Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi akşamlar Doğunun Limanlarını okuyorum. Kitap baya akıcı beğendim

Aaa bende

okuyacagim... Elimdeki Pandoranin kutusu biter bitmez ona mi başlasam.cunku benimde okuma hızım.istegim yok sürükleyici kitaplar gerekli
Bence başla. Murakami'nin daha önce iki kitabını daha okumuştum. Elimden bırakamıyorum. Şu an sürekli zaman yaratmaya çalışıyorum okumak için.

Filmi de çok güzeldir Robin Williams'in

Harran Ören Yeri - Şanlıurfa​

Harran Ören Yeri Tevrat'ta Hârân olarak geçen yerin olduğu söylenir. İslam tarihçileri kentin kuruluşunu Nuh Peygamberin torunlarından Kaynana veya İbrahim Peygamberin kardeşi Aran'a (Haran) bağlarlar.
13. yüzyıl tarihçilerinden İbn Şeddad, Hz. İbrahim'in Filistin'e gitmeden önce bu şehirde oturduğunu yazmaktadır. Bu nedenle Harran'a Hz. İbrahim'in kenti de denildiğini, Harran'da İbrahim Peygamberin evinin, adını taşıyan bir mescidin, onun otururken yaslandığı bir taşın varolduğunu söylemektedir.
Harran tarihiyle ilgili en doğru bilgiler arkeolojik kazılardan elde edilen buluntulara dayanmaktadır. Harran adına ilk defa, Kültepe ve Mari'de bulunan M.Ö. II. bin başlarına ait çivi yazılı tabletlerde "Har- ra - na " veya "Ha- ra - na " şeklinde rastlanılmaktadır. Kuzey Suriye'de bulunan Ebla tabletlerinde ise Harran'dan "Ha- ra - na " olarak bahsedilmektedir.
MÖ II. binin ortalarına ait Hitit Tabletlerinde, Hitit'lerle Mitanni'ler arasında yapılan bir anlaşmaya Harran'daki Ay Tanrısının (Sin) ve Güneş Tanrısının şahit tutulduğu belirtilmektedir.
Harran, Kuzey Mezopotamya'dan gelerek batı ve kuzeybatıya bağlanan önemli ticaret yollarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı Harran, Anadolu ile sıkı ticaret ilişkileri bulunan Asurlu tüccarların da önemli uğrak yerlerinden biri idi. Anadolu'dan Mezopotamya'ya Mezopotamya'dan da Anadolu'ya olan ticaret binlerce yıl Harran üzerinden yapılmıştır. Bu da burada zengin ve köklü bir kültür birikiminin oluşmasına neden olmuştur.
Harran; Ay, Güneş ve gezegenlerin kutsal sayıldığı eski Mezopotamya putperestliğinin (Sabiizm) önemli merkezi olması yönüyle ünlü idi. Bu nedenledir ki Harran'da Astronomi ilmi çok ilerlemiştir. Urfa'nın Hıristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri haline gelmesine karşılık, Asur, Babil ve Hitit devirlerinden beri Harran'da süre gelen Sabiizm varlığını MS 11. yüzyıla kadar sürdürebilmiştir.

Dünyadaki üç büyük felsefe ekolünden birisi "Harran Ekolü"dür. Bugün Cüllab ve Deysan ırmakları kurumuş olduğundan, Harran sudan ve yeşilden mahrum bir ovanın ortasında 5000 yıllık tarihi ile ayakta durmaktadır. Tipik evleri, höyüğü, kalesi, şehir surları ve çeşitli mimari kalıntıları, geceleyin gök yüzünde pırıl pırıl yıldızları ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Atatürk Barajı ve Urfa Tünelleri vasıtasıyla Harran Ovasına akıtılacak olan Fırat Nehri, Harran'ı tarihteki yeşil ve verimli günlerine kavuşturacaktır.

Günaydınlar Kitap Kurtları

Listeleri yapıyorum. aktif olmayanları listeden çıkarıyorum bilginize

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90

HAZİRAN AYI OKUMA LİSTESİ

Eksik ya da yanlış olan varsa bildirsin lütfen

Okuma yapmayanlar da bildirim sayfasına yazarsa gözümden kaçmaz. Listeleri o sayfaya bakarak yapıyorum

C Calcifer 2 - 858 Syf.
Eleadora 1 - 264 Syf.

Life light 3 - 1925 Syf.
C Capanin Gururu Teyom ??
Levaiz 2 - 884 Syf.
Mrsay 2 - 1090 Syf.
Natsume ???
U UcanSupurge 0
Kukrim 4 - 1288 Syf.
Irmak000 5 - 1802 Syf.
K Kitapkontesi 4 - 1566 Syf.
Disipline Girmis BirKadin 3 - 1202 Syf.
Bonus 3 - 498 Syf.
yet07 ??
Keira- 2 - 973 Syf.
Arrietty_ ???
O Orangegreysky 2 - 803 Syf.
HAbibte mazeretli
fesang ??
L LADY VEGA Listeden çıkarıldı. Gelince eklenecek.
nemesis ??
mimesis 4 - 887 Syf.
sudem34 1 - 224 Syf.
bir civciv annesi 4 - 2065 Syf.
A Atalanteda 5 - 2382 Syf.
M MrsDelfino 0
E Etkili Eleman 2 - 865 Syf.
Homer Simpson 3 - 842 Syf. ( toplamını yazmayı unutmuşsun)
Istenmeyentuyy 4 - 2273 Syf.
kgokce 3 - 1413 Syf.
Less-is-More 3 - 768 Syf
X xnobodyx Listeden çıkarıldı. Gelince eklenecek.
hande_buse ???
koza16 1 - 304 Syf. ( sayfa sayısını yazmayı unutmuşsun)
Z zumruduanka_90 ??

Kirmizi krizantem 2 - 315 Syf.

Mayıs
1- Koleksiyoncu - John Fowles / 271 syf.
2- Arayışlar - Salome / 64 syf.
Toplam: 335 syf.

Haziran
1- Kodes - Alain Guyard / 264 syf.

Toplam: 3 kitap, 599 sayfa.
Not: Mayıs ayında bildirim yapmadım.

Mayıs diye bildirdiklerimi de dahil eder misin calci, Mayıs ayına bildirimi kaçırdığım için oraya eklenmedi.

Günaydın

Bence başla. Murakami'nin daha önce iki kitabını daha okumuştum. Elimden bırakamıyorum. Şu an sürekli zaman yaratmaya çalışıyorum okumak için.
Bugün başlıyorum o halde.... Yoksa okuma isteğimde yayılıp yatmaktan çok az geliyor.
Murakami ninn okumuş olacağım 2.kitabi olacak bakalım.cok teşekkür ederim teşvik için.

Herkese mutlu sağlıklı günler dilerim

Harran a bir ben gidemedim
Bütçem olsa GAP turu yaparım.yada çocuk buyusuun evde bırakıp ben giderim yalnız. Cidden Mardin Urfa Antep Diyarbakır gitmeyi çok istediğim iller..hem tarihi hem gastronomi hemde dinler tarihi açısindan bir çok zenginlikleri barındırıyor. Gidenlere slm.olsun..

Benim ki doğru canım eline sağlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…