Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın herkese

Yeniden gidesimmgeldi.ben bu paylaşımlarınızı geriye dönük bile bakıp bakıp okuyorum
Aramıza yeni katılan arkadaşlara tekrar hoşgeldiniz diyorum.
Ayrıca bülbül un yorumlamasina katilamayacagim sayfalarını 5200kac sa not edip birkaç hafta sonra okurum belki fikrimi ozaman yazabilirim.cunku PTT AVM den almak gafletinde bulundum gelmedi sonrada bayrama gittik geldik derken ikinci elden alayım dedim ilkke bir siteye girdim aldım meğer kullanıcısı aktif değilmiş gelemedi ki okuyabileyim.o yüzden bir aksiliktir gidiyor.uygulama PDF arayışına da girmedim sayfa sayısı çok diye okuyamam dedim ama okuyan arkdslarimiz olmuş akıcı olduğu için hızlı bitirdim diyenler de var kocaman tebrikler.
Şimdiden iyi katılımlar hoş sohbetler dilerim. Koleksiyoncu buraya yazarak yorum yapınca daha bir akılda yer etmişti.Nacizane fikrim okuyan herkesin yorumlamaya katılmasını kendileri için inanılmaz verimli olacağını yazmadan da gecemedim.

Ben geleyim ilk

Öncelikle kitap, Viann'e sinir olmamla başladı, çok uzun süre devam etti. Belki çocuğu olanların fikri farklıdır, anneler çocuklarını korumak için elinden geleni yapmak isterler ama Viann'in her şeyden kaçması, ve aslında bu kaçmaya savaşla değil, Isabelle'i hayatından çıkararak başlaması sinirimi bozmuştu. Sonlara doğru fikrim değişti. Kalan için mi zor giden için mi aşk sözleri yankılandı kafamda. Aslında çocuğu için bir şeylere katlanmaya çalışan, sevdikleri için sessiz kalan ama bir yerden sonra artık dur diyemese de elinden gelen yardımı yapan Viann beni en çok üzen karakterlerden biri oldu.

Ama kitap bana Stanford ve Milgram deneylerini anımsattı. Bilenler çoğunluktadır, birinde otorite kendindeyken, yani o gücü ellerinde tuttuklarında nasıl o role kendilerini kaptırdıklarını görüyoruz, birinde de otoritenin başkasında olduğu durumda insanların ne derece rahat hareket edebildiklerini görüyoruz. Bu deneyleri zaten Hitler ve ona gönül vermiş askerlerle bağdaştıran konular vardı, ben de Viann'in evine gelen askerlerde gördüm bunu. Gencecik insanlar, bi otoritenin peşinden gidip çok da inanmadıkları, istemedikleri şeyleri yapmış, yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler, bunu düşündüm hep.

Hannah'ın tarzını seviyorum zaten, kitabı da sevdim epey. Kim seçtiyse ellerine sağlık

Öyledir ama bazıları cesurca karşı durur zorluklara direkt kafa tutar gözü kara şekilde Isabelle gibi ,bazıları da işte daha naif ,sabreder,kendince fedakarlıkları ile yavaş ve sessizce yol alır.
İkisi de çok tatlı kardeşlerdi.
İlk kalan asker beni çok etkiledi açıkçası adını unuttum dediğin gibi hiç olmaması gereken birşeyin içine düşmüş bir karakterdi keşke ölmek zorunda kalmasa idi.
Vieen dostu ve onun çocuklarına da çok üzüldüm

Hitler'in Fransa'yı işgal etmesi ve iki kız kardeşin bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor.
viann ve isabelle annelerini çok küçük yaşta kaybeder. Bunun üzerine babası onları yatılı okula verir. Viann 15 yaşında evlenir hayatını kurar ve arkasına bakmaz, isabelle de ordan oraya savrulur en sonunda okuldan kovulur ve eve döner. Bu dönemde savaş patlakverir ve viann ın eşi askere gider. İsabelle de ablasının yanına gelir.

isabelle bu savaşta aktif rol oynar ve Fransa'ya esir düşen askerleri ülkelerine geri gitmeleri için yardımcı olur. Lakabı ise BÜLBÜL dür.

iki kız kardeş olmasına rağmen iksi de birbirinden farklı. Viann bence çok korkak bir karakter. Yapabileceği çok şey varken o evde kalmayı vesessiz olmayı seçti. İsabelle ise adını tarihe yazdırdı

Evet onu sonradan fark ettim, birçok insanın hayatına dokundu ama bunu kimseye haber vermeden, kendi de acı çekerek yaptı, hatta annelik içgüdüsüyle yaptı. Canım Viann

Beck'ti galiba, ona da üzüldüm evet. Savaşa katılmama gibi bi şansı muhtemelen yoktu ama kötü davranmama şansı vardı, o da davranmadı. Ölmeseydi keşke

Bir de Viann'in arkadaşına, kızına ve oğluna çok ağladım.

Evet ben de onlara çok üzüldüm ,babalarına üzüldüm aslında en son mektubunu okurlarken keşke bu kadar geç kalmasa insanlar bazı şeyler için

Öncelikle hitlerden bir kere daha nefret ettim bu kitapla.
Karakterlerden Viann a sinir oldum.daha sonrasında sempatik gösterilmeye calisilsada benim gözüme giremedi.
O yaşadıkları kıtlığı kitap bana öyle bir hissettirdi ki o dönem diyetteydim belki onun da etkisi olabilir.
Isabella nin toplama kampı ve en son babası ile yaşadığı durumlar beni hüngür hüngür ağlattı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…