Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle kitabı kimin seçtiğini öğrenmek istiyorum

Gerçekten çok severek okudum, yani daha önce de söylediğim gibi uygulamadan bu kadar uzun bir kitap okumuşluğum olmadı hiç.

Ben de ilk etapta İsabelle sinir olmakla meşguldum. Cesaret iyidir hoştur ama bazdn şöyle olur olmadık ortamlarda bu tip davranışları sergileyen insanlara kendi hayatımda biraz sinir olurum ne yalan söyleyeyim. Mesela Beck’in eve ilk geldiğindeki hareketleri gibi..
ama sonradan sevdim tabiki. Ben de gerçekten Beck’in ölmesine üzüldüm hem de o şekilde. Savaşta ölse öyle üzülmezdim.
2. Dünya savaşı hakkında kitaplar da okudum filmler de izledim ama bu bende yeri farklı olacak olan bir kitap oldu.

Ben ve kitapkontesi idi bir de sanırım

Viann'a ben de sinir oldum ve hak veremedim ben. Yapabileceği çok şey varken o sadece bekledi

Kukrim
K Kitapkontesi

Mesajlara baktım

En çok okulda ki yahudilerin adını yazıp verdiğinde kizdim.hem de en samimi arkadaşının adını yazdı.
Vicdanını rahatlatmak için arkadaşının oğluna iyi bakmaya çalıştı ama ben yine de üzülemedim ona

Vicdanını rahatlatmak için arkadaşının oğluna iyi bakmaya çalıştı ama ben yine de üzülemedim ona
O kadar da katı olamıyorum ben yine de elinden geleni yaptı ,arapatı gibi biraz sonradan açıldı ama en nihayetinde birilerine faydası dokundu

kızımın ergenliği üstünde bugün

isabel'e hayran olmamak elde değil ki zamanın koşullarını düşünürsek çoğu erkeğin bile yapmaya cesaret edemeyeceği şeyleri yaptı. kitabın ortalarına kadar sondaki yaşlı kadının isabel olduğunu sandım ya da öyle olmasını istedim diyelim.

viann'a çok kızdığım yerler de oldu duygusal düşünüp temkinli davrandığı yerlerde hak verdiğim de oldu. hatta onun kısımlarını okurken anneliğimle okudum desem yalan olmaz sanırım. arkadaşlarının isim listesini verdiği anlarda inanılmaz sinirlendim. ülkeni işgal eden bir alman askeri pikniğe götürmek için istemiyordur herhalde isimleri anlamış olman lazımdı dedim.

kitaptan o kadar etkilendim ki 100 sayfa okuyup devamının iyi olacağını tahmin edip çabucak bu tarzda okumayı seven bir arkadaşıma da kitabı aldırdım ve birlikte okuduk. abartısız son 200 sayfayı okurken birbirimize ağlayarak sesli mesajlar atıyorduk

isabel'in kampta başına gelenlerin gerçek hayatta daha acımasızca yaşandığı gerçeği maalesef çok üzücü. hitlerin bunca şeyi yaptıktan sonra bir korkak gibi sığınakta intihar etmesi üstelik bir günlük eşini de buna alet etmesi ise acınası...

Ah ben yine yorumlamayı kaçırdım çok üzgünüm. Yeğenimin doğum günü var yarın ona hazırlık yaptık.

Kitapla ilgili yorumuma gelirsek; ben kitabı çok sevdim. Kitabı okuduktan sonra tatile gittik hatta orda almanlar vardı çokça ve orda kinlenmem devam etti onlara

Çok acımasız davranmışla be. Biliyorduk evet ama insanın yüzüne bir kez daha çarpıyor. Çocukları acımadan vurmaları, evde kalan 2. Askerin acımasızlığı, toplama kampları..

Isabel aşkına kavuşamadı ya buna çok üzüldüm. Keşke hikayesi mutlu sonla bitseydi

Kltabı okuyalı da çok oldu. Her şeyi hatırlayamıyorum maalesef ama kitabı seçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kitap çok güzeldi

Sırakayalar Şelalesi - Bayburt​

Bayburt il merkezine bağlı Sırakayalar Köyü girişi ve içinde bulunmaktadır. Bayburt merkeze 22 km uzaklıkta kalan şelaleler, 20 metre yükseklikten döküldüğü görülmektedir. Şelaleler yaz aylarında mesire alanı olarak kullanılmakta olup, kış aylarında donduğu bilinmektedir.Yasal Durumu tescil edilmemiş olan şelaleler Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği'ne bağlıdır.
Her iki şelale arasındaki 400 ya da 500 metre mesafede olan şelalelerin oluşumu ile ilgili kısıtlı bilgilerin olduğu fakat bir fay hattı çökmesi sonucu oluştuğu 2010 yılında şelaleler hakkında araştırma yapan belgesel yönetmeni Gültekin Gün araştırma notlarında bulunmaktadır.İki metaformik kaya olduğu sanılan ve arasından akan şelale sularını besleyen dereler, Divanyolu dağları ile Kırklar tepe yamaçlarından doğduktan sonra Yaylalar köyündeki Komönü ve başçayırlar mevkiinden Kopuz deresiyle birleşip köy girişi ve köy içinde sırakayalar şelalelerini oluşturmaktadır.

Günaydınlar
Bu sıcaklar bitirdi bizi

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Kirmizi krizantem
The
L LADY VEGA
Pozitivite

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…