- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Ben sevdim çok iyi de gidiyor. Okuma fırsatı bulamıyorum sadece. Kitabı okumaya başlayınca 100 sayfa gidiyorSelam kızlarherkese iyi pazarlar.
Bugünkü hedefimi de okudum çok şükürMo Yan’ın kitabını sevmediniz mi ya? Beni çok içine çekti. 784. Sayfadayım. Karakterler biraz fazla ve isimler alışık olmadığımız isimler o biraz zorluyor beni ama onun dışında sevdim ben
Selam kızlarherkese iyi pazarlar.
Bugünkü hedefimi de okudum çok şükürMo Yan’ın kitabını sevmediniz mi ya? Beni çok içine çekti. 784. Sayfadayım. Karakterler biraz fazla ve isimler alışık olmadığımız isimler o biraz zorluyor beni ama onun dışında sevdim ben
Önce zorlandım bende isimlerden dolayı ama şimdilik iyi gidiyorBen sevdim çok iyi de gidiyor. Okuma fırsatı bulamıyorum sadece. Kitabı okumaya başlayınca 100 sayfa gidiyor
çakimi uyutabilirsem ben de başlayacağımBugün eve 5gibi geldim yemek yedik çocukları uyuttum. Kitap okumaya başladım direk çok iyi geldi
Benimkiler yol yorgunu olunca uyudular hemen. Benimde işime geldiçakimi uyutabilirsem ben de başlayacağım
benimkinin yorulması için taş taşıması lazım bütün günBenimkiler yol yorgunu olunca uyudular hemen. Benimde işime geldi
yok daha memelerSizin memeli kitabın yazarı, ödül konuşmasını chatgpt'ye yazdırmış
Onun gibi bişe oldu zaten. 2saat yol sürdü gelirken köye uğradık kayınvalidem, orda çamurla oynadılar 2saatten fazla akşam da eve döndük ödev falan derken yoruldularbenimkinin yorulması için taş taşıması lazım bütün gün
Günaydın güzel bir hafta olsun hepimizeEki Görüntüle 3250829
Eki Görüntüle 3250830
Büyük Katedral / Fethiye Cami - Kars
Yazıtlara ve tarihçilere göre kilisenin temelleri Bagratlı Kralı II. Sembat tarafından M.S. 990 yılında atılmış ancak Kral Sembat öldükten sonra kilise eşi kraliçe Katranide tarafından 1001 yılında bitirilmiştir. Kilisenin mimarı aynı yüzyılda İstanbul Ayasofya Kilisesinin tamiratını yapan TİRİDAT ustadır. Kilisenin planı haç şeklinde olup ortadaki alan kemerleri taşıyan dayanıklı sütunlar ile sınırlandırılmıştır. Yarım daire şeklindeki apsis kilisenin diğer kısımlarından yüksek olup, heykel oyukları ile süslenmiştir. Apsisteki bu süsleme biçimi 11'inci yüzyıl kilise mimarisinin tipik bir örneğidir. Bazilikal haç planlı binanın üç giriş kapısı mevcut olup bu kapılardan batıdaki halk kapısı, kuzeydeki patrik kapısı, güneydeki de kral kapısıdır. Kilise kemerli dar ve yüksek pencereler ile aydınlatılmıştır. Kilisenin cephe duvarları kemerlerle bölünmüş olup bu kemerler sütunlarla birleştirilmiştir. Kilisenin apsis bölümünde iç mekandaki fresklerin 13'üncü yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Kırmızı renkli tüf taşından inşa edilen katedral, basamaklı bir zemin üzerine kurulmuş olup kubbesi ve çan kulesi kuzey cephesindeki duvarın bir kısmı ile birlikte yıkılmıştır. Katedral 1064 yılında Sultan Alparslan’ın Ani’yı feth etmesinden sonra camiye çevrilmiş ve ilk fetih namazı kılınmıştır. Bu sebeple büyük katedrale Fethiye Cami’de denilmektedir.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?