Kalesi, St. John Bazilikası, İsa Bey Hamamı, İsa Bey Camii, Artemision), Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi olmak üzere dört bileşenden oluşmaktadır.
Antik Dönem'in en önemli merkezlerinden biri olan Efes, tarih öncesi dönemden başlayarak Helenistik, Roma, Doğu Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemleri boyunca yaklaşık 9000 yıl kesintisiz yerleşim görmüş ve tarihinin tüm aşamalarında çok önemli bir liman kenti ve kültürel ve ticari merkez olmuştur.
Helenistik ve Roma Dönemi'nin üstün kentleşme, mimarlık ve dini tarihine ışık tutan simgeleri barındıran Efes’te farklı dönemlere ait en üstün mimari ve kent planlama örnekleri bulunmaktadır.
MÖ 8. yüzyıla tarihlenen ve Antik Dönem'in yedi harikasından biri olarak ünlenen kült merkezi Artemision, Hz. Meryem’in İsa’nın annesi olarak kabul ve ilan edildiği 431 tarihli Ekümenik Konsülün gerçekleştiği yer olan Meryem Kilisesi, İsa’nın havarilerinden biri olan ve Yahya İncili’ni Efes’te yazan St. John’ın mezarı üzerine inşa edilen Bazilika gibi Erken Hristiyanlık Dönemi'ne şahitlik eden benzersiz eserleri, günümüzde Hristiyanlar tarafından hac mekanı olarak kabul edilen Meryem Ana Evi ve Beylikler Dönemi'nde inşa edilen İslam yapıları ile Efes aynı zamanda dini tarih açısından da bugün hala ayakta olan benzersiz bir birikim sunmaktadır.
Günaydınlar Herkese
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Not aldım, çok teşekkür ederim. :) Okumak istediğim kitaplar arasına ekledim.Ben de yazarın Londra’dan Sevgilerle kitabını okudum geçen ay. Klişe doluydu açıkçası, ama yine de beni duygulandırdı. Akıcı, dili yalın, okuması kolay. Okuduğun kitap hoşuna gittiyse önerebilirim, bu da gidecektir hoşuna.
Mart menekşeleri ve agapi de güzelKelebek Adası
Paris’ten Çiçeklerle
Elveda Haziran
Son Kamelya ,yi okumuştum ben de .Bunları tavsiye edebilirim
Günaydın cumamız mübarek olsunEki Görüntüle 3249772
Eki Görüntüle 3249773
Bandırma Gemi Müzesi - Samsun
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir rolü olan Bandırma Gemisi, 1878 yılında Glasgov'da "Trocadero" ismiyle inşa edilmiş ve sorasında Kymi adıyla uzun yıllar yük taşımıştır. 12 Aralık 1891 yılında batan gemi çıkarılarak onarılmış ve aynı yıl içinde yeniden yüzdürülmüştür.
1894 yılında o zamanki Deniz Yolları İşletmesi anlamına gelen İdare-i Mahsusa'ya nakledilen gemi bu tarihten itibaren "Panderma" adıyla Osmanlı denizlerinde yük ve yolcu taşımaya başlamıştır. 28 Ekim 1910 tarihinde İdare-i Mahsusa adı "Osmanlı Seyrüsefain İdaresi" (Osmanlı Denizcilik İşletmesi) olunca geminin adı "Bandırma" olarak değiştirilmiş ve posta vapuru haline getirilmiştir.
19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun'a getirdikten sonra yine posta hizmetlerine devam etmiş ve 1924 yılında "Türkiye Seyrüsefain İdaresi" tarafından hizmet dışı bırakılmıştır. 1925 yılında İlhami Söke'ye satılan gemi aynı şahıs tarafından 4 ay içinde Haliç'te sökülmüştür. Geminin orijinal çizimleri referans alınarak yeniden yapılmış ve 07 Şubat 2005 tarihinde Bandırma Vapuru'nun kullanım hakkı ve işletmesini devralan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline dönüştürülerek 19 Mayıs 2006 tarihinde ziyarete açılmıştır.
Günaydınlar
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun
Cumamız Mübarek Olsun
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Bütün tuşlara bastım
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?