Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar kizlar, Yeşil Peri Gecesini bitirdim sonunda. anne baba kızın ilişki beni cok dusundurdu belki anne oldugum icin bu kadar uzuldum. Sonu beni benden aldi. Kitap güzel ama ben vakit ayiramadim.aklim Osman da ama Ayfer Tunc a kisa bir ara vermek istiyorum.insallah yeni kitabım akıcı olur .

Iyi akşamlar herkese

Sergüzeşt' i okudum bitti. Üniversite 1.sınıftayken edebiyat hocamiz bu kitabı okuyup özetini çıkarmamızı istemişti. Ben o dönem fikir kitaplarına ağırlık verdiğim için bu kitaba zaman ayırmak istemediğimden sadece özetini okumuştum. Simdiki aklım olsa tam okurdum. Cunku bu kitap da efendi-köle sistemini tenkid ederek fikirlerini izah eden bir kitapmis nihayetinde. Kitaptaki aşk cok buhranlı ve abartı geldiği için cok sevdim diyemem ama sosyokulturel bakımdan Tanzimat döneminde de devam eden esir ticaretinin birey ve toplum üzerinde açtığı yaraları gözler önüne sererek toplumsal bir eleştiri yapmış. Hatta eser yayınlandıktan sonra yazar göz hapsine alınmış ve hapisten kurtulmak için Parise kaçmak zorunda kalmış. Eski zamanlardan bugüne kadar bir çok zaman yazarlarımız fikirlerini beyan ederken sisteme ufak bir eleştiri yapmışlarsa özgürlükleri ellerinden alınarak cezalandırılmışlar ne yazık ki. Sokrates, Dostoyevski, Victor Hugo, Puşkin, Said Nursi, ibni Sina, Nihal Atsız, Sabahattin Ali, Necip Fazıl Kısakürek ve daha birçok yazar. Tüm dünyada düşünce ve ifade özgürlüğü olması umuduyla..

Herkese mutlu sağlıklı bereketli bol okumali bir hafta dilerim.
Pek verimli okuyamıyorum gelmeler gitmeler tatiller derken. İnşallah toparladım kendimi.
Birde temizliğe girismem gerekli ya bakalım yayılıp yemek temiziik derdi olmadan okumayı istiyorum

Pertek Kalesi - Tunceli​

İlçenin güneyinde, Murat Irmağı'nın kıyısındaki bir tepenin üzerinde inşa edilen Pertek Kalesi, bu bölgenin Keban Baraj Gölü suları altında kalması nedeniyle bugün bir ada üzerinde yer almaktadır. Osmanlılar zamanında onarım gören kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İç içe iki surdan oluşan kalede, surlar arasında yapı kalıntıları bulunmaktadır. Kalenin güney cephesindeki yontma taşların arasına kondurulmuş kırmızı sert tuğlalar ve serpiştirilmiş mavi çiniler vardır.

Günaydınlar herkese

Geldiğim belli olsun Kimler neler okuyor bakalım. Yoklama alalım

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90

Günaydın ben tatilde ağır ağır uygulamadan Kozmos okuyordum ona devam edeceğim

Günaydın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…