Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, iyi akşamlar.
Vampir Carmilla - Sheridan Le Fanu okumasını dün bitirdim. 1872 de yazılan bir vampir romanı, içinde kadın vampir geçen ilk öykü olma özelliğini taşıyor. Bu kitabı okuyup araştırana kadar ilk vampir öyküsünün Drakula olduğunu biliyordum fakat Carmilla, Drakula'dan yaklaşık 25 yıl önce yazılan bir eser. Dönemin sosyal, siyasal veya toplumsal olaylarına ilişkin bir bilgi veya ipucuna rastlayamadım. Bu açıdan değerlendirecek olursam biraz yüzeysel bir roman diyebilirim. En önemli yanı bence vampir algısının net olarak çizilmesi.
Okuduğum kitap 254 sayfaydı. Vampir Carmilla öyküsü kitabın yarısını oluştururken, kalan yarısı ise kısa kısa korku hikayelerinden oluşuyordu. Burada dönemin korku unsurları- bütün hikayelerde ruhlar, hayaletler vardı- çok belirgindi.

Drakula'yı ortaokul yıllarımda okumuştum. Aklımda tek kalan, köken olarak daha belirgin bir vampirin olması ve vampirizm hatlarının belirgin çizilmesiydi. Carmilla (hatta Drakula da diyebirim) modern edebiyatın Edward ve Bella sı değil; edebi açıdan zevk alır mısınız bilmem ama vampir edebiyatı açısından önemli bir eser. Okumanızı tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…